Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Egyenlő pályák- egyenlő …

#1500343 TrendMan

Egyenlő pályák- egyenlő esélyek, igaz egyesek kerékpárral mennek:

"Donáth Anna, a Momentum elnöke közösségi oldalán számolt be arról a múlt héten, hogy új feltételt szabott az MTVA a köztévés vitán való részvételre.

Alá kellett volna írnom egy nyilatkozatot, amiben egyrészt vállalom, hogy kizárólag a köztévé által szabott témákban szólalok meg. Másrészt azt is vállalnom kellett volna, hogy ha a köztévé valamelyik szerkesztője úgy ítéli meg, hogy számukra nem komfortos a véleményem, akkor lekeverhetnek és a vitából kizárhatnak

– írta Donáth Anna, aki szerint ezt a beleegyezésétől függetlenül „egyébként is megtehetik, hiszen a kormány propagandatévéjéről van szó”. "

https://index.hu/kulfold/ep/2024/valasztas/2024/05...

wtf, ekkor a baj? rákere…

#1500322 Koffein

wtf, ekkor a baj? rákeresve 10éve járt a blikkbe... :)Bye bye Talgo

#1500315 Koffein

"A Škoda Transportation Group szakmai befektetőként beszáll a spanyol nemzeti pénzügyi csoport, a CriteriaCaixa mellé a spanyol vonatgyártó, a Talgo felvásárlásáért folytatott harcban, és ezt üdvözli a spanyol kormány"

https://telex.hu/gazdasag/2024/05/24/a-skoda-kigol...

"... Hogy mondják spanyolul: elment a bizniszem?

Bye-bye, Talgo, a kormányod rossz volt velem

Elment a biznisz és azóta a páleszt keresem,

Bye-bye, Talgo, kitoltak velem,

Elment a biznisz és azóta a páleszt nyelem.... "

ááááh mekkora bohócok :)…

#1500312 Koffein Előzmény: #1500305

ááááh mekkora bohócok :)

remélem az ellenkezőjét érik el ezzel a baszakodással...

"Csütörtök este Kalocsán…

#1500305 Fornit

"Csütörtök este Kalocsán tartott lakossági fórumot Szijjártó Péter. Az eseményt nyilvánosan hirdették meg a helyi médiában, viszont miután odaértünk, úgy döntöttek, mégsem sajtónyilvános a dolog. Azaz csak a „meghívott sajtó” mehet be, mi nem. Ezután a parkolóban vártuk a minisztert, hogy az orosz hekkertámadásról kérdezzük. Viszont amikor megérkezett, a rendőrség műveleti területté nyilvánította azt a pár négyzetmétert, ahol Szijjártó az autójához sétált, bennünket pedig igazoltatni kezdtek, sőt fontosnak tartották azt is, hogy ellenőrizzék, a kameránk nem lopott-e. Miután Szijjártó elhajtott, mindez hirtelen már nem volt annyira fontos."

https://telex.hu/video/2024/05/24/szijjarto-peter-...

Hogy lopott e az újságírók kamerája..... Zárkózunk fel Belorussziához.

https://kephost.net/p/MTIyNjc5MA.jpg(Szegő Tamás százados, már ha így hívják.)


az oktatás funkcionális leépítése

#1500301 prfecó Előzmény: #1500280

akkor a "60 % se irni , se olvasni nem tud "németül )" nem igaz. A török negyedben az idősebbek törökül bezélnek , de a gyerekek már próbálkoznak beilleszkedni , ami egyébként nagyon sok problémával jár.

az oktatás funkcionális leépítése

#1500291 Koffein Előzmény: #1500290

Nőnek a gyerekek, s több infóm lesz a kinti oktatással kapcsolatban :)

az oktatás funkcionális leépítése

#1500288 Koffein Előzmény: #1500287

Az iskolai oktatásról, légkörről, majd a köv években fogok tudni beszámolni, ha az oldal még létezni fog s nem tört ki az x+1ik vh.. :)

az oktatás funkcionális leépítése

#1500287 Koffein Előzmény: #1500285

Gondolom családtól függ. Stuttgart környékén, a török gyerekek ugyanúgy beszélnek németül, mint ahogy a kelet európai migri gyerekek. Biztos vannak olyan családok, akik nem akarnak németül megtanulni, mert a fanatikus faszságot tolják. Ezt nem vitatom, mondjuk ha bemész egy boltba Stuttgartba, ott a fejkendős néni, vagy fekete csávó nem feltétlenül fog németül tudni, de angolul már perfekt megy a kommunikáció.

Persze, vannak ott is gondok, csak rámutattam egy különbségre. A hanyatló nyugaton megvannak fizetve, ahogy Prfecó is írja, itt meg egyáltalán nem vonzó ez a pálya. Csak a különbséget nézd, 30 gyerekre 1 óvónő vs 2-4 gyerekre 1, és nem 50-60évesek, hanem 20-30évesek...

