Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: Kamat

Az MNB felfüggesztette a Buda-Cash működését

Bull'n'Bear

A jegybank azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden reggel az MTI-vel.

A jegybank ingatlanjai a nemzeti tulajdont gyarapítják

Bull'n'Bear

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ingatlanvásárlásai a nemzeti tulajdont gyarapítják, közpénzből teremtenek közvagyont, ezért a jegybank visszautasítja az ingatlanvásárlásokkal kapcsolatban megfogalmazott, "alaptalan, politikai célzatú vádakat" - közölte az MNB szerdán az MTI-vel.

795 millió euróval nőttek a devizatartalékok 2014-ben

Bull'n'Bear

A múlt év végén 34,578 milliárd euró volt a jegybank devizatartaléka, 795 millió euróval nőtt 2014 során - jelentette előzetes adatok alapján csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az adatokból kiderül, hogy decemberben a tartalékok 443 millió euróval emelkedtek.

150 milliós MNB forintos bírság

Bull'n'Bear

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 150 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a Kingsbourne Ltd. nevű céget, amely engedély nélkül végzett befektetési szolgáltatási tevékenységet.

Jövőre új lendületet kap a növekedési hitelprogram

Bull'n'Bear

Folytatódik a jegybank növekedési hitelprogramja (nhp), amely 2014 tavaszától, nyarától új lendületet kap - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a hitelprogramról tartott konferencián szerdán Budapesten.

Nőttek a devizatartalékok szeptemberben

Bull'n'Bear

Szeptemberben 263 millió euróval 30,81 milliárd euróra nőtt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartaléka - derül ki a jegybank hétfőn közzétett előzetes adataiból.

Indul a növekedési hitelprogram második szakasza

Bull'n'Bear

Elindul kedden a Növekedési Hitelprogram második szakasza, amelynek keretében az MNB 2014. december 31-ig összesen 2000 milliárd - ebből október 1-jétől 500 milliárd - forint nulla százalékos kamatozású refinanszírozási hitelt nyújt a bankoknak a kis- és középvállalkozások (kkv) finanszírozására, amelyért azok továbbra is legfeljebb 2,5 százalékot számolhatnak fel az ügyfeleknek.

Tovább csökkent az alapkamat

Bull'n'Bear

Az elemzői várakozásoknak megfelelően 20 bázisponttal 3,60 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kedden.

Csökkentek a devizatartalékok augusztusban

Bull'n'Bear

Augusztusban 3,18 milliárd euróval 30,55 milliárd euróra csökkent a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartaléka, 2009 októbere óta a legalacsonyabb értékre - derül ki a jegybank pénteken közzétett előzetes adataiból.

BOE se változtatott alapkamatán

Bull'n'Bear

A négy és fél éve érvényes 0,5 százalékos történelmi mélyponton hagyta alapkamatát csütörtöki ülésén a Bank of England (BoE) monetáris tanácsa.

1 - 10 / 67 Régebbi cikkek →