EURUSD elemzés, vagy inkább rejtvényfejtés élőben. Erről szól a legfrissebb Beszélgetések, ami ez alkalommal abban különleges, hogy szóról-szóra végigvisz a hullámokat számolgató gondolatmeneten.

Két elliottos beszélget...

Nem, nem fogok viccet mesélni. Az alábbi párbeszéd nem vicc, nagyon is a komoly valóság, most pénteken zajlott köztem és az Elliott és a többiek blogban devizás hozzászólásaiból ismert Károly kolléga között. Károly azt kérte, mindent a nyers valójában tegyek közzé, mert az tükrözi reálisan, hogy milyen Elliott a gyakorlatban, amikor "emberek tényleges kereskedési szándékkal élő grafikonon űzik". Akkor pedig legyünk élők, valódiak, a hitelesség érdekében még a szitkozódások is a szövegben maradnak.

Egyébként olyan esetet mutatunk be, ahol meglehetősen komplikált értelmezéseket vetünk be, aminek végül nem lesz jelentősége, ezért kérem, hogy ha valaki nem érti a bajlódásunkat a kombinációkkal, akkor lépjen át azon a néhány mondaton. Nézetünk szerint abban is van tanulság, hogy nem egy nyerő trédet, hanem egy elszalasztott lehetőséget követhetünk nyomon; magam mindig hangsúlyozom, hogy a kereskedő karrierje a következetességen, a módszerességen múlik, valamint a kedvezőtlen odsszokat kínáló helyzetektől való tudatos távolmaradáson, a pozíció méretezésén és a veszteséges pozíciók kezelésén. Ezzel majdnem teljes is a lista.

Előzmény: Károly kedden este publikálta hozzászólás formájában azt az elsődleges értelmezését, mely szerint az EURUSD a trendforduló előtt később még magasabb szintekre érhet, ám most esedékes egy flat, vagy háromszög. Azaz a hét hátralévő részében a devizapár oldalazó mozgására számít. Emlékeztetőül az április 12-i rajza (érdemes mellé tenni hasonló bontásban a grafikon jelenlegi állását!)

alt

Péntek, 16:39 CET:

Cimballi: Sikerült az új fórum működésében a hibák többségét kiküszöbölni, próbáld ki, csatolj valamit az E/U-ról!

Károly: Ah, elvesztem kicsit benne. 5-percesen értelmezve 1,4502-ről flat le, majd x fel, zigzag le, a második x (xx) fel, végül impulzus le, de túl mélynek tartom a retracementet. Kénytelen vagyok várni vele. Pedig egy hármas alhullámot szeretnék látni felfelé, de kell valami megerősítés, másképp rossz az egész.

alt

Károly: Valami nem OK vele. Itt most hiányzik még egy hullám lefelé, de ha az jön, akkor túl mélyen lenne a retrace.

Cimballi: Igen, a trend ennyire előrehaladott állapotában nem szokás 100% körül korrigálni. ...még gondolkodom, mitől lenne szebb.

---

A beszélgetés még további négy ábrán át folytatódik, számos kifinomult jelzésből következtetünk, amíg végül eljutunk a minden Elliott-i szabálynak megfelelő, sőt itt optimális zigzag alakzathoz, amely a tágabb képre kitekintve is a helyén van:

alt Tovább a Beszélgetések Elliottról teljes terjedelmű változatához [link] >

Ha pedig a tréning érdekel, ahol az elmúlt év októberében az azóta sikeres Károly is kezdte, akkor itt a link és a lehetőség csatlakozni a júniusi programhoz: Kerülj előnybe! >>>