Amúgy a németek is már kezdenek ébredni, egyre kevésbá bírják a bevándorlókat. A frusztrációjukat még csak a kelet európaiakon vezetik le, mert migri egyből robban és balhézik. Ahogy hallom a kint dolgozó családtagoktól, elsősorban csak echte németet vesznek fel, s ha minden kötél szakad, akkor nyúlnak a migri munkaerőhöz... butábbak, nyelvi nehézség, kevésbé alkalmazkodnak, női főnitől egy muszlim fanatikus nem fogad el parancsokat...

Szerintem, az átlag ember ott is érzi, hogy rossz fele mennek a dolgok, más sztori, hogy a kampány ígéreteket ők is beszopják... van aki nem szavazgat, nem tüntikézik, hanem tovább költözik pl ide balaton mellé, vagy spanyolországba, vagy máltára vagy kanári szigetekre, és leszarja, hogy mi történik a szülőföldjén..

az oktatás funkcionális leépítése

#1500286 TrendMan Előzmény: #1500283

Igen, hát szép, de azért ahogy a bevándorlókról hallom, a legtöbb bevándorló gyereknek is komoly nehézségei vannak a német nyelvvel.

Ne essünk át a ló túloldalára sem, senki nem mondta, hogy máshol minden tökéletes vagy hogy ez egy egyszerű kihívás lenne.

Nálunk viszont olyan, mintha egy mögöttes tervezet mentén próbálnának mindent még jobban leépíteni.

Minőségi különbség.

az oktatás funkcionális leépítése

#1500285 Spade Előzmény: #1500283

"minden gyerek érti a németet' megalol :) akkor ez a világ a lehető világok legjobbika ahogy pangloss mester mondaná. De majd szar lesz az ébredés. sztem

az oktatás funkcionális leépítése

#1500283 prfecó Előzmény: #1500280

A hanyatló Németországban mindenhol németül megy az oktatás minden gyerek érti a németet , sőt irni és olvasni is megtanul németül. Persze van ahol még angolul , francia sőt töröknyelven is van plusz nyelvi oktatás. Unokám elsőtől angolul , 5 évfolyamtól francia nyelven fog tanulni.

az oktatás funkcionális leépítése

#1500282 prfecó Előzmény: #1500278

Még hanyatlobb Hollandiában 10 gyerekre 2 óvonő , 2 dajka és egy specialista van , aki a gyerekek szóbeli képességeit segíti , hogy minden nem holland anyanyelvi gyerek az iskolára tökéletesen beszéljen hollandul.

Felavatta a Siemens Ener…

#1500281 TrendMan

Felavatta a Siemens Energy új magyarországi gyárát Szijjártó Péter

A gyáravatóról készült minisztériumi közleményben Szijjártó úgy fogalmazott: különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét.

A tárcavezető jelzése szerint a német vállalatóriás az új multifunkcionális üzemében gázturbina-égőfejeket fog előállítani, továbbá ugyanitt duális képzési központot nyit, ahol a legkorszerűbb technológiák használatához szükséges tudással fognak felvértezni magyar szakembereket. Emellett pedig üzembe helyezik a Gyármentő Program keretében létrehozott, 1,5 megawatt teljesítményű napelemparkot.

Ez a három elemből álló beruházási program 26 milliárd forintos értéket képvisel, amelyhez a kormány mintegy 900 millió forint támogatást biztosít ? tájékoztatott. Beszédében kiemelte, hogy ez a beruházási program kiválóan lefedi a magyar energiastratégia legfőbb célkitűzéseit, azaz, hogy hazánk képes legyen az ország működéséhez szükséges energia minél nagyobb részének előállítására. Emlékeztetett, hogy a veszélyek korában azok az országok lehetnek védettebbek, kevésbé kiszolgáltatottak, amelyek minél több stratégiai képességgel rendelkeznek, különösen az energiabiztonság terén.

"Az elmúlt évek bizonyították azt, hogy az az ország lehet igazán erős, amely a megfelelő képességekkel rendelkezik az energiaelőállítás tekintetében, ezért is építjük az új paksi blokkokat, és amely ország a műszaki, technológiai feltételeket is biztosítani tudja saját energiaellátása biztonságához" - húzta alá.

Utóbbi kapcsán hangsúlyozta, hogy

a cég a jövőben is kulcsszereplője lesz a magyar energiaellátás biztonságának, mert a Siemens Energy nyerte el az új paksi atomerőmű irányítástechnikájának leszállítására kiírt tendert a francia Framatome-mal közösen.

Ezzel összefüggésben rámutatott, hogy a paksi bővítés valódi nemzetközi projekt, az orosz fővállalkozó mellett amerikai, francia, német, osztrák és svájci cégek is dolgoznak a beruházáson.

A Siemens Energy irányítátechnikájának leszállítása is szóba került a Paks II. vezérigazgatójával készített közelmúltbeli Portfolio-interjúban, további részletek itt:

Szijjártó Péter elmondta, mióta a kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Siemens Energy-vel, a vállalat megkétszerezte magyarországi bevételeit, 400 fővel bővítette dolgozói létszámát és csaknem 50 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre.