Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: EU

Súlyos hiba lenne Ausztria távozása az EU-ból

Bull'n'Bear

Súlyos hiba lenne az "Öxit", vagyis Ausztria távozása az Európai Unióból, de vannak rendkívüli helyzetek, amikor népszavazásra kell bocsátani az uniós tagság kérdését - mondta Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) államfőjelöltje egy keddi német lapinterjúban.

Gyorsabb internetet akar az Unió

Bull'n'Bear

Az Európai Unió minden tagállamára kötelező szabályozási javaslattal állt elő kedden az Európai Bizottság: a kezdeményezés 30 százalékkal csökkentené a szélessávú internetes hálózatok kiépítésének költségeit.

Elmarad az EU-Japán csúcstalálkozó

Bull'n'Bear

A Cipruson kialakult helyzet miatt elmarad a jövő hét elejére tervezett tokiói EU-Japán csúcstalálkozó - tudatta közös közleményében José Manuel Barroso, az Európai Bizottság és Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke péntek este.

Európának növekednie kell

Bull'n'Bear

Európának a növekedés támogatására kell helyeznie a hangsúlyt, mert a megszorítások támogatásának elpárolgásával párhuzamosan gyengül az Európai Központi Bank OMT (Outright Monetary Transactions) kötvényvásárlási programjának alkalmazhatósága is - állapítja meg az Institute of International Finance (IIF) tanulmánya, amelyet az euromoney.com pénzügyi hírportál idézett kedden.

Leggazdagabb "szomszédaink"

Bull'n'Bear

A környező országok közül Ausztriának 8, Csehországnak és Lengyelországnak 4-4, Romániának pedig 1 dollármilliárdosa van a Forbes magazin idei listája szerint. A leggazdagabb közülük a cseh Petr Kellner, aki 10,4 milliárd dollárra becsült vagyont halmozott fel szerteágazó üzleti tevékenységből, de főleg banki és biztosítási szolgáltatásokból.

Nőttek a termelői árak az EU-ban

Bull'n'Bear

Januárban a vártnál kissé nagyobb mértékben emelkedtek a termelői árak az euróövezetben és az EU-ban - közölte hétfőn az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

A piaci nyugalom nem az euróválság végét jelzi

Bull'n'Bear

Az utóbbi hetekre jellemző piaci nyugalom nem az euróövezeti adósságválság "végének kezdetét" jelzi, a befektetői hangulat továbbra is bármikor igen gyorsan megfordulhat, és nem múlt el a valutaunión belüli államcsőd kialakulásának, sőt egyes tagállamok távozásának veszélye sem - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben a Moody's Investors Service szakelemzői.

1 - 10 / 100 Régebbi cikkek →