Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: németország

​Több iPhone modell forgalmazását tiltották meg Németországban

Bull'n'Bear

Berlin, 2019. január 3., csütörtök (MTI) - Megtiltotta több iPhone okostelefon modell németországi forgalmazását a müncheni tartományi bíróság, arra hivatkozva, hogy a gyártó amerikai Apple megsértette egyik volt partnere, a Qualcomm egyik szabadalmát, a tiltás csütörtökön lépett életbe, miután a szintén amerikai Qualcomm letétbe helyezte a bíróság által megkövetelt 1,34 milliárd eurós biztosítékot.

Auf Wiedersehen Kelet-Európa – Trump miatt?

Bull'n'Bear

A német veszteségek igencsak nagynak ígérkeznek, ha az új washingtoni adminisztráció büntetővámokkal sújtja a Mexikóból származó autóimportot. A protekcionizmus pedig közben vírusként terjedhet tovább világszerte, kereskedelmi háborúkat generálva – adja értésre Jürgen Pieper a Metzler német befektetési bank és üzleti tanácsadó ház vezető elemzője, autóipari pénzügyi stratégája az Alapblog.hu-nak adott interjúban.

Ellenzi az államadósság növelését a német pénzügyminiszter

Bull'n'Bear

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter elveti az államadósság és az adóterhek növelésének még a gondolatát is, és ezt az álláspontot képviseli a koalíciós tárgyalásokon - derül ki a német Focus hírportálnak adott interjújából.

Államadósság-csökkentést tervez a német kormány

Bull'n'Bear

Nagyarányú államadósság-csökkentést tervez a német kormány, a szerdán bemutatott előrejelzés szerint a következő négy évben mintegy 10 százalékponttal csökkenhet a GDP-arányos közadósság.

Vezetési válság a Siemensnél

Bull'n'Bear

Vezetési válság alakult ki a német Siemensnél, miután a cég a múlt héten alig három hónapon belül a második profitfigyelmeztetést adta ki. Angela Merkel kancellár hétfőn jelezte: aggódik az egyik legnagyobb német vállalat válsága miatt.

Stagnál a keletnémet gazdaság az idén

Bull'n'Bear

Németország keleti részén a felzárkóztatásra fordított eurómilliárdok ellenére stagnál a gazdaság az idén, ezzel tovább nő a különbség az egykori NDK területe és a volt NSZK területén fekvő német tartományok között a hallei gazdaságkutató intézet (IWH) előrejelzése szerint.

1,8 százalékos infláció júniusban

Bull'n'Bear

A német fogyasztói árak az előzetes becslésnek megfelelő évi 1,8 százalékkal, májushoz képest 0,1 százalékkal emelkedtek júniusban - közölte szerdán a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Több tízezer munkahelyet hoz létre a Volkswagen

Bull'n'Bear

Több tízezer új munkahelyet hoz létre Volkswagen (VW), a német autógyártó csoport elsősorban Kínában növeli az alkalmazottak számát, de Európában is tervez fejlesztéseket.

1 - 10 / 57 Régebbi cikkek →