Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Azt lehetne, hogy elkezd…

#1495996 TrendMan Előzmény: #1495994

Azt lehetne, hogy elkezdeni kicsiben, de akkor minden érintett nagykövetség előtt egy elszánt ember akár egyszemélyben STOP THE WAR feliratú táblával tüntetne és ha ebből tömegmozgalom kerekedne szerte a világon úgy, mint az USA-ban a Vientnami-háború ellen anno, amikor szüntelenül tömegrendezvények voltak, akkor talán, de csak talán lenne valamilyen hatása.

Nem tudom, hol kéne tünt…

#1495994 Koffein Előzmény: #1495989

Nem tudom, hol kéne tüntetni, talán usában, nato központ előtt, de ott más problémák vannak... ha megnézzük az egész háborút, ami mellettünk van, már belefásultunk, szurkolás van egyik másik oldalnak, ha logikusan próbálsz gondolkodni, akkor felcímkéznek, miközben a média, meg a szakértőik várják el a legjobban, hogy atommal szórják meg egyik másik oldalt... azt gondolják hogy egy akcióra nem lesz válasz? ... nonszensz...

Szerintem nem ez van.Sze…

#1495989 TrendMan Előzmény: #1495986

Szerintem nem ez van.

Szerintem az van, hogy a globális dolgokkal az egyszeri ember nem tud megküzdeni, nem tudja mit tehetne ésszerűen?

Mert mit is jelentene, a Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan megközelítés egy potenciális nukleáris Armageddon elkerülése érdekében?

Ki tüntessen hol? Vagy mást tegyen? Mit?

Túl sok James Bond filme…

#1495986 Koffein Előzmény: #1495982

Túl sok James Bond filmet néztünk, úgy vagyunk vele, hogy valaki az utolsó másodpercben amúgy is megmenti a világot a pusztulástól... és mi van ha nem?

Trámp

#1495953 Koffein

jó látni, ahogy tapsikol a bal liberális oldal, ahogy trámp grabancát elkapták... remélem, majd akkor is ilyen nyugodtsággal fognak beszámolni arról, amikor az ő embereik után mennek hasonló módszerekkel...

https://telex.hu/kulfold/2023/09/27/donald-trump-c...

https://www.vg.hu/kozelet/2023/09/sokasodnak-donal...

a cikk alapján Mar-a-Lago birtok 27,6 millió dollárt ér egy "független értékbecslő szerint".. aham, aham, kacsint és kacsint... na szóval, miközben az amcsi ingatlankomon egy 2,7 hektáros telket 200milláért vesztegetnek, miközben a trámpedlié 17hektár ingatlannal, golfpályával... lehet számolgatni... a Citadel vezérre 450milláért rakott össze hasonló telket https://eu.palmbeachpost.com/story/news/2022/07/26...

interesting na...

Kép

https://www.zillow.com/homedetails/1063-1071-N-Oce...egyenlőség nevében

#1495937 matgab Előzmény: #1495928

remélem 6% vezető és 94% gyári munkás volt...

Csak hogy hűek maradjanak a déli hagyományaikhoz! :-)

1 éve robbantották fel az északi áramlatot

#1495912 Koffein

"...a francia AFP hírügynökség elemzőkre hivatkozva – aligha meglepő tekintetbe véve „azokat a potenciális, kellemetlen diplomáciai hatásokat”, amelyeket a nyomozások eredményei okozhatnak.

Magyarul: a nyomozóhatóságok minden bizonnyal látják, hogy hova vezetnek a szálak, de ezt – politikai-diplomáciai okok miatt – nem akarják nyilvánosságra hozni.

Ennek pedig logikusan gondolkodva egyetlen oka lehet: az elkövető egy szövetséges ország vagy egy hozzá köthető csoport."

https://privatbankar.hu/cikkek/szubjektiv/kenyes-t...

Otthon melege

#1495776 Koffein


https://public.flourish.studio/visualisation/15012...


Az európaiak 9,3 százaléka, tízből egy ember nem tudta számára megfelelően melegen tartani a lakását tavaly az Eurostat adatai szerint. Ez jelentős, 2,4 százalékpontos növekedés 2021-hez képest. (Az ábrára kattintva lehet böngészni az adatokat.)

A mutató önbevalláson alapul, így erősen szubjektív. Az egyes háztartások társadalmi és kulturális jellemzői erősen befolyásolják, kinek mit jelent otthonának megfelelően melegen tartása.

  • A legtöbben Bulgáriában, Cipruson, Görögországban és az Ibériai-félszigeten fáztak 2022-ben, míg Finnországban, Luxemburgban és Szlovéniában okozta a legkevesebb gondot a lakás felfűtése megfelelő hőfokra.
  • Magyarországon a népesség 4,7 százaléka érezte úgy, hogy nem tudja elég melegen tartani az otthonát.