Regisztráció Elfelejtett jelszó

RSS olvasó

Emelkedtek az amerikai tőzsdék

Portfolio összes

Eséssel telt a mai reggel az ázsiai piacokon, ezt követően Európában is kisebb mínuszban zártak a vezető részvényindexek, Amerikában azonban folytatódik az emelkedés. Az amerikai nyitást követően a Google anyacégének, az Alphabetnek már több mint 5 százalékos pluszban vannak a részvényei, miután a cég bemutatta új mesterséges intelligenciáját.

Egyhavi mélypontra gyengült a forint

Portfolio összes

Csütörtökön este a 382-es szint felett is járt a forint-euró árfolyam, ami egyhvai mélypontja körüli szintet jelent. A forint a dollárhoz képest is gyengül, 354 felett jár az árfolyam délután. A svájci frank közel kilenc éve volt a mostaninál erősebb az euróhoz képest.

Erdogan a béke tengeréről beszélt

Portfolio összes

A török-görög kapcsolatok szorosabbra fűzéséről állapodott meg csütörtöki athéni találkozóján Recep Tayyip Erdogan török elnök és Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök. Erdogan a megbeszélés után úgy fogalmazott, hogy a " béke tengerévé" akarják változtatni az Égei-tengert.

The return of crypto

Financial times piaci

Even after Binance and FTX, bitcoin hits $40,000. Can anything kill the crypto dream?

A könyvelők háromnegyede nem elégedett a fizetésével

Portfolio összes

A magyar könyvelők 72%-a nem elégedett a munkája anyagi ellentételezésével, holott háromnegyedük arra is hajlandó, hogy munkaidőn túl is az ügyfelek rendelkezésére álljon - derül ki a Számlázz.hu felméréséből. Majdnem minden negyedik könyvelő 10-12 órát dolgozik naponta, az online kutatásból az is kiderült, hogy bíznak a digitalizációban

Drasztikusan átalakítaná az új hatóság a vagyonnyilatkozati rendszert

Portfolio összes

Az egy éve, az Európai Bizottsággal a kondicionalitási eljárásban kötött megállapodás részeként megalakult Integritás Hatóság egy 16 pontos javaslattal állt elő a vagyonnyilatkozati rendszer átalakítására. Biró Ferenc, a szervezet elnöke szerint jelenleg csupán elvi szinten létezik ellenőrzés a politikusi vagyonbevallásoknál, ezért javítani kell azt az átláthatóság és az elszámoltathatóság érdekében. Egységes rendszer, kibővített érintetti kör és szerepel az IH csomagjában – derül ki a Telex beszámolójából.