Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

orosz vagyon

#842272 Koffein Előzmény: #842271

"Érdekes adat, hogy a leggazdagabb 400 amerikai vagyona összesen 2680 milliárd dollár. A 2680 milliárd dollár annyi, mint amennyi az Egyesült Államok lakosságának szegényebb, 64 százalékának a vagyona."

Tehát, ha jól értelmezem, az usa 64% -a áll szembe, az orosz 89% -os pénz eszközök birtoklásával.

orosz vagyon

#842264 Koffein

Meg lehet kérdezni az unió elleneseket / orosz hívőket, hogy tényleg ezt akarják-e?

"Az ország lakosságának leggazdagabb 3 százaléka bírja az összes orosz pénzügyi eszköz (megtakarítás, készpénz, részvény, kötvény) 89,3 százalékát.

A legszegényebb 20 százalék pedig mindössze 6 százalékát birtokolja az országban lévő pénznek."

https://444.hu/2019/04/14/alig-nehany-dusgazdag-ember-kezeben-van-minden-vagyon-oroszorszagban-fel-emberoltovel-a-kommunizmus-utan

fidesz out

#841348 banyaiz Előzmény: #841275

Kifárasztásos taktikára kényszerül állandóan az EU. Rossz és a még rosszabb közötti választásoknál ami mostanában elég sűrű az EU-ban elindul a tili toli a végtelenbe, egészen addig amíg a rossz az már jónak tűnik mert minden más alternatíva még rosszabb. Akkor az eredetileg rossz verzió már jó színben tűnik fel.

Néppárt is erre kényszerül fidesz ügyben. Amire a fidesz folyamatosan rájátszik.

Vsz már a kerítés is ilyen téma volt. Ahol jöhetett valami olyan sugallat, hogy azért rendészeti eszközöket kicsit komolyabban. Ebből csináltak egy fesztivált nagy balhé legyen és akkor széttárták kezüket mi csak rendészkedtünk amit kértetek mi a baj. :) Ez a műsor megy folyamatosan kicsit túltolni aztán ha megvolt a konfliktus akkor egy másik témában újra. Nem tudom ezt is Finkelstein dolgozta e ki de ravasz számítás van ez mögött is, és az EU eljárások komoly ismerete , pontosabban az EU helyzetének a pontos ismerete.

fidesz out

#841346 banyaiz Előzmény: #841275

Valami olyasmi mint a brexitből. Annyi különbséggel, hogy a fidesz csak emberkedik a briteknél ott van egy jelentős réteg aki ki is lépne ilyen olyan elképzelések miatt.

Nagyjából a helyzet vsz a fidesz nem akar kikerülni a néppártból, a néppárt pedig nem akarja kizárni. :) Csak annyira túltoltak a bicajt, hogy már a néppárt bizonyos tagjainál ez sok. Egy újabb konfliktus aminek éppen a keresése a cél fidesz részről a választások előtt. Bevándorláspártiak megtámadták őket és a többi. Szóval szokás szerint papírtigriskednek komoly tét nélkül mert az utolsó pillanatban visszalépnek kettőt.

Közben brexit : https://www.portfolio.hu/gazdasag/megszolalt-merke... érik a papírforma az utolsó pillanatban egyezkedés mint a görögökkel. Az utolsó megbeszélés után is van még egy újabb, és a végén éjfél előtt 1 perccel járunk. :) Elképesztő. Ha most egy olyan ultimátumot adna az EU vagy megszavazzák Theresa megállapodását vagy kizuhannak megállapodás nélkül mert egyéb esetre nincs haladék nagy valószínűséggel megszavaznák. Így megint van egy egérút ha nem szavazzák meg akkor összeül újra az EU és majd ad hosszabb haladékot valószínű mondjuk az se jó senkinek a hosszabb haladék. Kényszermegoldás lenne. Csak rossz verziók vannak ilyen brit belpol helyzettel. Bele lehet kényszeríteni őket akár még abba is visszavonják a kilépési szándékot. :) Csak a brit belpol helyzet felrobbanna ettől. Ami megint nem érdeke senkinek.

Most már csak a holnapi …

#840836 banyaiz

Most már csak a holnapi hosszabbításról szólót kell leszavazniuk és akkor körbeértek. :) Körbeszavazzák a témát.

Azért ezek a mai szavazati arányok igen kis különbséget mutattak. 312-308 és a másik hasonló . Ez azért nem túl meggyőző különbség.

