Egy korrekción belül létrejött teljesen normális és átmeneti leszúrás a pénteki új minimum, vagy tartósan visszatért a dollárerősödés? Mindkét esetre készítettem egy Elliott-számozást.

Tegnap az Elliott és a többiek oldalon bemutattam, hogy hol tart az EURUSD devizapár korrekciója. Íme az ábra:alt

Sokat nem szövegelek róla, akit érdekel a részletes magyarázat, az elolvashatja a friss EURUSD korrekció 180 percben című írásomban.

Legalább 85-90% valószínűséget rendelhetünk a fenti változat mellé, de az imént bekövetkezett leminősítések miatt nyilván sokakban felmerül, na de mégis, mi az a fennmaradó 10-15% esély, mi van, ha innen hamar 1,2000 alatt találja magát az euró? A kérdés másképp, röviden feltéve úgy néz ki, hogy mi a rövid távon is bearish alternatív hullámszámozás. Elkészítettem, de csak tömören napi grafikonon:alt

Nem szeretném hosszasan kommentálni, mert továbbra is kicsi a bekövetkezés valószínűsége egy ilyen megnyúlt (extended) ötödik hullám szcenáriónak. Ha a devizapár a leminősítések (Görögország + Portugália) hatására nem megy új minimumra, vagy esetleg csak marginálisan 20-40 pippel, akkor az az első ábra bullish változatát támogatja erősen.

Jó trédeket!