Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: usa

DNS kedvezményt vezetett be egy mexikói légitársaság

Bull'n'Bear

Az AeroMexico mexikói légitársaság sajátos kampányt indított, mintegy Trump elnök mexikói határra tervezett falának ellenpontjaként. A "Bennünk nincsenek határok" elnevezésű kampányban, amellyel az Egyesült Államokat célozták meg, annyi százalékos kedvezményt kap valaki a légitársaságnál, ahány százalékban mexikói a DNS-e alapján.

Nem változtatott az alapkamaton a Fed

Bull'n'Bear

Változatlanul hagyta irányadó kamatát márciusi monetáris politikai döntéshozó ülésén a amerikai jegybank szerepét betöltő tartalékbank rendszer, a Federal Reserve (Fed).

Újabb bankcsőd az Egyesült Államokban

Bull'n'Bear

Az év kezdete óta a harmadik bank ment csődbe az Egyesült Államokban, tavaly tizennyolc bank zárt be Amerikában, egy évvel korábban huszonnégynek kellett lehúznia a rolót.

J.P. Morgan mindent túlél

Bull'n'Bear

Nem ártott a J.P. Morgan részvényeinek az az előzetes megállapodás, amelynek értelmében az Egyesült Államok legnagyobb bankja 13 milliárd dollárt fizet majd ki azért, hogy megszüntessék az ellene folyó polgári peres eljárásokat, amelyeket a 2008-as pénzügyi válságot megelőző derivatív ügyletek miatt indítottak.

Törlesztésképtelenség évekre tönkreteheti a finanszírozást

Bull'n'Bear

Törlesztésképtelenné válás esetén minden esetben évekig tart, mire az érintett államadós ismét hozzá tud férni a tőkepiacokhoz, sőt az elmúlt másfél évtized példái alapján igen gyakori az is, hogy az adósságpiac egyáltalán nem nyílik meg ismét a törlesztéseivel hátralékba került szuverén adós előtt - áll a Moody's Investors Service hétfőn Londonban ismertetett tanulmányában.

Obama nem hajlandó tárgyalni a kongresszussal az adósságplafonró

Bull'n'Bear

Barack Obama elnök hétfőn kijelentette, hogy hajlandó a kongresszussal tárgyalásba bocsátkozni az adósságplafon felemeléséről. Obama bírálta politikai ellenfeleit, amiért azok feltételekhez kötik az október 1-jén életbe lépő költségvetés finanszírozását. A büdzsé körül az elkövetkező hetekben kialakuló küzdelem várhatóan a 2011-es összecsapásához hasonlít majd, amely kis híján az Egyesült Államok technikai csődjéhez vezetett.

Larry Summers visszalépett a Fed-elnöki jelöléstől

Bull'n'Bear

Visszalépett a szaksajtó által legesélyesebbnek tartott utódjelölt, Lawrence Henry "Larry" Summers vasárnap attól, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) új elnöke legyen. A jelenlegi elnök, Ben Bernanke megbízatása 2014 januárjában jár le.

Ömlik az amerikai pénz az európai részvényekbe

Bull'n'Bear

Az európai gazdasági kilábalásba és az adósságválság leküzdésébe vetett bizalom erősödését jelzi, hogy az amerikai befektetők csaknem négy évtizede nem fektettek annyi tőkét európai részvényekbe, mint az idei első félévben.

1 - 10 / 66 Régebbi cikkek →