Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

Fed kamatemelések bizony…

#838311 Boby.

Fed kamatemelések bizonytalan időre elnapolva....,emelkedhet az arany és az ezüst.Nem kizárt, hogy ezek lesznek az év kedvencei.

ja látom Barrick gold-da…

#835639 matgab Előzmény: #835637

ja látom Barrick gold-dal egyesült és a Barrick ment tovább, de a ticker-t megtartották GOLD.US-nek - nyilván, ennél jobb nem lehet...:-)

Ezüst ÁFA köteles, elég …

#834386 Kissherceg Előzmény: #834354

Ezüst ÁFA köteles, elég bányászt venni. Háttéremberek háttéremberének háttérembere se vagyok :) egy senki

https://penzugyifitnesz.…

#834354 Boby.

https://penzugyifitnesz.hu/vegyel-inkabb-ezustot-a...

Egy elég jónak tűnő kis összefoglaló az ezüstről.Igaz számomra nem tűnik elfogulatlannak.Szívesen olvasnék hazai szakemberektől ezügyben elemzéseket,de szerintem nem sokan foglalkoznak vele.Büki András - OTP emda -szokott ezüsttel kereskedni,de én úgy érzem,ő is inkább technikai oldalról nyúl a témához.Nekem amúgy van ezüst a portfóliómban,de egyelőre a kezdeti sikerek után, mínuszos az ügylet.

Van pedig az aranynál is…

#834210 banyaiz Előzmény: #834090

Van pedig az aranynál is stabilabb alapokon menekülő cucc, amit a világ minden helyén fizetőeszközként azonnal elfogadnak. Mészáros részvények. :) Azt hittem ebbe helyezik el közel van nem kell messze menni faluban átsétálni a szomszédba.

Koffein: Bitcoin tényleg a modern világ, még ilyen régi sablonokban gondolkodom. :) Bár a bitcoinnál az lehet izgalmas nehogy lenullázza a "megtakarítást". Igaz mások éppen ilyen megfontolásból vesznek bitcoint ha a dollár majd szétesik stb. Azért én nyugodtabb lennék egy rakás arannyal és svájci frankkal , dollárral mint bitcoinnal, de még kemény magyar forinttal is . :) De lehet, hogy nagy tévedésben vagyok nekem ez a bitcoin nagyon kínai nagyon unortodox.

Erre se ideális az arany…

#834207 banyaiz Előzmény: #834040

Erre se ideális az arany ilyen mennyiségben. Még ha el lenne ásva a célországban gps koordináták a kincsestérképen. Olyan arany ami nem ilyen közvetlen lopás, hanem csak úgy összegyűlt kemény munkával, vagyonnyilatkozat is tartalmazza. :) De menekülő politikusnak tonna aranyakkal, ráadásul a nemzet aranyával, az nem buli.

Az ukrán vezető nem ugrik be a neve is ott hagyta az arany wc-jét mikor sürgősen távozni kellett Oroszország felé. :)

Azt már inkább el tudnám képzelni különböző széfekben mozgatható vagyon szétszórva a világban olyan széfekben amik nem kötődnek névhez vagy nem adott személyhez köthetőek . Aztán van olyan ország is ahol akármilyen bírósági egyéb megkeresés érkezik gyanús egy bankszámla nem fogják zárolni egykönnyen előtte még ki tudja menteni onnan. Ha egyáltalán valaha zárolnák bármilyen indokra. Svájc már talán nem ilyen bár határeset. Szingapúr talán ami nagyon menedékhely ilyen szempontból és amúgy nem egy banánköztársaság.

magángépeket is ezért ve…

#834090 Kissherceg Előzmény: #834040

magángépeket is ezért vették, nem konteo. Diplomata és kormányzati besorolás alapján hordják ki a pénzt mélyen délre, mert nyugaton már nem fogadják be a bankok a rengeteg casht. Illetve azért is kell a keleti illetve afrikai nyitás, mert kint már nem látják őket szívesen. Cikik

Én nem lepődnék meg,ha a…

#834040 Boby.

