Regisztráció Elfelejtett jelszó

RSS olvasó

Valóban aláásná Németország gigantikus energiacsomagja az EU egységét?

Portfolio összes

múlt héten bemutatott 200 milliárd eurós német gázárfék program éles kritikát váltott ki számos uniós tagállam vezetője körében, mert úgy látják, hogy Berlin önálló döntése miatt torzulhat a közös piac, illetve versenyhátrányba kerülhetnek a német cégekkel szemben és akár még magasabb energiaárakat lesznek kénytelenek kifizetni - írja helyzetelemzésében a Financial Times. A jobb költségvetési helyzetből adódó, önzőnek tűnő német gázpiaci magatartás talán a sok irányból érkező kritikák hatására az utóbbi napokban módosulni látszik; így van már olyan német politikai vezető, aki nyíltan amellett foglal állást, hogy a koronavírus-válság enyhítése mintájára létrehozott közös adósságvállaláshoz hasonló megoldással kellene leküzdeni az EU-nak az energiaválságot is, tehát összefogva, a közös megoldások mentén, nem pedig egyoldalúan és végül egymás kárára.

PDSZ-vezér: nonszensz, hogy a magyar pedagógusokat német adófizetők pénzéből kéne kifizetni

Portfolio összes

Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének csütörtöki adása. A mai műsorban a szerdai pedagógussztrájkkal és szélesebb kontextusban a tanárok helyzetével, követeléseivel foglalkozunk. Vendégünk volt Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi elnöke, akivel arról is beszéltünk, hogy a szakszervezet milyen esetekben tartja  a polgári engedetlenséget, mint tiltakozási formát járható útnak, illetve mire számítanak a következő sztrájk napján, október 14-én. A műsor második részében a tanárok potenciális versenyszektorbeli elhelyezkedési esélyeiről Baja Sándort, a Randstad Magyarországért, Romániáért és Csehországért felelős ügyvezetőjét kérdeztük.

Szakember a népszavazásról: „jó lenne, ha nem azon múlna az eredményesség, hogy mennyi vásárlási utalványt sorsolunk ki”

HVG gazdaság

Olcsóbbá és egyszerűbbé tenné a népszámlálást a digitális személyazonosság, véli Hortobágyi Ágoston digitális stratéga. A szakember szerint ahhoz, hogy az ilyen ügyeket az állam minél költséghatékonyabban intézhesse, előbb költenie kell a társadalmi edukációra és az elektronikus közszolgáltatásokba vetett bizalom erősítésére.

Új perspektívát nyit Budapestre a Várnegyed egyetlen skybarja

HVG gazdaság

Egy szép környezetben épült skybar magával ragad és a szó szoros értelemben felemel a hétköznapokból. Mégis kevés hely valósítja meg ezt olyan színvonalon, mint a White Raven skybar & lounge: Budapest legmagasabban fekvő bárja egyszerre nyújt maradandó esztétikai- és gasztroélményt. A Várnegyedben található egyetlen skybarban – nevéhez méltóan – párját ritkító kilátás várja az ide látogatókat, a város színeit pedig az extravagáns koktélok és leleményes bárételek teszik még izgalmasabbá.