Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

iRobotot is kivégezhetik

#1498818 Fornit Előzmény: #1498815

Ezt már tizenéve tudnod kellett volna. A Matgab faktor ellen küzdeni nem érdemes.

Az elhalasztott kamatcsö…

#1498761 TrendMan

Az elhalasztott kamatcsökkentések miatt akár előállhat egy olyan hatás, hogy az Indexek egyszer csak mondjuk április-májusban kezdenek el úgy viselkedni, mint máskor februárban szoktak?

BYND

#1498732 Koffein

afterba +103% ... bezzeg amim van, jelentsen bármilyen jót meg se rezzen.... áááh XD

iRobot

#1498724 matgab Előzmény: #1498712

fasza, hogy afterban a magyar brókercégek nem tudnak kereskedni...

Merre megy, merre megy? Mivel nekem is van egyértelmű a dél...

Russel 200 vs S&P 500

#1498695 Koffein

Amíg a nagy cégeket fújják és fújják, a kis cégek lufija ereszt és ereszt...

Kép

VIX + S&P

#1498694 Koffein

https://concordeblog.hu/2024/02/24/ujabb-mutato-je...

"Véleményem szerint nem kell majd meglepődnünk, ha egy hirtelen fordulattal az S&P 500 index márciusban vagy április elején gyorsan leteszteli a jelenleg 4500 pontnál lévő 200 napos mozgóátlagát."

No lássuk, április elejére belenyal-e a 200 napos mozgóátlagba? :)

kirúgó jövedelmezőség és pszicho pacákok:

#1498679 TrendMan

https://telex.hu/techtud/2024/02/23/techcegek-it-l...

Don't be evil már a múlté.

"Bray szerint az elmúlt évtizedben egyre inkább pszichopaták irányítása alá került a cég, akik az emberi szempontokat mindig alárendelik az üzleti érdekeknek. Úgy véli, a probléma az egész IT-szektorra jellemző, és az internetes forradalom nem egy jobb világot hozott az embereknek, hanem „a kései kapitalizmus gépezete és kényszerei” bedarálták a szebb reményekkel indult techcégeket. Az emberek pedig ma már nem bíznak ezekben a vállalatokban, elidegenedtek tőlük, míg a cégek cinizmussal állnak a felhasználóikhoz."

"A kutatók szerint a rövid távú kedvező hatások után az elbocsátások negatív következményei hosszabb távon hatnak. Ilyen lehet az, hogy a maradó alkalmazottaknak csökken a moráljuk, vagy növekszik az őket érő stressz, visszaesik a produktivitás, esetleg az ügyfelek kevésbé lesznek elégedettek. Külön kiemelték azt, hogy a távozó dolgozókkal olyan fontos immateriális javak is elkerülhetnek a cégtől, mint a szaktudás, a zavartalan működést biztosító folyamatok ismerete vagy bizonyos innovációs lehetőségek."

"De más cégek körül is könnyen találni horrorsztorikat: amikor például a Google tavaly karcsúsított, a New York-i iroda alkalmazottainak egy esti körlevélben érkezett a rossz hír, amit nem minden érintett olvasott – ők úgy tudták meg, hogy kirúgták őket, hogy másnap reggel nem működött a belépőkártyájuk. Az érzéketlenségi verseny idei győztese pedig a Frontdesk nevű startup, aminek a vezetője egy kétperces konferenciahívásban vált meg a cég mind a 200 dolgozójától."

az amerikai nagyvállalatok leszálltak a Holdra:

#1498670 TrendMan

50 év után sikeresen landolt a Holdon egy amerikai űrvállalat holdjárója, megy utána a részvényárfolyam is

A texasi székhelyű magáncég leszállóegysége a landolást követően csak gyenge jelet küldött, de Tim Crain, a küldetés vezetője megerősítette, hogy megtörtént a leszállás, és az űreszköz a Hold felszínén áll.

Steve Altemus, az Intuitive Machines vezérigazgatója szintén sikeres leszállásról számolt be.

A vállalat azt nem közölte, hogy a tervezett helyszínen, a Hold déli pólusánál landolt-e a holdjáró, de azt bejelentették, hogy két órával a leszállás után elkezdte az adatok küldését.

Az Egyesült Államok utoljára 1972-ben, a NASA Apolló-programjának idején landolt a Holdon. Az Intuitive Machines az első amerikai magánvállalat, amely Holdra szállást hajtott végre. Januárban az Astrobotic Technology amerikai magánvállalat kísérlete kudarcot vallott, leszállóegysége visszazuhant a Földre.

Bill Nelson, a NASA igazgatója gratulált a sikeres landoláshoz.

A Holdra szállást feszült órák előzték meg, mert meghibásodott a leszállóegység lézeres navigációs rendszere, ezért az űreszköznek még egy kört kellett tennie a Hold körül, és a repülésirányítás a NASA kísérleti lézerrendszerét aktiválta a landoláshoz.

Az Odysseus leszállását a déli pólus közelében, sziklák és kráterek szabdalta felszínen, egy viszonylag sík helyszínen tervezték, a Malapert kráternél. A helyszín azért vonzó, mert a kráterekben jég vagyis fagyott víz lehet.

A landolás után csaknem 15 perccel jelentette be a repülésirányítás, hogy fogja az Odysseus gyenge jeleit.

A napenergiával működő leszállóegység a tervek szerint egy hétig működik, addig, amíg be nem áll a hosszú holdi éjszaka.

A 4,3 méter magas, hatlábú, karbonszálból és titánból épített Odysseus a NASA hat kísérletét vitte el a Holdra. Az amerikai űrhivatal 118 millió dollárral támogatta a magáncéget a leszállóegység megépítésében, az Artemis Hold-program részeként.

Az Intuitive Machines leszállóegységével a Columbia Sportswear is elküldte a Holdra legújabb sportruházati anyagát, a szobrász Jeff Koons 125 mini holdfiguráját, az Embry-Riddle Aeronautical University pedig a leszállóegységről készülő képek rögzítésére szolgáló kamerákat.

Januárban egy japán magán űrvállalatnak sikerült landolnia űreszközével a Holdon.

A sikeres küldetést a befektetők is kedvezően fogadták, az Intuitive Machines árfolyama 44 százalékos pluszban, 12 dollár közelében nyithat.

(Hurray, Hurray, Hurray)