Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Amelyik megágyazott a va…

#845327 Láma Előzmény: #845310

Amelyik megágyazott a vajda kaszinó bizniszének.Amelyik elkaszálta a sukorói kaszinót. Hogy most ne legyen konkurencia és kaphassák az adókedvezményeket a haveri kaszinók, mert ugye így csak olyanok vannak. Hogy lehetne most adókedvezménye a saját kaszinóknak, ha megépül a sukorói? hogy magyaráznák, hogy a sukorói kaszinóban kell online kassza, a többiben nem?

Hmmm.

#845326 Láma Előzmény: #845265

Ejj-ejj kis humor Harold. eddig azt írtam ami a probléma és ami nem tetszik. Ilyenkor az szokott következni, hogy egyetértek, mert.....Vagy nem értek egyet, mert....

" a kormányhivatalok köz…

#845325 Láma

" a kormányhivatalok köztisztviselőit is megemelt munkaidővel, de az alapszabadságok csökkenésével járó szolgálati jogviszonyba sorolták át. Ekkor 2500 dolgozó mondott fel."

http://www.atv.hu/belfold/20190626-az-osszeomlasho...

Miközben:

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/eitopia-kere...

Semmi baj. Ájjá sorba napokig paraszt. A megspórolt pénzt meg elküldjük az Etióp Ortodox Tewahido egyháznak, meg építünk templomot Romániában, mert stadion már nem kell nekik több.

Hmmm.

#845263 Láma Előzmény: #845257

Én nem vagyok elégedetlen. Ezt tuti, hogy eqrták. Nem lesz semmilyen mérhető haszna. Az elégedetlenek azok lesznek, akiket kigolyóztak ebből. Azok lesznek többen.

Hmmm.

#845257 Koffein Előzmény: #845210

mindig az elégedetlenség, ez is több a semminél... sokan felveszik, mint ahogy az autóhitelt is...

ha kapnak, az a baj, ha nem kapnak, akkor az...

re

#845211 Spade Előzmény: #845172

Mondjuk a rangsor így korrekt

"A Szegedi Tudományegyetemet az 501-510., a Debreceni Egyetemet a 601-650., az Eötvös Loránd Tudományegyetemet és a Pécsi Tudományegyetemet a 651-700., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemet pedig a 801-1000. helyre sorolták"


DE ez a rangsor olyanoknak való akik a bonobókkal vetekednek iq-ban. Csupán marketing értéke van nem véletlenül jönnek ki ilyenkor június mikor be kell csengetni a jövő évi horribilis tandíjakat. Kb annyit ér mint a hitelminősítők AAA banki osztályzata 2008-ban 1 nappal a csöd előtt.MERT ha valakinek van egy kis agya elgondolkozik hogy lehet az h a legjobb német az 55. a rangsorban míg az első 50-ben van 10 angol. A németek merdzsot,bömöst,ódit meg vw-t gyártanak meg minden mást haditechnológiától az űrkutatásig az angolok meg egy széklábat nem tudnak rendesen megcsinálni. Mégis mi a lófaszt taníthatnak azokon a csúcs angol egyetemeken ? Hogy nem a valódi minőséget az egészen biztos mert az a németeknél van szinte minden tudományágban. Szal aki elhiszi ezeket a rangsorokat illetve értékmérőnek tekinti az hülye.

kijött a legújabb egyete…

#845172 Bendeguz Előzmény: #845169

kijött a legújabb egyetemi világrangsor, BME, Corvinus 800-1000 között, a ceu-t meg nem találtam meg benne egyáltalán. miért? eddig állítólag top 100-as volt

Tudod a Jóisten nem mér …

#845166 Ibiza Előzmény: #845113

Tudod a Jóisten nem mér egyformán, így jártál. Bonyolult neked az élet.

Jelzőidet pedig tarts meg a werberi kampányodhoz az alattvaló létedhez...vagy ne nyafogj ha odacsörditek és lemakizlak.

Tudod mit? igazad van, töredelmesen bevallom "fentről kapom az ukázt" egyenesen a górétól. :)

Na látod. Tudsz te a tém…

#845113 Láma Előzmény: #845088

Na látod. Tudsz te a témáról is írni, csak noszogatni kell. Igaz még mindig mellébeszélsz azzal kapcsolatban is, de legalább már nem a netto fidesz propagandát nyomod. Van értelme a noszogatásnak. :)

":))) picimókus ebbe is belefeszültél.. ".. "van egy réteg aki generikusan alávaló" "
Naná, hogy befeszülök, mikor azt látom, hogy a saját szövegedet idézetként feltüntetve próbálod bizonyítani, hogy más mocskolódik. Csakhogy az a más soha nem írt ilyesmit. Ez így szimpla aljasság. De tökéletes a párhuzam a Soros beszéd fidesz általi propagandája és a te kis mocskolódásról szóló sztorid között. Büszkék lehettek mindketten magatokra. Te is és a vajdád is. Weber mi? Hmmm.

