Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bolygónk, a Föld

az a bizonyos harang ...

#877867 matgab Előzmény: #877827

Hát az önérdeknek is van valamiféle mértékletessége, ami az emberből hiányzik.

A dinók többszáz millió éven keresztül képesek voltak fenntartani a bolygón az uralmukat anélkül, hogy akár túlfogyasztottással kipusztítottak volna teljes fajokat, vagy akár tönkretették volna a bolygót.

Ehhez képest az emberiség alig 4-8000 év alatt a teljes bolygót lakhatatlanná tudta tenni, amiből még durvább, hogy ezt az egészet kb. az utolsó 200 évben csinálta meg, addig az emberek is nagyjából kompatibilisen éltek a Föld bioszférájával.

az a bizonyos harang ...

#877827 TrendMan

https://www.portfolio.hu/global/20210921/megkongat...

"A világszervezet főtitkára szerint a koronavírus-járvány és az éghajlati válság számos olyan nagy globális problémát felszínre hozott, mint a szolidaritás hiánya, az egoizmus, a korrupció és a hatalmas egyenlőtlenség, amelyek nagy mértékben növelik a bizalmatlanságot és a kétségbeesést az emberek körében. "Amikor azt látják, hogy milliárdosok tesznek űrsétát, miközben milliók éheznek a földön... Amikor a szülők azt látják, hogy gyerekükre olyan jövő vár, amely rosszabbul fest a jelenlegi problémákhoz képest is... Amikor a fiataloknak nincs jövőképük..." - sorolta."

Azt az apróságot felejtik el mindig részletezni, hogy ha nem az Önérdek fogja mozgatni a világot, akkor mi?

Hmmmm ... a víz kisajátítása .... Hmmmmmm ... az Andokban

#876292 Koffein Előzmény: #876271

Vörös kód!

  • Egyértelmű, hogy az emberi tevékenység hatására melegszik a légkör, az óceán és a szárazföld.
  • Az éghajlatváltozás üteme példátlan az emberiség történelmében, a felmelegedés 1,09°C körül volt 2011-2020 között az ipari forradalom előtti időszakhoz képest.
  • Az előző Értékelő Jelentés (2014) óta erősen melegedett a Föld felszíne, az utolsó 5 év (2016-2020) volt a legmelegebb legalább 1850 óta.
  • A tengerszint emelkedésének és a jégtakarók olvadásának üteme felgyorsult.
  • Egyre több és súlyosabb extrém időjárási esemény történik, és egyre erősebb bizonyítékok támasztják alá, hogy ez az emberi tevékenység számlájára róható fel.
  • Az Északi-sarkvidék 2050 előtt valószínűleg legalább egy alkalommal jégmentessé válik, még a 1,5 fokos cél eléréséhez szükséges út követése esetén is.
  • Nem zárható ki a jégtakarók összeomlása és az óceánok áramlásainak változása, beleértve a Golf-áramlat leállását.
  • A felmelegedés tovább fog folytatódni, amíg a CO2 kibocsátások elérik a nettó zéró szintet.
  • A 1,5 fokos cél még mindig elérhető, de ehhez gyors kibocsátás-csökkentés szükséges. Ha nem csökkentjük minél előbb a kibocsátásokat, akkor a jelenlegi szint mellett 2030-ig elfogyaszthatjuk azt a maximális CO2 mennyiséget, aminek kibocsátásával még tartható a 1,5 fokos cél.
  • A metánkibocsátásokat is gyorsan és jelentősen csökkenteni kell.

https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/eghajlatva...

mindeközben megy az uszítás is, hogy a milliárdosok új zélandon vészelik át a nagy összeomlást

https://index.hu/techtud/2021/08/09/larry-page-is-...

így már érthető

https://qubit.hu/2021/07/29/uj-zeland-a-legjobb-he...

Hmmmm ... a víz kisajátítása .... Hmmmmmm ... az Andokban

#876271 TrendMan Előzmény: #876241

Ha ilyesmire tanítanák őket, egyrészt a szülők vádaskodnának, hogy kevésbé piacosítható tudást kapnak a gyerekeik, másrészt a végén még kitalálnák, hogy kiköltöznek a természetbe.

Szerintem van legalább két kategória:

Az a tudás, amit az átlag vidéki még csak néhány évtizede is tudott vagy még most is ismer és az a tudás, amit ősapáink hasznosítottak évszázadokkal ezelőtt a túléléshez.

Az első szerintem viszonylag egyszerűen visszanyerhető, a második meg nem egy tökéletes, hanem egy praktikus tudás volt.