Én nem lepődnék meg,ha az arany vétel mögött, ugyanúgy magánérdek húzódna meg,mint minden más lépésük mögött. Ugyanis,ha eljő a nagy pillanat és nyúlcipőt kell majd húznia őkegyelmességének és udvaroncainak, amikor nem lesz majd olyan demokratikus ország amely befogadná őket, illetve ne zárolná a külföldön lévő számláikat, akkor fognak majd az aranyrúdak jó szolgálatot tenni a kerályi családnak.És milyen érdekes a világ?A mostanában vásárolt két honvédségi repülőre, éppen fel is fér ez az arany mennyiség.Most még csak konteo ez az elképzelésem,de az eddigi munkásságuk, szerintem erős alapot biztosít arra, hogy valóság legyen belőle.

re

#834017 Spade Előzmény: #834014

b+ nyuszi ne bassz fel, te számolni se tudsz jössz a másik topikban a szökési sebesség meg elhagyja a gravitációs mezőt meg

"Annak felismerését hogy miben más egy, a föld körül keringö, azzal egy inerciarendszerként együttmozgó valamire átszállás" és ilyenek

Mert nem érted h a mozgási energiát kell nézni meg potenciál térben való elmozdulást, a mezőt pedig nem lehet elhagyni mert az a végtelenig tart valami akkor kering a föld körül ha a centrifugális erő megegyezik a gravitációs erővel ellipszis pályán bonyolultabb de a görbületi sugáron ott is igaz és legfőképpen a föld forog és nem lehet inerciarendszer, még szerencse h jó felvételit írtál fizikából, malterosok pedig nincsenek nem is vótak

re

#834015 banyaiz Előzmény: #834013

Közben hozzáírtam még , de akkor inkább ide teszem mert te már válaszoltál.

"A kockázat amit ezzel az eladással felvállaltunk ha minden összeomlik akkor kevesebb aranytartalék van raktáron. De akkor felmerül az a kérdés is mire mennénk az eredeti tartalékunkkal egy ilyen esetben. Az mennyire jelentős mennyiség. Gondolom az nem véletlen most a világban több jegybank gyűjtögette. Sötét felhők a világrend, globális gazdaság, Trump Usa az első dumái stb."

Az mindenképp egy szempont az arany az arany. Nem vitatom ezt mérlegelni kell ezt a szempontot. Szerintem ha minden összeomlana nem lenne túl sok jelentősége a jegybankban 3 tonna 30 tonna , vagy 100 tonna arany van. De jobb ilyenkor azért a 100 mint az 1 tonna ez tény.

re

#834014 tozsdenyul Előzmény: #834012

unorthodox megközelítéssel nem számolsz utána semminek, ez alap

Hasraütsz és kész

Ha malterosokról van szó, akkor ököllel :)

(Ha utánaszámolt volna, csendben maradt volna)

re

#834013 Spade Előzmény: #834012

Azért 10 éve már szinte 0 a kamat szal nem biztos, de nem is ez a lényeg hanem h elvi hibás döntés volt az eladás.

Szal egy megfelelő biztonságú tartalék management rendszert kialakítani

nagyon szofisztikált dolog főleg egy ilyen kis országnak akinek ha

követelése támadna hirtelen simán leszarnák és a fülébe hugyoznának

re

#834012 banyaiz Előzmény: #834010

Ez is egy szempont amit mérlegelni kell. De ha pusztán spekulatív oldalról közelítjük és Surányit leszidjuk (és szegény ártatlan Bokrost :) akkor először ki kell számolnunk mennyi aranyat tudnánk most venni abból a dollárból amit a jegybank kapott az eladott aranyért nem tudom 30 éve mondjuk. Szerintem saccra többet tudnánk most ebben pillanatban azért a dollárért kapni ha a dollár hozamaival növelve mennénk aranyat venni ma . De nem biztos nem számoltam csak hasraütök . Számold ki ha van kedved. :) Az biztos ha buktunk is ezen csak spekulációt nézve nem sokat . Mert 30 év alatt azért minimum többszöröse kell legyen az a dollár.