A Portfolio cikke alapján elemeztem a "profik" 19 kedvenc részvényét. http://www.portfolio.hu/vallalatok/sok_penzt_akarsz_keresni_itt_van_mibe_fektetnek_a _nagymenok.210366.html Bővített LONG pozik: Buffett: - Deere - IBM - 21st century fox - Visa - MasterCard Soros: - Office depot - YUM - Allergan - Herbalife - DOW chemical - General motors - Actavis - eBay - Kraft - SunEdison Icahn: - eBay - Hertz Ackman: - Restaurant Brand - Zoetis Paulson: - Allergan - Time Warner

1. Twentyfirst Century Foxalt

Tovább halad az emelkedő csatornában, most épp az aljáról pattant vissza és megfogta az 50 napos és a 38,2%-os Fibo-szint. A decemberi csúcs elérhetőnek tűnik, de technikailag nem látszik mitől vihetné át a csatorna felső szárát. Pingpong papír, el kell találni benne a ritmust. Az indikátorok bullosak, kivéve az STS-t, ami miatt most per pillanat nem szállnék be.

2. Actavis

alt

Felskicceltem egy csatornaelméletet, a sötétkék közepe a mag, az égszínkék egy esetleges külső párhuzamos. A későbbiekben támasz/ellenállás szintekhez jól jöhet. Egyelőre a két nagyobb leszúrás Fibo célárai lesznek 300-nál komoly ellenállás. Ráadásul lélektani szint is. Ha átviszi, jöhet az Rbbj szabály és célár 330. Indikátorok bull, megint az STS jelez némi túlfűtöttséget.

3. Allerganalt

A 2013-as zuhanásra húzott Fibo-szintek alapján szépen teljesült a másodlagos célár, ami innentől erős támasz. Barnával kiemeltem egy felfelé mutató éket, ami erősen fordulós jelzés és nagyobbat eshet belőle. Az RSI és STS is elég magasan állnak, most nem vennék.

4. Deerealt

Deere a sávtetőről pattant le, egyben teljesítette a mini dupla alj célárát. Ettől most esést várok, ahogy azt a sztochasztik jelezni készül.

5. Dow Chemicalalt

Csökkenő háromszög, vagy dupla alj? A célár 60 közelében van, de nem biztos, hogy most fogja elérni. Az indikátorok jeletős túlvettséget mutatnak.

6. Ebayalt

Nagyon ki akart törni az eBay az oldalazó trendből. A belső felső száránál próbálkozik éppen. Az ABCD mozgásból jöhet a D 61$ körüli célárral. Az indikátorok túl vannak húzva, de egyelőre nincs eladási jelzés.

7. General Motorsalt

Jól megy az autóiparnak, a GM szép zászlót épített, amiből a 66$-os célár számolható! STS eladásba billent, RSI is úgy fest. A 40$-os csúcs áttörése után mehetünk csak biztosra, illetve biztosra sosem :) Szóval a valószínűség nagyobb lesz.

8. Herbalifealt

Van egy nem párhuzamos csökkenő trend, ami szélesedik, illetve egy lefelé mutató ék, ami emelkedést jelez előre. Az 50 napos most egyelőre fogja, de minden indikátor vételen áll. A végén egy hatalmas dupla alj is kisülhet belőle. Optimista vagyok, a papír felkerült a figyelmem középpontjába!

9. Hertzalt

Volt ebben lefelé mutató ék, amiből a célárat emelkedő trendcsatornában érte el. Aztán ebből kiesett és most az 50%-os Fibo szintig tudott korrekciózni. Per pillanat a 38,2%-ossal izmozik, de a 120 napos is ellenállást fejt ki. STS eladásba billent, a többi még vételen. Nem tudom, talán még egy esős kör belefér, mielőtt újra a csúcsra megy.

10. IBMalt

Az emelkedő háromszögből letört, majd megindult a korrekció során a 38,2%-os Fibonacci-szintig. Itt húzódik a 120 napos mozgó, így ez erős ellenállás lehet. Egyelőre minden indikátor bullos, de jelenleg késő beszállni. Nagy a kockázat, kicsi a hozam lehetősége.

11. Kraftalt

Volt egy dupla alj, majd egy kisebb dupla csúcs. Ez utóbbi célárát közelíti épp a Kraft árfolyama. Jelenleg az 50 napos mozgó támasztja. A célár egyben egy hosszú távú trendvonal, így innen várok felpattanást. Az indikátorok mind eladáson, de az STS már fordulni készül. Beszálló 63$ körül!

12. Mastercardalt

Nagyon tetszik! Van egy lefelé mutató ék, ami az emelkedő trendet erősíti. Ebből kitört és még a korábbi csúcsot is átvitte. Ékből számolt célár 104$! Ráadásul ismét Rbbj szabály, tehát 110$ a cél :) Indikátorok már nagyon magasak, konszolidálhatná az új csúcsot. Kicsit késő itt beszállni.

13. Office Depotalt

Szaftos kis felvásárlási sztori van benne és egy Elliott-ciklusnak tűnő valami. Jöhet az A-B-C csökkenő szakasz? Az indikátorok lefittyedtek, most semmiképp se longolnám.

14. Restaurant Brandsalt

Friss papír a parketten, de emelkedő trendben mozog, a csökkenő háromszögből felfelé tört ki és az indikátorok is bullosak. Kivéve megint a fürge STS-t, ami eladás közeli helyzetbe került.

15. SunEdisonalt

Van benne egy nagy füles csésze, ami 27$ környékére repítheti, ha áttöri az oldalazó sáv felső szárát. MACD és RSI vételen, de relatív elég magasan. STS eladásba billent. Talán még egyszer esik egy kicsit, mielőtt végre áttöri?

16. Time Warneralt

Szintén fülses csésze van benne (vagy inkább emelkedő háromszög). A célár számításnál bizonytalan vagyok. 94,100,104,110$ ezek mind benne vannak. Az utolsó természetesen az Rbbj szabály miatt. STS eladásba váltott, a többi indikátor még nem követte.

17. Visaalt

Volt benne egy nagy dupla alj, aminek a másodlagos Fibo-célárát is elérte, itt vagyunk most. Az út során kialakított egy emelkedő éknek tűnő formációt, de az alsó szár nem túl meggyőző, szóval lehet fals és csak egy gyenge korrekció az egész. Jól néz ki messzebbről is, de nem most kell bevásárolni. STS eladás közelében, RSI már közeledik a túlvett zónához. Az ék aljánál, az 50 napos támaszán lehet érdemes beleugrani 260$ környékén.

18. YUM! Brandsalt

Emelkedő csatorna, augusztus óta mintha füles csésze alakulna. Célár a csatorna tetejénél. Indikátorok vételen, de drágának néz ki, nagy a kockázat.

19. Zoetisalt

Emelkedő háromszög, az alakzat célára 56$ környéke. Fiboval a 161,8%-os célt elérte, esni is kezdett rögtön. Támasz a háromszög vízszintes szára. Az indikátorok közül a lassú MACD maradt vételen, az RSI és az STS bizonytalanok.