"Migráns..leírtam 200x"
Félreértettél. Nem hiányoltam a migránsozást. Bőven elég volt 200x. Csak figyelmeztettelek, hogy kifelejtetted a repertoárból. Pótoltad, nem lesz bünti. :)

"nem olvastam tőled semmit sorossal és a céjaival kapcsolatban.. nem olvastam a jobbiksimogatással kapcsolatban.. nem olvastam a pálfordulásokkal kapcsolatos véleményedet...mert vagy nincs nem lehet vagy köt a pártfegyelem.

Ne tőlem akarj a Sorosról olvasni, hanem a gazdád propagandája helyett az eredeti Soros beszédet olvasd el, amit a vajda úgy fordíttatott az agyhalottaknak, hogy be akar telepíteni milliószámra migránsokat az euba kötelezően minden országba. Köze nincs ahhoz amiről beszélt.
Nem köt a pártfegyelem. Karakteres véleményem van arról, ha valaki sorosista véresszájú liberálisból, sorosozó, vakhitű széljobbos keresztyénnyé "fejlődik". Arról is ha nem azt kell nézni amit mond, hanem amit tesz. Szerintem a pálfordulásokkal kapcsolatos véleményemet napi szinten olvashatod. Vagy ha nem írom szó szerint hogy a pálfordulásokkal kapcsolatos véleményemet olvashattad, akkor magadtól nem jössz rá?

Klíma: Ez még mindig nem arról szól, hogy mi lehetett a vétó oka.

"Csak a németek kapcsán.. atomáramot használnak de megnyugodnak nem az"
Nem attól nyugszik meg, hanem attól, hogy megkezdődött az átállás. Ez csak a birkák fejében történik úgy, hogy lekapcsoljuk az atomot és a fosszilist és abban a pillanatban felkapcsoljuk az alternatívot.

"Az alternatív energiatermelésről csak annyit..a hozzá tartozó akkumulátor gyártás környezetszennyező."
Minden környezetszennyező, bármit gyártasz. Egymáshoz viszonyíts, ne önmagában nézd. Atomerőmű gyártás, lebontás+atomhulladék kezelés vs. napelem. Fosszilis erőmű építés, lebontás+etetése vs. napelem. Atomhulladék kezelés máig nem megoldott. Nemcsak nálunk, hanem sehol. Elásás nem megoldás. És akkor jössz a napelem majdani ártalmatlanításával, ami 95%-ban üveg.

"A napelemek hatékonysága jó ha 10-15%."
Na és? A 100 % napenergia is 0% CO-val terheli a környezetet. Ha ebből bármennyit hasznosítasz az mindig 0% lesz. Elméleted szerint ne vegyünk vizet a helyi folyóból, mert csak a vízhozam töredékét használjuk és különben is, a vödör gyártása szennyezi a környezetet. Az atomerőmű ehhez képest olyan, mintha a tengerből szállítanád ide a vizet és sótlanítanád..

mondtam alapból igazad v…

#845112 Ibiza Előzmény: #845104

mondtam alapból igazad van.. mert lesz@rod mi van mögötte.. a lényeg az ingyenes energiából merítesz.. okosan kiszámolod oszt annyi..

nem kell érdekeljen mi van a hátérben.. rabszolgamunka.. gyerekmunka.. a ritkaföld fémek bányászata óriási lyukakat vájnak a földben.... akkukat ki lehet rakni az erdő szélére az önkori majd összeszedi..vagy nem.. valakik oldják meg.

ha 50% lenne a hatásfok kevesebb m2 is elég lenne a tetődre.. kevesebb infrasugarat vernél vissza..

Én leginkább azon vagyok…

#845105 TrendMan Előzmény: #845103

Én leginkább azon vagyok ledöbbenve, hogy nem tudjuk mennyi a teljes életciklus.

A legtöbb termék esetében (tehát nem napelem, hanem mondjuk átlag legyártott termék) én azt tapasztalom, hogy egyre rövidül az életciklus.

A 2000 előtt, körül vásárolt buta telefonom még mindíg működik.

Az első okostelefonom 4.5 évet bírt.

A mai készülékeket max 2-3 évre gyártják.

Csak egy példa.

Nyilván jó dolog, ha hat…

#845104 KawaBazsy Előzmény: #845099

Nyilván jó dolog, ha hatékonyabb, de alapban ez csak elméleti jelentőség, a gyakorlati az, hogy mennyi energiát kapsz egy adott napelem rendszerből.

az a baj ezzel, hogy nem…

#845103 Bendeguz Előzmény: #845098

az a baj ezzel, hogy nem fogtok tudni megegyezni, mert semmiről sincs teljes életciklusra kiszámolva, hogy mibe kerül pénzben, erőforrásban és szennyezésben. nekem olyan érzésem van, hogy az elektromos autók semmivel se környezetbarátabbak egy dízelesnél, max nem a városban pöfög ki belőle a mocsok, hanem kínában az akku gyárban, meg majd indiában egy roncstelepen szennyezi a talajvizet