Regisztráció Elfelejtett jelszó

Blogbejegyzések - szerző: Cimballi

A záró diagonál alakzat

Cimballi

Amikor a Tudásbázis cikkek között Elliott alakzatairól szóló sorozatomat írtam, akkor nem volt külön fejezete a záró diagonálnak. Ezt bőven pótoltam a 64 oldal terjedelmű "Építőelemek" alapozó jegyzet kiadványomban, amelyből az alábbiakban majdnem szó szerint leközlök három oldalt.

Miért kerül tizenötször annyiba?

Cimballi

Mielőtt technikai elemzési módszert választanál, vagy taktikai lépéseken gondolkodnál készíts üzleti tervet, amelyben döntesz a kereskedési platformról és a brókercégről, sőt ami még fontosabb, a konkrét célpiacról. Egész kevés számolgatás után kiderül, a BUX határidő megbukik daytrader matematikából.

Beszélgetések Elliottról - Április

Cimballi

EURUSD elemzés, vagy inkább rejtvényfejtés élőben. Erről szól a legfrissebb Beszélgetések, ami ez alkalommal abban különleges, hogy szóról-szóra végigvisz a hullámokat számolgató gondolatmeneten.

Minden elemzés alapja

Cimballi

Aki elolvassa a pár hete bárki számára egy egyszerű ingyenes Club EWI regisztrációval elérhető Elliott Wave Principle című könyvet, az rájöhet, mi a fenti cím indíttatása. Íme pár szó magyarázat és két link hozzá.

Beszélgetések Elliottról - Júl/Aug

Cimballi

A piaci folyamatok lekövetésére tényleg egy merőben új szemlélet kell majd, vagy legalábbis ellentétes azzal, amihez a szemünk az elmúlt évtizedekben hozzászokott. A bejegyzés végére kiderül, mire jó például a feje tetejére állított monitor.

Mini Elliott-sorozat

Cimballi

Amikor az alapokról szóló sorozat öt részét írtam, a túlságosan hosszúra nyúló bejegyzések miatt végül mindig kihagytam pár részletet, amit azért szeretnék még elmondani, mert tovább árnyalják a képet Elliott elméletéről. Ez amolyan turkáljunk, mi maradt még a bűvös ládában, amit használni tudunk, és nem lesz annyira nehéz megérteni, mint általában Elliott módszertanát.

EWP könyv

Cimballi

Kisorsolom a Elliott és a többiek oldal olvasói között azt az egy darab, teljesen új EWP könyvemet, amit az egyik szerző, Bob Prechter dedikált. Amikor ezt márciusban meghirdettem, akkor még nem írogattam itt a Stocklandyard közösségében. Ezúton szeretnélek benneteket is meghívni, vegyetek részt a sorsoláson, hátha innen kerül ki a szerencsés nyertes.

EURUSD - két lehetséges értelmezés

Cimballi

Egy korrekción belül létrejött teljesen normális és átmeneti leszúrás a pénteki új minimum, vagy tartósan visszatért a dollárerősödés? Mindkét esetre készítettem egy Elliott-számozást.

Hullámok személyiségjegyei

Cimballi

Elliott hullámait a tömegek hangulata vezérli, így minden szakasz egy pszichológiai állapotot jelenít meg. Sok olyan esettel találkozunk, amikor egy nagyobb, összetett hullámmozgás értelmezésére különféle és egymástól lényegesen eltérő lehetőségünk is van. Ilyenkor a helyes változat kiválasztásában döntő érv lehet az időszakra jellemző globális hangulatkarakter felismerése.