Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

újra kéne építeni az internetet

#867866 Koffein Előzmény: #867863

Itt fb, googleről van szó főként. Van benne logika, hogy fb-n, twitteren, google egyes szolgáltatásaiért, az adatainkkal fizetünk. És itt válik érdekessé a téma, hogy az adatokkal lehet úgy játszani, hogy a végeredmény egy brexit legyen... vagy az okés-e, hogy az fb lehallgatja a felhasználóit, és ha kimond különböző kulcsszavakat, akkor az adott termékeket kezdi ajánlgatni?

Az is kérdés, ha fizetnénk érte, akkor jobban megválogatná-e az ember, hogy milyen infókat fogyaszt?

Jobs vs Gates, ha azt nézzük mindkét filozófia megtalálta a saját piacát..

újra kéne építeni az internetet

#867863 TrendMan Előzmény: #867843

Ez az arc Microsoft-os, tehát Bill Gates embere.

Bill Gates-nek az a mániája, hogy mindenki pénzzel fizessen mindenért. Steve Jobs életrajzi művében vannak érdekes részletek arról, hogyan ment az alkudozás a garázsokban, ahol a fejlesztések zajlottak anno Kaliforniában arról, hogy egyik felhasználó vagy a végfelhasználó ki szerint hogyan szükséges, hogy fizessen.

Szerintem ez a szakértő egy előretolt hadállás, aki egyébként részben valós problémákat fogalmaz meg.

Kérdés, ha újra lehetne is fejleszteni az internetet, az miért működne jobban? Mi erre a garancia?

20 éves a Wikipedia

#867836 TrendMan

Budapest, 2021. január 15., péntek (MTI) - Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.

Az internetezők által szerkesztett webes enciklopédia 2001. január 15-én indult útjára angol nyelven, az első év végére pedig már 18 nyelven volt elérhető. Ez a szám mára 309-re bővült, így a világ egyik leglátogatottabb weboldalává és az egyik legnagyobb, leggyakrabban használt információforrásává vált. Az oldalt a kezdetektől fogva önkéntesek szerkesztik szerte a világon, minden hónapban több mint félmillióan javítják és ellenőrzik a tartalmát. A honlap 2007-ben bekerült a világ 10 leglátogatottabb weboldala közé, egyedüliként a nonprofit honlapok közül. A Wikimédia Alapítvány médiatára, a Wikimédia Commons 2004. szeptember 7-én indult el, a feltöltött fájlok száma 2016. január 13-án túllépte a 30 milliós határt, ezzel az oldal egyike lett a világ legnagyobb szabad médiatárainak. Egy felmérés szerint a fejlett ipari országokban (OECD) az emberek havonta átlagosan kilenc Wikipédia-szócikket néznek meg. A legtöbb emberek által szerkesztett szócikk angol nyelvű, második helyen a német kiadás áll. A teljes szócikkállományt tekintve 2. a szebuano (egy fülöp-szigeteki nyelv), a 3. pedig a svéd, ezeket azonban mesterségesen duzzasztotta fel egy vitatott, svéd fejlesztésű robotszoftver. A Wikipédia magyar nyelvű változata 2003. július 8-án indult el és ma 482 ezer magyar nyelvű szócikket tartalmaz. A magyar Wikipédia nagyjából 2000 alkalmi és 150 állandó, aktív szerkesztővel rendelkezik. Az enciklopédia számos elismerést is nyert az évek során: 2015 őszén megkapta a holland király által adományozott Erasmus-díjat, amelyet kiemelkedő kulturális tevékenységet folytató személyeknek vagy intézményeknek ítélnek oda, valamint kiérdemelte a spanyol királyi család kitüntetését, az Asztúria Hercegnője-díjat is, nemzetközi együttműködés kategóriában. Bár a világ legnagyobb szabad médiatára nem nyereségérdekelt, az online lexikont működtető - a technikai hátteret biztosító és több mint 100 fizetett programozót alkalmazó - Wikimédia Alapítvány évente több mint 120 millió dollár adományhoz jut.

végkép eltörölni

#867518 TrendMan Előzmény: #867516

Ez olyasmi lehet, mint amikor az egyik egyiptomi fáraó trónra lépéskor utasításba adta, hogy az elődje domborműveinek le kell vésni az arcát.

Csak ez még kattintásvadász is, ráadásul.

végkép eltörölni

#867516 Koffein

"Több felhasználó felvetette már a Twitteren, hogy az elmúlt napok eseményei után ki kellene törölni Donald Trump cameóját a Reszkessetek, betörők! második részéből, vagy digitális utómunkával kicserélni az arcát Christopher Plummerére."

https://player.hu/kult/talald-ki-most-kit-vagnanak...

az ilyen törléseket soha nem értettem... na mindegy is...

ufó

#866653 TrendMan Előzmény: #866651

Ezt úgy értsem, hogy nem fogod megvenni a könyvet, amelyben az izraeli űrprogram volt vezetője mesél erről?

Hát te tényleg nem állsz készen erre ...

ufó

#866649 Koffein

hogy mik ki nem derülnek.. és pont izraellel meg usával állnak kapcsolatban a földön kívüliek :)

"...az izraeli űprogram volt vezetője nemrég megdöbbentő történettel állt elő: léteznek földönkívüliek, és a Galaktikus Federáció évtizedek óta kapcsolatban áll Izraellel és az Egyesült Államokkal. És hogy ez még miért nem nyilvános? Egyszerű: az emberiség még nem áll készen rájuk."

https://index.hu/techtud/2020/12/15/roswelli_ufo_t...