Aki elolvassa a pár hete bárki számára egy egyszerű ingyenes Club EWI regisztrációval elérhető Elliott Wave Principle című könyvet, az rájöhet, mi a fenti cím indíttatása. Íme pár szó magyarázat és két link hozzá.

Beszélhetünk momentumindikátorokról, a forgalomból levont következtetésekről, alakzatokról, gyertyaformációkról, de a klasszikus technikai analízisben nem találjuk rá a magyarázatot, hogy ezek a módszerek éppen milyen időtávon működnek, miért vallanak kudarcot az esetek bizonyos százalékában, illetve mikor számíthatunk rá, hogy ez a hiba bekövetkezik.

Elliott hullámelmélete mögé néz a felszínt karcoló megoldásoknak. Nemcsak a piacok, de a világ természetének mély összefüggésekben való megértését kínálja. Bonyolult? Első látásra igen, mint ahogy az a piacok működése is összetett, de ha megvan a perspektíva, ha sikerül meglátni a grafikonok egyensúlyát, az arányosságot, sőt a néha zavarbaejtő szimmetriát, és a fraktálokat, akkor hirtelen rend lesz a félelem és a mohóság által rajzolt káoszban. Az érzelmek, a csordaszellem egyre inkább a segítségünkre lesz, szinte mindig megmondja, mit kell tennünk.

Kétségtelenül nagy vállalkozás belekezdeni, de ha valaki akarja, akkor mostantól legalább a könyv ára, vagy a postaköltség nem akadály. Ebben a bejegyzésben találjátok a hozzáférést az online lapozgatóhoz:

Frost & Prechter: Elliott Wave Principle - Key to Market Behavior

Eljutni a teóriától az egyszerűsített modelltől az absztrakt valóságig rengeteg erőfeszítés. Pedig ami a könyvben van, az természetesen nem csak teória. Mégis, továbblépni az élő gyakorlat irányába a következő kihívás. Ezt még kevesebben ér(het)ik el. Van azért, aki egészen bámulatos mérnöki pontossággal képes az árfolyamok várható alakulását Elliott rendszerében gondolkodva „megtervezni”. A legjobb, akit ismerek, Jeffrey Kennedy, aki a keveset emlegetett árutőzsdei termékek elemzését viszi a Futures Junctures szolgáltatásban. Ma például a blogban egy olvasó így írt róla: „…óriási spíler Elliott világában. Rendkívül pontos, körültekintő (több alternatív változatot is felrajzol), lehet tőle tanulni és mindemellett végtelenül szerény”.

Március 23-án szerda estig Jeffrey minden idősíkon ingyen követhető. Az ingyenes hétről szóló bejegyzés és link a szolgáltatáshoz [itt].