Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Pedig azt mondták, hogy …

#877734 Koffein Előzmény: #877731

Pedig azt mondták, hogy mindent jobban tudnak csinálni, mint a kormány. :)

Felkészülhettek volna a terhelésre.. egy magára adó rendszergizda erre felkészül, mert várható, hogy amennyit szívatták a kormányt a terheléses támadásokkal, meg robot szavazással, a kormányzó párt hívei is támadásba lendülnek ilyenkor..

boritékolni lehetett, pe…

#877731 Ibiza

boritékolni lehetett, persze orbán akadályozza a szavazást és amúgy is mindenről is a zorbán tehet.

az éticsiga üzem hattyúdala ?

#877657 Fornit Előzmény: #877655

Ki lehet számolni egy évből mennyit dolgozik egy ember magának, és mennyit az állam számára, ha a keresett pénzt még el is költi, és így fizeti a rekord áfát is.


az éticsiga üzem hattyúdala ?

#877655 walex Előzmény: #877635

Azért ez a bruttó 200000Ft még mindig egy röhej kategória.

Minimum NETTÓ 250000 Ft-nak kellene lennie a jelenlegi árak mellett, az már egy jó alap lenne. Ezzel párhuzamosan pedig drasztikusan csökkenteni a munkabér terheit.

Bruttó 380000 Ft, az nettó 252700 Ft.

Munkáltatónak az, hogy ezt a nettó 252700 Ft-ot megkapja a munkavállalója, 444600Ft-jába kerül.

192100 Ft a fizetendő adó és járulék. Ez rengeteg és akkor ott van, hogy Áfa nélkül a munkavállaló nem igazán fog venni semmit, így 184471 Ft lesz a tényleges nettó.

444600 Ft -> 184471 Ft

Brutális adóterhelést alkalmaz "az adócsökkentés kormánya".

Persze lenne pénz nagyobb csökkentésre, ha a másik oldalon nem hülyeségekre költenék el a lóvét évről-évre.


jól van már veszekednek.

#877650 Ibiza

Balos ügyvéd Dobrevnek: „Ez hadova, ez link duma, amivel hülyítik az embereket” (888.hu)
Újpesten, haverok rendszeresen fociztak zsiványokkal komoly pénzben, nem csak foci volt hanem pszicho is, próbálták összeugrasztani őket, amikor sikerült mondták: "jól van már veszekednek." és így is volt. Ha veszekedtek akkor bomlott az egység, ellentétek voltak, kapták a gólt amitől eszkalálódott a konfliktus és hamrosn kikaptak.

az éticsiga üzem hattyúdala ?

#877643 Ibiza Előzmény: #877635

a múltkor beírtam, palkovics mondta: talán ebben InfoRádió - Aréna - Palkovics László - 2021.04.22. - YouTube
Azért is jó a magas minimálbér, mert sok - nem túl hatékony- kisvállalkozás nem tudja majd kifizetni és lesz elég munkavállaló a multiknak.
Hallgattam tán infórádiót, ott volt vele hosszú interjú akkor mondta.
csak pislogtam mint hal a szatyorban.

az éticsiga üzem hattyúdala ?

#877635 matgab Előzmény: #877574

Amúgy érdekes dolog ez a 200e ft-os minimálbér emelés...

Mert miért emel hirtelen ekkorát a kormány?

Egyrészt nyilván zseniálisan kommunikálható a választások előtt, hogy "na mi aztán tényleg segítünk a szegényeken". Másrészt lassan azért ott tartunk, hogy a közalkalmazottak -tanárok adminisztrátorok lassan minimálbért fognak keresni...

De miért is jön ez jól igazából a kormánynak? Hát azért mert ma is többszázezer vállalkozó simán bejelenti magát minimálbéren. És ők hiába tudják kivenni a cégükből -legrosszabb esetben osztalékként kivenni a pénzüket, de minden minimál bér emelés, az jelentősen növeli az adóbevételeket.

Hasonló az EKHO-s munkavállalók helyzete...Ők is minimálbér után adóztak, felette csak az EKHO.


Kíváncsi lennék, hogy ezekből mennyi adó folyik pluszbevételként be a költségvetésbe.

Főleg úgy, hogy a KATA-s "kényszervállalkozókat" már beszopatták idén a KATA adóval 3 millió feletti bevételek esetében. Ráadásul ezeket a pénzeket nem is a KATA-s vállalkozóktól szedik be, hanem a megrendelőktől, ezáltal nem a kormányra haragszanak a KATA-sok, hanem a megrendelőkre, hogy miért akarják az ő díjukat csökkenteni...!

Illetve a családok felújításainak támogatása (50%) is hasonlóan zseniális húzás. Először is az eddig eltitkolt vállalkozói bevételek mindjárt napfényre kerültek (mert ugye inkább kifizetem a 21% ÁFA-t és visszakérek 50%-ot... Tehát a lakosság kevésbé fogékony az oldjuk meg okosban megoldásokra.

Ráadásul ez a támogatás ösztönzi a felújításokat, ami nyilván az árak elszállásához vezet. És nemcsak a kisebb építkezéseknél, hanem a nagyobbaknál is, így az ÁFA bevételek is mindjárt jelentősen növekednek. A harmadik tétel a napfényre kerülő bevételek... Mert ugye akkor nem lehet az alkalmazottat zsebbe fizetni a számla nélkül kapott pénzből... Tehát őket is be kell jelenteni, vagy alvállalkozói számlát kell kérni stb stb.

Tehát ez az 50% állami támogatás végső soron legalább nullás az állam számára és egy nagyot fehérítenek a gazdaságon. Ráadásul így már tényleg könnyű megkeresni azokat a cégeket akiket esetlegesen érdemes ellenőrizni...

Ezt a fejet a hösők tere…

#877487 Koffein Előzmény: #877478

Ezt a fejet a hösők tere mögé kellene tenni, a Kós Károly sétányra.. mekkora fless amikor egy ekkora tehén szájába mész bele XD

Nézzük a jó oldalát, a művésznek, a hátra lévő életében nem lesznek anyagi gondjai...