(pl. a gabonatermesztő civilizációk évszázadokig belesütötték a kenyérbe a hallucinogén anyarozst-t is, aztán néztek nagyot a sok mérgezéses eset miatt)

Hmmmm ... a víz kisajátítása .... Hmmmmmm ... az Andokban

#876241 matgab Előzmény: #876237

pont reggel gondolkoztam el azon, hogy a mai civilizált emberiség mennyire eltávolodott már a természettől...

Ha holnaptól nem lehetne közértbe menni kajáért, hanem el kellene kapni valami állatot -nem egy puskával, hanem saját magad által készített eszközökkel- és utána azt elkészíteni - gyufa elektromosság meg sütő nélkül , akkor mit csinálna a mai emberek nagy része?

És akkor még arról nem is beszéltem, hogy mit csinálnánk, ha jönne egy jegesedés és a ruhákat, cipőket is nekünk kellene magunknak csinálni abból amit a természetben találunk??

Mikor még azt sem tudjuk (pl. én városi irodista) , hogy mely bogyók /gombák ehetőek az erdőben, hogyan lesz a búzából kenyér vagy hogyan lesz a sör!

A szüleim nagyszüleim generációja (mi mindig kihagytunk 1-1 generációt, kb. 40esek voltak a nagyszüleim is és a szüleim is , amikor gyereket vállaltak) még meg tudott volna élni villany nélkül is és el tudta volna készíteni legalább a tyúkokat ebédre...

De mi lenne velünk ha tényleg lenne valami gebasz és visszakerülnénk őskori/ókori környezetbe??

Miért nem tanítják a gyerekeket túlélési technikákra, természetközeli tudásra?


Hmmmm ... a víz kisajátítása .... Hmmmmmm

#876234 matgab Előzmény: #876230

A Cégnek meg azért marha jó, mert nem kell ballonokat rendelni, sokkal kisebb a környezetterhelés, nem kell az 50 kilós irodavezetőt/recepcióst megkérni, hogy 17 literes palackokkal küzdjön, nem kell figyelni, hogy kifogy-e a víz, nem algásodik be (ha nem használják), nem foglal egy csomó helyet az üres palack -amíg el nem viszik és nem utolsó sorban a ballonos víz után kell járulékokat fizetni és ÁFA-t sem igényelheted vissza, míg a vízgép esetén a víz az anyagköltség, a karbantartásnak meg az ÁFA-ját vissza tudod igényelni és költségként elszámolni.

Hmmmm ... a víz kisajátítása .... Hmmmmmm

#876231 TrendMan Előzmény: #876229

Bizony.

És régi ólomcsövekből nem kívánatos ólom tartalmat is felszedhet.

Bár ez elsősorban a fejlődő szervezetre lehet veszélyes, felnőttekre kevésbé.

Hmmmm ... a víz kisajátítása .... Hmmmmmm

#876229 matgab Előzmény: #876220

Jó minőségű csapvíz relatív...

Rengeteg gyógyszert dobnak a csatornákba, női hormonok , ólom a vezetékekből, stb.stb , mind amit nem is tesztelnek , mert túl drága lenne ellenőrizni és ha kimutatnák , akkor mit is mondhatnának az emberek millióinak? Igyatok bort?

Persze ez a szűrő sem szűr meg gondolom mindent, de minél jobb minőségűt veszel és rendszeresen karbantartod , az talán segít.


Én régen a nagyanyámnál aki az 5. kerületben lakott és volt egy vasból készült vízcsapja még a 80-as években annak a víznek az ízét imádtam a legjobban.

Hmmmm ... a víz kisajátítása .... Hmmmmmm

#876216 matgab Előzmény: #876211

én meg víztisztító berendezést vettem az irodába anno.


Hmmmm ... a víz kisajátítása .... Hmmmmmm

#876211 Koffein Előzmény: #876197

ezért vettem szódagépet, csapvíz, mellé egy kis bubi oszt kész is szénsavas víz...

utolsó mondat

#875932 TrendMan Előzmény: #875926

Szerintem igazad van.

Ez nagyon meredek.

A bolygó népessége már hosszú évtizedek óta nem a nyugati populáció miatt nő, tehát ez nem jelent megoldást.

Lehet itt jön képbe a vírus?

utolsó mondat

#875926 Koffein Előzmény: #875922

"stabilizálni kell a bolygó népességét"

akkor ezért tolják ezt az lmbtqvégtelent ennyire... minél többen vannak, annál kevesebb gyerek születik... csak az a baj, hogy a nyugati világban, a harmadik világban dugnak mint a nyulak... ott meg propagálni se mernek, mert rájuk gyújtanak mindent...