Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: Tőzsde

Ha Ő boldog....

Bull'n'Bear

Ha Ő boldog az OPUS GLOBAL részvényesei is azok...

Rekordokkal zárta az évet a Budapesti Értéktőzsde

Bull'n'Bear

Az év utolsó hónapjában ismét csúcsot döntött a BUX index, 32 025,6 ponttal új rekordot ért el, a tőzsdei forgalom kissé csökkent a novemberihez képest - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfőn.

Csökkenő lakossági hitelek, stagnáló biztosítási piac

Bull'n'Bear

A lakossági hitelállományok csökkennek, a nem problémamentes hitelek aránya 2013 közepére átlépte az 55 százalékot, a lakosság pénzügyi vagyonának jelentős része a bankbetétekből állampapírokba, illetve befektetési jegyekbe áramlik, a biztosítási piac stagnálása folytatódik - derül ki a PSZÁF idei második fogyasztóvédelmi kockázati jelentéséből.

Augusztusban visszaesett a BÉT részvényforgalma

Bull'n'Bear

Augusztusban visszaesett a részvénypiac forgalma, a Budapesti Értéktőzsde 6,3 milliárd forint napi átlagforgalmat regisztrált, ami elmarad a júliusi - igaz, kiugróan magas - 11,8 milliárd forintos napi átlagtól, de jóval alacsonyabb az év elejétől mért 9,4 milliárd forintos napi átlagforgalomnál is.

A pénzügyi szervezetek átháríthatják a tranzakciós illetéket

Bull'n'Bear

Augusztus 1-jétől megváltozott a pénzügyi szervezetekre kivetett tranzakciós illeték mértéke, amelynek áthárítása révén a szerződésekben kikötött díjak, költségek mértéke emelkedhet - hívja fel a figyelmet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

Júniusban mérséklődött a BÉT részvényforgalma

Bull'n'Bear

Júniusban 10,4 százalékkal mérséklődött a részvények forgalma a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az előző hónaphoz képest, a származékos piac forgalma viszont 18,6 százalékkal bővült a BÉT hétfőn közölt legfrissebb statisztikája szerint.

Lemondott a PSZÁF két alelnöke és a PBT elnöke

Bull'n'Bear

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) két alelnöke, Sáray Éva és Balogh László, valamint Nadrai Géza, a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) elnöke benyújtotta lemondását - közölte a PSZÁF hétfőn.

A PSZÁF nem akarta befolyásolni a bírói kart

Bull'n'Bear

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerint súlyosan téves minden olyan feltételezés, amely szerint a felügyeletnek szándékában állt volna bármilyen módon befolyásolni a bírói kart a devizahitelekkel kapcsolatos ítélkezése során.

A PSZÁF 21 millióra bírságolta a Volksbankot

Bull'n'Bear

A PSZÁF 21 millió forintra bírságolta a Volksbankot, és több mint 230 millió forintot visszafizettet a bankkal az ügyfeleknek, mert a felügyelet pénteken közzétett határozata szerint a pénzintézet jogsértően terhelte tovább a tranzakciós illetéket ügyfeleire.

PSZÁF 10 millióra büntette a Bloomberget

Bull'n'Bear

A Bloomberg hírügynökség a jegybank múlt heti kamatdöntése előtt közzétett téves gyorshírével tiltott piacbefolyásolást valósított meg – állapította meg a PSZÁF, amely ezért a szolgáltatót tízmillió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

1 - 10 / 36 Régebbi cikkek →