Regisztráció Elfelejtett jelszó

RSS olvasó

Fontos adatok érkeznek, mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Portfolio összes

Gazdasági adatok tekintetében ma az inflációs és kamatemelési kilátások szempontjából kifejezetten fontos átfogó havi munkaerőpiaci statisztika érkezik majd Amerikából – tegnapi információ ehhez kapcsolódóan, hogy a várakozásokat alulmúlva nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban, ez pedig azt mutatja, hogy a munkaerőpiac még mindig feszes. Eközben itthon csak a szokásos havi hitelintézeti statisztikákat közli a jegybank, ami pedig a részvénypiaci kilátásokat illeti, ma az ázsiai tőzsdéken felemás hangulat látszik, a határidős jegyzések állása alapján pedig jó hangulatú piacnyitás jöhet Európában.

Ismét orosz területet ért támadás, új feladatot kap a Wagner csoport – Háborús híreink pénteken

Portfolio összes

Az ukránbarát Orosz Önkéntes Hadtest és a Szabad Oroszország Légió ismét behatolhatott Oroszország Belgorodi területére. Moszkva állítása szerint visszaverték a támadást, egy videó szerint viszont a milicisták orosz tüzérségi eszközöket semmisítettek meg. A határ menti orosz települések – elsősorban Sebekino városa – napok óta tüzérségi támadás alatt állnak, de csütörtökön robbanás rázta meg a terület székhelyét, Belgorod városát is. Egyelőre visszavonul a frontvonalról a Wagner csoport és pihennek a zsoldosok, feltöltik tartalékaikat, ezután „valószínűleg Oroszország területén belül” folytatódik majd a harc – mondta Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére. Európai vezetők Moldovában tartottak találkozót, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sürgette hazája NATO-csatlakozását. Annalena Baerbock német és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azonban azt mondta, háborúban álló országnak nem szabad NATO-tagságot adni.

Élőben beszél Orbán Viktor miniszterelnök

Portfolio összes

Orbán Viktor miniszterelnök fél 8-tól a Kossuth Rádió reggeli műsorában adott élő interjút. A kormányfő a költségvetés és az infláció mellett az Oroszország és Ukrajna közötti háborúról, illetve Recep Tayyip Erdoğan török elnök választási győzelméről is beszélt.

Pótadó, infláció, energiaválság sújtotta a három szereplősre zsugorodott távközlési szektort

Portfolio összes

2023. elejére gyakorlatilag három szereplőssé vált a hazai távközlési szektor az elmúlt évek konszolidációs folyamatainak közepette, amiben a főszerepet a 4iG játszotta. A felvásárlásoknak köszönhetően a 4iG-nál jelentős növekedés látszik a 2022-es évben, de Magyar Telekomnál és a Yettelnél is nőtt tavaly a bevétel - derül ki az éves beszámolókból. Az eredmény tekintetében már vegyes a kép, de általánosságban elmondható, hogy a távközlési pótadó mind a három vállalatnál rontotta a számokat.

Újabb orosz légitámadás Kijev ellen, Ukrajna határában találkoznak az európai vezetők – Háborús híreink csütörtökön

Portfolio összes

Újabb orosz dróntámadás indult Kijev ellen csütörtök hajnalban, amely lakóházakat és egy klinikát is eltalált. Eddig három halottról érkezett jelentés, köztük kettő gyermekről. Ma Moldovában az EU 27 tagállamának vezetői és további 20 európai ország vezetője találkozik. Az eseményre mindössze 20 kilométerre az ukrán határtól kerül sor, a NATO ellenőrzi a nap folyamán az Ukrajnával szomszédos ország légterét.

Jön a kötelező állampapír-tartás a befalapoknál – Honnan lesz 500 milliárd erre?

Portfolio összes

Gyakorlatilag kötelező állampapír-vásárlást ír elő egyes befektetési alapok számára a kormány egy szerda esti rendeletben, de az intézkedés főként a kötvényalapokat érinti. Számításaink szerint a teljes befektetési alap piacon több mint 1500 milliárd forintot tesz ki az az összeg, amit kötvényben, de nem magyar államkötvényben tartanak a hazai alapok, azt viszont nehéz megbecsülni is, hogy ebből mennyi lehet a kötvény-, részvény- és vegyes alapokban. Ugyanakkor az is látszik, hogy nem a magyar államkötvények kötelező tartásán fogja „megkeresni” a magyar állam a plusz 500 milliárdot, sőt, ennél jóval több pénz is befolyhat magyar állampapírba.

Orbán Viktor: Ékesszóló bla-bla nyelven meg kell köszönni a brüsszeli kéréseket, de betartani azokat nem kell

HVG gazdaság

Soros György piros sarok, Erdogan kék sarok - pont úgy, mint Magyarországon - így értékelte Orbán Viktor a törökországi választást, Erdoganért pedig még imádkozott is. A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy az Európai Parlamentnek pont annyi köze van az uniós elnökséghez, mint az eszkimó parlamentnek, Varga Mihálynál pedig biztonságban érzi az országot.