Erre a holnapi legyen e határidő kitolás témára nagyon kíváncsi vagyok mit fognak alkotni. Elméletileg a tegnapi és a mai után a holnapit muszáj lenne megszavazniuk. De egy rakás olyan hang van aki nem akar hosszabbítást, és ezek a mai szavazati arányok aki az egyezség nélküli kilépést alternatívának látja az mit fog nyomni holnap a határidő kitolására? :) Érdekesen alakul.

EU pedig ismételgeti nekik, hogy valamiben meg kell egyezniük mint a diliházban, vagy az óvodában. Mintha retardáltakhoz szólna ismételgeti újra meg újra a nyilvánvalót. Meglepő lenne ha bármilyen módon sarokba szorítaná a briteket, logikus taktika de nagyon fárasztó már ez a kedves nővér szerep amibe EU állandóan belekényszerül .

:)

#840781 banyaiz Előzmény: #840780

Most bele lehet kényszeríteni őket egy olyan választásba hard brexit vagy visszavonják a kilépési kérelmet. Ha az EU-nak lenne vér a pucájában akkor egy ilyen választásba belekényszerítené őket minden adott hozzá . Ha nem hosszabbítja meg az EU a határidőt már most sem tudnák teljesíteni határidőben az összes teendőt. Már csak fel kell tenni nekik a kérdést nagy naivan ti most hard brexitet vagy a kilépési kérelem visszavonását szeretnétek ezek után mert lejárt az idő , és más dobásotok nincs. Ez lenne a kemény játék EU részről.

Csak egy baj van amennyi eszük van még a végén a hard brexitet választanák. :) EU ezt nem hiszem felvállalja kockázatként de érdekes szitu lenne.

Viszont ha az EU nem vállal fel hard brexitet teljesen vicc az a "fenyegetés" alapos indokot mutassanak a határidő kitoláshoz. Az alapos indok mindkét félnek a hard brexit elkerülése. Ennyi az alapos indok, és ez mindent visz mint érv, ez egy fából vaskarika így.

Ahhoz, hogy az EU leállítsa ezt a műsort úgy kellene tennie mint aki inkább hard brexitet akar mint időhúzást . Ezt az elejétől fel kellett volna építeni mint valós lehetőséget és kizárni az időpontok tovább tologatását. Csak ez azért egy kemény játék lett volna amihez túl puha az EU és ezt a britek is tudják ezért bohóckodnak össze vissza. Ezért bohóckodtak a görögök is mert tudták, hogy az EU mindenképp elkerülné a grexitet és akkor lehet blöffölni vele.

Az a baj ezzel az EU tekintélyét rombolja valahol ha minden szembejövő megzsarolja tét nélküli blöffökkel. A görögök számára is a játék úgy nézett ki ha bejön a blöffjük jó, ha nem akkor sem vesztettek semmit max időt persze az is komoly. Viszont ha a játékban reális veszély lett volna az EU mondja azt nekik elég volt a hülyeségeitekből és most már akármit tesztek grexit jön akkor mindjárt összefosták volna magukat vsz. Csak ezt elég nehéz kinézni az EU-ból erre a kemény fellépésre képes lenne csak a példastatuálás kedvéért, magának is kárt okozva vele. De példát statuálva azért minden féleszű ne szórakozzon vele mert annak ez a következménye.

Ezért mehet a végtelenbe ez a műsor tovább a britek szavaznak valamiről és a brexit közben függőben van. Még évek múlva is szavaznak nonstop miközben az ügy ott áll mint 2016-ban. :) Hihetetlen azért valahol.

:)

#840780 banyaiz Előzmény: #838953

Azon nevetnék ha most leszavaznák azt is kitolják a határidőt, és a rendezetlen brexitet is . :) Azzal gyakorlatilag meghiúsulna a brexit ha jól gondolom, mert mindent leszavaztak megállapodást, határidó módosítást, hard brexitet, és az idő letelt . Vagy ez automatikusan hard brexit lenne , már magam sem tudom meg kell majd nézzem. Bár nem túl valószínű forgatókönyv. (Megnéztem ha mindent leszavaznak és semmi más nem történik márc 29-ig akkor hard brexit, nem EU-ban ragadás.)

Vagy az is tetszene ezután Monty Pythonnál is abszurdabb műsor után az EU beintene nekik nincs hosszabbítás hiába szavaztok róla. Aztán akkor néznének nagyot, hogy mi van .

Nagyon patthelyzet van , mert nincs értelme a brexitnek , de visszalépni se mernek belőle és előre se.

Pedig eredetileg 2 év alatt ennek teljesen le kellett volna zárulnia, nem még átmeneti időszak utána . Azt csak azért találták ki mert látták, hogy annyira messze vannak az álláspontok .

