Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: FED

Larry Summers visszalépett a Fed-elnöki jelöléstől

Bull'n'Bear

Visszalépett a szaksajtó által legesélyesebbnek tartott utódjelölt, Lawrence Henry "Larry" Summers vasárnap attól, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) új elnöke legyen. A jelenlegi elnök, Ben Bernanke megbízatása 2014 januárjában jár le.

A Fed nem változtatott alapkamatán

Bull'n'Bear

Nem változtatott nulla közeli alapkamatán az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a FOMC szerdán zárult ülésén.

Obama a jelek szerint Summerst akarja a Fed élére

Bull'n'Bear

Barack Obama amerikai elnök a jelek szerint Lawrence Summerst, a Clinton-kormány volt pénzügyminiszterét szeretné látni az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve élén - vélekedett Obama legutóbbi utalásai alapján hétfői értékelésében a Financial Times.

Mindenki a Fed döntését várja

Bull'n'Bear

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 163,22 pontos, 0,85 százalékos csökkenéssel, 19 026,68 ponton zárt szerdán.

Kiadáscsökkentés tovább lassítja az amerikai gazdaságot

Bull'n'Bear

Az amerikai költségvetés három nap múlva életbe lépő automatikus kiadáscsökkentése tovább lassítja az egyébként is mérsékelt ütemben javuló amerikai gazdaságot - jelentette ki kedden Ben Bernanke, a Federal Reserve (Fed) elnöke.

A Fed "szükség szerint" cselekedni fog

Bull'n'Bear

Az amerikai konjunktúra alakulása és a munkaerő-piaci helyzet nem kielégítő, ezért nem lehet kizárni további pénzügy-politikai ösztönző intézkedéseket - mondta pénteken Ben Bernanke, a központi bank szerepét betöltő Fed elnöke.

A Fed meredeken csökkentette GDP-növeke

Bull'n'Bear

Meredeken csökkentette az amerikai jegybank, a Fed szerdán az ország idei gazdasági növekedésére adott előrejelzését, és magasabb munkanélküliségre számít, mint két hónappal ezelőtt.

Stresszes lett a stresz teszt

Bull'n'Bear

A 19 legnagyobb intézménynek várhatóan majdnem 75mrd dollár tőkére lesz szüksége, ha a teszt által vázolt körülmények kialakulnak a gazdaságban.