Regisztráció Elfelejtett jelszó

RSS olvasó

Már korán reggel erősödésbe kezdett a forint

Portfolio összes

Jelentős erősödésen van túl a forint, az euróval szemben februári szintig erősödött a magyar deviza. Kedd reggel ismét kis erősödést látunk, fontos szint környékén mozog a forint. A makroadat-közlések ma aligha hoznak nagy fordulatot, a hét második felére viszont oda kell figyelni.

Erősödik az orosz rubel

Portfolio összes

Kedden a rubel enyhe erősödést mutatott az amerikai dollárral, az euróval és a jüannal szemben, miközben a Brent nyersolaj ára csökkent, az orosz részvényindexek pedig emelkedtek.

Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Portfolio összes

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. Lengyelország is mérlegeli ezt a lehetőséget. A NATO parlamenti gyűlése támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól - Oroszország számára ez egy vörös vonal átlépését jelenti. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

Eldördült a startpisztoly: százmilliárdok jönnek az agrofood-szektorba

Portfolio összes

Sokat vár a hazai agrofood-szektor a vidékfejlesztési forrásoktól, amely jelentős támogatást jelent az ágazat megújulásában és az így megvalósuló fejlesztésektől évekig tartó versenyképességi javulást remélnek az ágazati szereplők. Bonyolítja a helyzetet, hogy sem a mezőgazdaság egésze, sem az élelmiszeripar nincs igazán jó bőrben manapság – még ha felkészült és eredményes szereplőket találhatunk is.

Izgalmas sztorik a magyar tőzsdén

Portfolio összes

Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Óvatos emelkedést láthatunk egyelőre a kontinens tőzsdéin, a magyar piacon izgalmas sztoriból nincs hiány, ugyanis kilőtt ma (is) a Delta részvénye. Érdekes fejlemények zajlanak a kriptopiacon is, ugyanis több mint 100 ezer bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

Komoly gond van Európa űrnagyhatalmi terveivel

Portfolio összes

Az Európai Űrügynökséget (ESA) egyre jobban bírálják, hogy hagyjon fel a jelenlegi támogatási politikájával, amely az egyes űrprogramokba való befektetéseik arányában ítéli oda a szerződéseket az országoknak. Philippe Baptiste, a francia CNES űrügynökség vezetője arra figyelmeztetett, hogy ez a rendszer egy „méreg”, amelyen az ESA-nak változtatnia kell, különben az EU-források elvesztését kockáztatja – írja a Financial Times.

Tizenkét éve nem történt ilyen Japánban

Portfolio összes

A japán 10 éves államkötvények hozama 12 év óta a legmagasabb szintre emelkedett, válaszul a Bank of Japan lehetséges szigorítására, amit egy magas rangú tisztviselő inflációs kilátásokkal kapcsolatos optimista megjegyzései váltottak ki, miközben a piac figyeli a központi bank következő lépéseit.

Történelmi csúcson az arany - De ez még csak a kezdet?

Portfolio összes

A mögöttünk álló hónapokban több fontos és sokak által követett nyersanyag árfolyama is nagyot ralizott, többek között új történelmi csúcsra száguldott az arany és a réz is, de az ezüst árfolyama is évek óta nem látott magasságokban van. A rali kibontakozásával az elemzők is egyre bizakodóbbak, rövidesen jöhetnek akár az új csúcsok ezeknél az eszközöknél.

Bevallotta az EKB: visszafelé sült el a csodafegyver

Portfolio összes

Isabel Schnabel, az Európai Központi Bank döntéshozója szerint az EKB korábbi kötvényvásárlásai, amelyek 2015 és 2022 között összesen több mint 5 milliárd eurót tettek ki, mérsékelhették a későbbi kamatemelések piaci hatásait, stabilizálva ezzel a hitelfelvételi költségeket. Ezek az intézkedések akadályozhatják az infláció elleni küzdelmet és különféle egyéb költségekkel jártak, beleértve a piaci egyenlőtlenségek növekedését is.

Fontos közlekedési változás történt az Astoriánál

Portfolio ingatlan

Elkészült, és már használatba is vették a közlekedők az új gyalogos-átkelőhelyet az Astoriánál. A Budapest Közút lebonyolításában végzett beruházás eredményeként akadálymentesen, kényelmesen és gyorsabban lehet átkelni a Rákóczi úton a Múzeum körút és a Károly körút járdái között - írja a BKK.