Regisztráció Elfelejtett jelszó

Blogbejegyzések - címke: Kamat

A monetáris tanács öt tagja szavazott kamattartásra

Kissherceg

A monetáris tanács hat tagja, köztük Simor András elnök szavazott a 7 százalékos jegybanki alapkamat tartására, két külső tanácstag, Cinkotai János, Kocziszky György 25 bázispontos kamatcsökkentésre voksolt a monetáris tanács legutóbbi, július 24-i kamatdöntő ülésén - derül ki az ülés szerdán közölt rövidített jegyzőkönyvéből.

A jövő évi államháztartási hiány a GDP 2,4 százaléka lehet

Kissherceg

A szabadon felhasználható tartalékok törlésével az államháztartási hiány (ESA) a GDP 2,4 százalékát érheti el a jegybank előrejelzése szerint - mondta Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezető elemzője a csütörtöki tájékoztatón, amelyen a 2013. évi költségvetési tervezetről készült elemzést ismertette.

Londonban kamatemelést akarnak

Kissherceg

Londoni felzárkózó térségi elemzők szerint a magyar piac az IMF-tárgyalások kudarcát árazza, és a kialakult helyzetben most már "három számjegyű" MNB-kamatemelésre van szükség. A citybeli szakértők azt jósolták, hogy Fellegi Tamás csütörtöki sajtótájékoztatójára - amelyen a tárca nélküli miniszter az IMF-tárgyalásokról szólt - a piac egyelőre kivárással fog reagálni.