Ez az egész túltesz azon is mikor a görögök többet blöfföltek mint a pókervilágbajnok és az EU végigasszisztálta a műsorukat, jobb megoldás híján az utolsó nap utolsó percéig.

Bedönti-e Dél-Európa az Uniót?

#838573 Koffein

(Törökország, Görögország, Olaszország, Spanyolország) Plusz magyarországi tanulságok!

a királynő visszaveszi a hatalmat

#838198 banyaiz Előzmény: #837447

Azt mondják ha a záradék életbe lép akkor örökre a vámunióban ragadhatnak ez a parájuk.

Ez az érvelés ott sántít ehhez az kell összesen 4 év alatt ne tudjanak kereskedelmi ügyekben megegyezni. Ha ez bekövetkezik be kell látniuk az egész brexit értelmetlen. Hová akarnak menni a vámunióból ha 4 év alatt nem tudnak egyezséget kötni arról milyen feltételekkel lépnek ki onnan? Sehová, záradék ide vagy oda. Végső soron ez a záradék annak lehet problémás aki inkább no deal brexitet akar mint vámuniót. De elvileg ez a kisebbség.

Attól kellene félniük mi értelme van a brexitnek, nem attól, hogy egy záradék életbe lép 2 év múlva ha addig se jutnak dűlőre ne zuhanjanak ki. Legalábbis azoknak akik a no deal brexitet elutasítják. Ami állítólag a többség.

Gyakorlatilag a záradékot ragozzák , elterelve arról a figyelmet, hogy semmi értelme a brexitnek. :) Azok akik elutasítják a no deal brexitet. (aki no deal brexitet akar az egy másik állatfajta az eleve az egész egyezséget vszínű elutasítja)

Meddig akarnak ezen bohóckodni ? Úgy látom képesek bármeddig, az EU kénytelen hozzá asszisztálni. Nem akar no deal brexitet, nem akar vámuniót, de nem tud megegyezni a vámunióból kilépésről 2 év alatt, és fél attól a következő 2 évben sem fog tudni. Akkor valami olyasmit akar ami nincs, közben az északír határral van elfoglalva mint kulcskérdéssel. :) Ez elmebaj. Az szerintem a teljes realitásérzék elvesztése, hogy ebből a problémakörből az északír határellenőrzés a kulcskérdés.

A másik része, hogy úgy kezelik ezt mintha az EU a hülyeségeikre nyitott kellene legyen. Nem csak az ő döntésük a no deal brexit, vagy a hosszabbítása a tárgyalásoknak. Ezt mintha alapnak vennék ehhez a bohóckodáshoz az EU partner bármeddig. Ami persze esélyes , de azért be is inthet nekik, hogy vége gyereknapnak. :) Akkor záradékozhatnak.

a királynő visszaveszi a hatalmat

#838196 banyaiz Előzmény: #837447

Tényleg a királynőnek kell rendet vágni köztük. Elég nagy zűrzavar van a fejekben. :)

Most megszavazzák azt újra kell nyitni a tárgyalásokat, miközben 2 évig nyűglődtek rajta. Megszavazzák ezzel párhuzamosan nincs hosszabbítás, nincs egyezség nélküli brexit. Így amit 2 év alatt nem sikerült összehozni 2 hónap alatt kellene. Mindez az EU-s választások előtti hónapokban.

Megint egy görög tárgyaláshoz hasonló az utolsó nap utolsó éjszakáján egyezkedés lesz. :) Hihetetlen.

Azt nem értem mit nyűglődnek ennyit ezen a záradékon. Ha attól félnek nem sikerül kereskedelmi ügyekben megegyezni és életbe lép a záradék akkor gyakorlatilag az egyezség nélküli brexittől félnek amit a záradék mint biztonsági elem tudna ilyen helyzetben megakadályozni.

Közben nonstop kizárják a megállapodás nélküli brexitet, legalábbis állandóan ezt hajtogatják. Ehhez meg kell egyezni kereskedelmi ügyekben végső soron. Akkor viszont a záradék az csak egy biztosíték amivel további időt lehet nyerni az egyezkedésre.

Teljes logikai káosz amit csinálnak.

A lényeg mindenképp meg kell egyezni. Ha összesen 4 év alatt (mert az egyezség még 2 évet ad a megegyezésre) nem tudnak megegyezni kereskedelmi ügyekben akkor az északír-ír határ kérdés lesz a legkisebb probléma. :) Maga a záradék pedig egy utolsó menedék még a no deal brexit előtt.

Mondjuk nem túl meggyőző a no deal brexit elutasítási aránya se elég szoros szavazással mondták ezt ki.