Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

ko

#839434 Koffein Előzmény: #839416

ilyen ez, amikor el4igezi a zsét az ember :)) ránézésre meglehet a 12, ha kitart az optimizmus..

a f@xé nem vettem január első hetébe... wáááá

SP500

#839189 TrendMan Előzmény: #838870

Ismét visszakapaszkodott, most van a 200 naposon.

A hétvégi USa-Kínai egyeztetés és az opciós kifutás segít neki.

Lesz majd nagy meglepetés!

SP500

#838870 TrendMan Előzmény: #838584

Megpróbált felkapaszkodni a 200 naposig, de nem egészen sikerült (2736 dupla csúcs).

Ha most ebben a hirtelen esésben letöri a kis támaszt 2698-on, ajkkor a következő komolyabb támasz 2640-en található.

SP500

#838646 matgab Előzmény: #838584

még mindig nem értem miért esett tegnap 5%-ot...

AngloGold loses its luster

Finally, shares of AngloGold Ashanti sank 5%. The South African mining giant has been working hard to try to maximize its profit opportunities, aiming to focus its efforts on its lowest-cost mining properties. The company's earnings for the full 2018 year were up dramatically from 2017 levels, reflecting the efficiency efforts. Yet with gold still failing to move significantly higher following the yellow metal's big setback in the early 2010s, it's hard for AngloGold Ashanti to develop enough buzz surrounding its future to get its stock moving more aggressively in the right direction.

SP500

#838566 matgab Előzmény: #838482

KBC Equitas elemzés:

Azt olvastam, hogy:
Malaca lehet az új évben a Baidu részvényeseinek...

Úgy látszik túl sokáig voltam spanyol nyelvterületen , mert legalább fél percig gondolkodtam , hogy mi az isten az a "malaka" ami a Baidu részvényeseinek fog járni... :-))


SP500

#838479 Mancs Előzmény: #838457

"Sokkal inkább a korábbi csúcsok és a tavalyi mélypontok között egy rángatózás..."

Na látod, csak meg van köztünk a közös nevező. :))

Mert ez azt is jelenti, hogy bőven jöhet itt még derűre ború, vagyis a decemberi alj akár visszatesztelésre is kerülhet. Most még teljesen mindegy is, eléri-e újra azt, nem éri el, vagy eléri és alá is megy. Az irány meglesz lefelé. Az eddig több, mint 350 pontos emelkedésből vissza fog adni a piac. Nem is érdemes ezt túlzottan ragozni.

Én most még olyan 2750 környékére elvárom, maximum 2800 körülire. De tovább nem. Ha már ideáig eljutott, az MA 200 tesztelés még hiányzik, ahhoz pedig még följebb kell lökni.

Ez a bő egy hónapja tartó emelkedés engem leginkább a 2008. tavaszi történésekre emlékeztet, csak a mostani emelkedés erősebb és intenzívebb annál. Akkor az történt, hogy az MA 200-t az ár még visszatesztelte, és utána indult a mélybe...pedig milyen fos terméke…

#838467 Koffein Előzmény: #838460

pedig milyen fos termékeket árulnak... tisztára aliexpress... :)

azért élhet még az amazon e-ker része, mert a logisztikai kérdést, ügyf. leveszi a kereskedő válláról... marad a saját termék/ek marketingje, beszerzési rész... mindenesetre jól kitalálták bezosék...

Ez a másik "muníció" .…

#838463 banyaiz Előzmény: #838460

Ez a másik "muníció" . Techcégeknek ez a hagyományos értékeléstől teljesen elszakadt árazása . Aminek az alapja a baromi nagy növekedésük, és a jövőbeni várakozások. Amibe gyakorlatilag bármilyen árazás belefér szinte ha olyan a hangulat. :) Lefelé és muníció lehet, és felfelé is .

Nagyot estek év végén, de mi a reális áruk, a jó ég tudja.

Egyszer kifullad ez a nagy növekedési várakozás bennük de, hogy az mikor lesz és mekkora összeomlás lesz belőle a jó ég tudja. Ezzel elég rendes indexmozgásokat lehet összehozni le is fel is.


20%-ra emlékszem klasszi…

#838462 banyaiz Előzmény: #838459

20%-ra emlékszem klasszikus medvepiac a csúcshoz képest annyit esik akkor beköszöntött.

Usa -Kína sztori szerintem a fából vaskarika 2. része. Az 1. rész a Brexit . Két fából vaskarika hollywoodi forgatókönyv. :)

Pl a ker mérleg egyensúlyba hozása van kiemelve az egészből. Trump mindig ezt ragozza a nyilvánosság előtt. Ezzel az baj az össz Kína-Usa képből ez a ker mérleg téma egy pont. Lehet ezt kozmetikázni mindenféle egyezséggel vagy kamu egyezséggel de akkor is ez az összképnek egy részlete .

Akkor csak ebben a részletben egy részletkérdés Kína exportjában benne vannak az oda telepített külföldi gyárak, köztük amcsi gyárak. Ahogy a mi exportunkban benne van az Audi, a Mercedes stb. Akkor ez a németeknek rossz , mert kiragadnak az összképből egy számot , és azon belül az Audi gyárat ami a ker mérleget a két ország között számukra negatív irányba viszi? Vicces lenne. Ezt ragozza Trump és a piacok ugranak erre bármennyire fából vaskarika mert van egy félelem ez elfajulhat.

Biztos, hogy lesz valami kamu egyezség ami kb annyit változtat az összképen mint egy kamu brexit . Kína meg fog ígérni sok mindent kozmetikázni fogja ezt a ker mérleget valamennyire időlegesen aztán sok mindenen ez nem változtat. Trump meg mindezt győzelemként adhatja elő , miközben a felszínt megkarcolta . Mindenki boldog. :) Nagyjából ilyesmi lehet vsz.

De ettől függetlenül mennyire fából vaskarika az egész a piacok ugranak rá, és baromira nem mindegy ahogy mondod március 1 talán a határidő amíg tárgyalnak, bármikor jöhet egy lezárása . Igazán piaci szempontból azért lehet jó bármilyen kamu egyezség mert nem fajul el a dolog. Kamu vagy nem kamu az egyezség mindegy mert sokkal jobb mintha az egész konfliktus fokozódna.

A mindenkori csúcshoz ké…

#838459 TrendMan

A mindenkori csúcshoz képest 10 % esés - ez most 2640 kürül van - tudtommal ott 'indul' a medvepiac.

Ezt lehetett is látni, mert ezt az elmúlt 2 hétben többször vissaztesztelte és egyenlőre megvették.

Elivileg tehát visszaterelték a senki földjére.

Ha baj lenne, akkor ott a B terv:

Az USA - Kína kereskedelmi megállapodás akár 1 hónapon belül tető alá kerülhet!

Kezdem azt hinni, hogy csak azért kezdett bele Trump ebbe a kavarásba, hogy a problémás feburárban rendelkezésre álljon egy ilyen 'muníció"!

SP500

#838458 banyaiz Előzmény: #838442

Kicsit esélyesebbnek érzem a februári lefelét mert gyors volt ez a januári emelkedés és közel a 200 napos is snp-ben. Ebből lehet egy 100-150 pontos esés náluk. Csak ebből a két nyomott sztoriból brexit, usa-kína ezekben bármikor jöhet jó hír a piacoknak. Ami lehet bőven elég snp 200 napos fölé kerüljön. Vagy jönnek a vállalati jelentések ennek az összképe nagyon pozitív akkor lehet ez is bőven 200 napos fölé viszi.