Regisztráció Elfelejtett jelszó

Blogbejegyzések

Hernádi Zsolt interjú 2015.11.

Kissherceg

A Mol-csoport tovább erősíti a kelet-közép-európai régióban elfoglalt pozícióját, miközben a hosszú távú növekedés érdekében az olajipar mellett más lehetőségek kiaknázására is egyre nagyobb figyelmet fordít - mondta a magyar olajkonszern elnök-vezérigazgatója az MTI-nek adott interjúban.

Egyszer csak elkezd emelkedni az olajár

joepappa

2015.08.04-én úgy döntöttem hogy egy kisebb olajpapírokból álló portfóliót rakok össze csak az USA különböző tőzsdéin jegyzett papírokból. Azt gondolom elég sokáig volt már alacsony az olajár, lassan megindul felfele. Független olajipari és fúró kutató cégeket néztem át, saját tőke alatt forgó papírokat kerestem illetve magas cash állománnyal rendelkezőket. Kb 50céget tettem figyelőre és 12-őt választottam ki befektetésre.

19 db TA, avagy mibe fektetnek a guruk?

Bendeguz

A Portfolio cikke alapján elemeztem a "profik" 19 kedvenc részvényét. http://www.portfolio.hu/vallalatok/sok_penzt_akarsz_keresni_itt_van_mibe_fektetnek_a _nagymenok.210366.html Bővített LONG pozik: Buffett: - Deere - IBM - 21st century fox - Visa - MasterCard Soros: - Office depot - YUM - Allergan - Herbalife - DOW chemical - General motors - Actavis - eBay - Kraft - SunEdison Icahn: - eBay - Hertz Ackman: - Restaurant Brand - Zoetis Paulson: - Allergan - Time Warner

Az eurózóna egyre több állama viszi haza külföldön tárolt aranya

Kissherceg

Németország és Hollandia után Belgium és Ausztria is megvizsgálja, hogyan vihetné haza Londonból aranyrúdjait, ugyanis egyre több ország szeretné tisztázni, megvan-e még a külföldön tárolt aranya - mondta Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Looser tőzsdeszótár

Kénes_Dénes

A jó öreg puszilgatnivaló Kénes (azaz én) néha-néha beleolvasgat más részvények totyikjába is, és jókat heherészik. De van egypár profeszionalizmus látszatát keltő looser "szakkifejezés" a már ismételten buktam helyett, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni.

Esik a magyar cégalapítási kedv

Kissherceg

Tavaly 13,9 százalékkal kevesebb cég alakult Magyarországon, mint az előző évben; az új cégek számát illetően a közép-európai régióban hasonló a helyzet Lengyelországban és Csehországban is, ahol szintén 10 százalék körüli csökkenést mértek - közölte a Bisnode üzleti információszolgáltató csütörtökön.

Csehországnak szüksége van az atomerőművekre

Kissherceg

Csehországnak szüksége van az atomerőművekre, s a cseh politikusoknak azon kellene dolgozniuk, hogy a formálódó európai uniós energiapolitikai keretében megvédjék a cseh nemzeti érdekeket - állítja Daniel Benes, a Cseh Energetikai Művek (CEZ) vezérigazgatója.

Eladná magyar bankját a General Electric és a KBC

Kissherceg

A BayernLB mellett az amerikai General Electric és a belga KBC is eladná magyarországi bankját, az osztrák Erste Bank és a Raiffeisen viszont nem akar kivonulni - írta csütörtökön a Handelsblatt egy kelet-európai összeállításában.

A befektetőket továbbra is vonzzák a technológiai részvények

Kissherceg

Ezen a héten hozza nyilvánosságra negyedik negyedéves jelentését négy technológiai óriáscég, az Apple, a Facebook, a Google és az Amazon. Peter Garnry, a Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája szerint a befektetőket továbbra is mágnesként vonzzák a technológiai részvények, így a szektor általános részvénypiaci eredményeket messze túlszárnyaló teljesítménye – a 2013-as év fő trendje – 2014-et is meghatározza majd.

prfco2014

prfecó

Elfelejtettem sajnos OTP , gözölgő szaros szőnyeg alá rogdosott palacsinták ellenére győnyőrüen emelkedett ukrán belháború , török forradalom azért hatással lesz rá és forintra is

Beszámoló Birger Schäfermeier előadásáról

archenius

Január 10.-én került megrendezésre az IronFX brókercég szervezésében egy egész napos rendezvény, ahol az ismert német kereskedő, Birger Schäfermeier lépett fel. A korábban megszokott több tízezer forintos belépő helyett, most csak egy új kereskedési számlát kellett nyitni az említett brókercégnél, és feltölteni rá minimum 500 dollárt. Velem együtt sokan éltek ezzel a kedvező lehetőséggel, hogy élőben láthassák a "mestert".