Regisztráció Elfelejtett jelszó

Blogbejegyzések - címke: Elliott

A záró diagonál alakzat

Cimballi

Amikor a Tudásbázis cikkek között Elliott alakzatairól szóló sorozatomat írtam, akkor nem volt külön fejezete a záró diagonálnak. Ezt bőven pótoltam a 64 oldal terjedelmű "Építőelemek" alapozó jegyzet kiadványomban, amelyből az alábbiakban majdnem szó szerint leközlök három oldalt.

Minden elemzés alapja

Cimballi

Aki elolvassa a pár hete bárki számára egy egyszerű ingyenes Club EWI regisztrációval elérhető Elliott Wave Principle című könyvet, az rájöhet, mi a fenti cím indíttatása. Íme pár szó magyarázat és két link hozzá.

Beszélgetések Elliottról - Júl/Aug

Cimballi

A piaci folyamatok lekövetésére tényleg egy merőben új szemlélet kell majd, vagy legalábbis ellentétes azzal, amihez a szemünk az elmúlt évtizedekben hozzászokott. A bejegyzés végére kiderül, mire jó például a feje tetejére állított monitor.

Mini Elliott-sorozat

Cimballi

Amikor az alapokról szóló sorozat öt részét írtam, a túlságosan hosszúra nyúló bejegyzések miatt végül mindig kihagytam pár részletet, amit azért szeretnék még elmondani, mert tovább árnyalják a képet Elliott elméletéről. Ez amolyan turkáljunk, mi maradt még a bűvös ládában, amit használni tudunk, és nem lesz annyira nehéz megérteni, mint általában Elliott módszertanát.

EWP könyv

Cimballi

Kisorsolom a Elliott és a többiek oldal olvasói között azt az egy darab, teljesen új EWP könyvemet, amit az egyik szerző, Bob Prechter dedikált. Amikor ezt márciusban meghirdettem, akkor még nem írogattam itt a Stocklandyard közösségében. Ezúton szeretnélek benneteket is meghívni, vegyetek részt a sorsoláson, hátha innen kerül ki a szerencsés nyertes.

Lefagysz vagy cselekszel?

Kissherceg

Ingyenesen letölthető Robert Prechter "Végzetes bessz kilátások" címmel egy különlegesen részletes elemzése, ami egészen pontos előrejelzést tartalmaz konkrét dátumokkal egészen 2016-ig.

EURUSD - két lehetséges értelmezés

Cimballi

Egy korrekción belül létrejött teljesen normális és átmeneti leszúrás a pénteki új minimum, vagy tartósan visszatért a dollárerősödés? Mindkét esetre készítettem egy Elliott-számozást.

Hullámok személyiségjegyei

Cimballi

Elliott hullámait a tömegek hangulata vezérli, így minden szakasz egy pszichológiai állapotot jelenít meg. Sok olyan esettel találkozunk, amikor egy nagyobb, összetett hullámmozgás értelmezésére különféle és egymástól lényegesen eltérő lehetőségünk is van. Ilyenkor a helyes változat kiválasztásában döntő érv lehet az időszakra jellemző globális hangulatkarakter felismerése.