Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: usa

A vártnál jóval erősebben nőtt az amerikai gazdaság az első negyedévben

Bull'n'Bear

Washington, 2019. április 26., péntek (MTI) - A vártnál jóval nagyobb mértékben növekedett az amerikai gazdaság az idei első negyedévben, jóllehet erős ellenszelek hátráltatták, így a világgazdasági növekedés lassulása, a kereskedelmi feszültségek fokozódása és rekordhosszúságú részleges kormányzati leállás.

DNS kedvezményt vezetett be egy mexikói légitársaság

Bull'n'Bear

Az AeroMexico mexikói légitársaság sajátos kampányt indított, mintegy Trump elnök mexikói határra tervezett falának ellenpontjaként. A "Bennünk nincsenek határok" elnevezésű kampányban, amellyel az Egyesült Államokat célozták meg, annyi százalékos kedvezményt kap valaki a légitársaságnál, ahány százalékban mexikói a DNS-e alapján.

Nem változtatott az alapkamaton a Fed

Bull'n'Bear

Változatlanul hagyta irányadó kamatát márciusi monetáris politikai döntéshozó ülésén a amerikai jegybank szerepét betöltő tartalékbank rendszer, a Federal Reserve (Fed).

Újabb bankcsőd az Egyesült Államokban

Bull'n'Bear

Az év kezdete óta a harmadik bank ment csődbe az Egyesült Államokban, tavaly tizennyolc bank zárt be Amerikában, egy évvel korábban huszonnégynek kellett lehúznia a rolót.

J.P. Morgan mindent túlél

Bull'n'Bear

Nem ártott a J.P. Morgan részvényeinek az az előzetes megállapodás, amelynek értelmében az Egyesült Államok legnagyobb bankja 13 milliárd dollárt fizet majd ki azért, hogy megszüntessék az ellene folyó polgári peres eljárásokat, amelyeket a 2008-as pénzügyi válságot megelőző derivatív ügyletek miatt indítottak.

Törlesztésképtelenség évekre tönkreteheti a finanszírozást

Bull'n'Bear

Törlesztésképtelenné válás esetén minden esetben évekig tart, mire az érintett államadós ismét hozzá tud férni a tőkepiacokhoz, sőt az elmúlt másfél évtized példái alapján igen gyakori az is, hogy az adósságpiac egyáltalán nem nyílik meg ismét a törlesztéseivel hátralékba került szuverén adós előtt - áll a Moody's Investors Service hétfőn Londonban ismertetett tanulmányában.

1 - 10 / 69 Régebbi cikkek →