Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: hitel

Júliusban nőtt a banki hitelezés az eurózónában

Bull'n'Bear

Éves szinten 2,4 százalékkal nőtt az eurózónában a bankok pénzügyi szektoron kívül működő vállalati hitelezése júliusban az előző havi 2,0 emelkedés után - derült ki az Európai Központi Bank (EKB) hétfőn közzétett havi jelentéséből.

Leginkább hitelkiváltásra és forgóeszközhitelre van kereslet

Bull'n'Bear

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának első pillérében leginkább forgóeszközök és gépbeszerzés finanszírozására, illetve a meglévő hitelek kiváltására érkezett kérelem a kis- és középvállalatok részéről - tájékoztatott a K&H bank hétfőn.

Lezárult a horvát devizahitel per

Bull'n'Bear

A zágrábi kereskedelmi bíróságon kedden lezárult annak a tavaly júliusban kezdődött pernek a tárgyalása, amelyet devizahitelesek indítottak nyolc horvátországi bank ellen svájci frankban felvett hiteleik jelentős drágulása miatt.

Leminősítette Ukrajnát a Standard & Poor's

Bull'n'Bear

Leminősítette Ukrajna eddig is mélyen spekulatív államadós-besorolásait pénteken a Standard & Poor's, egyebek mellett a jelentős külső finanszírozási igények devizaforrásának előteremtésével és az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanságokra hivatkozva.

140-150 milliárd az önkormányzatok éves hiteltörlesztése

Bull'n'Bear

Az önkormányzatok évente 140-150 milliárd forintot fordítanak tőke- és hitelkamat-törlesztésre, ez a magyar önkormányzati rendszer adóbevételének harmada - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára szerdán Debrecenben.

Az MNB elősegítené a vállalati hitelezés élénkülését

Bull'n'Bear

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hitelezés élénkítése érdekében október 2-i hatállyal módosítja kétéves fedezett hiteleszközének feltételeit: enyhíti a vállalatihitel-állományra és az alkalmazható szankciókra vonatkozó kritériumokat, valamint új limitrendszert vezet be - közölte a jegybank honlapján.

Gyorsult a hitelállomány csökkenése februárban

Bull'n'Bear

A hitelezésben folytatódtak a negatív tendenciák, a hitelek állománya februárban gyorsabban csökkent, mint az előző hónapban, ezen belül a vállalatok hitelállományának csökkenése erősödött, a háztartásoké lényegesen lassult, döntően azért, mert a végtörlesztés nettó hitelállományt csökkentő hatása a januárinál lényegesen kisebb volt. Tovább gyorsult a külföldi források kivonása, és csökkent a belföldi ügyfélbetétek állománya is - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) gyorselemzéséből

4 milliárd euró hitelfelvételre készül Magyarország

Bull'n'Bear

Amíg a magyar államháztartás nettó finanszírozása igénye alacsony 2012-ben, addig a bruttó finanszírozási igénye magas, és ezen belül 4 milliárd euró külső forrás bevonást tervez a kormány - jelentette be Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára csütörtökön a Napi Gazdaság által szervezett Makrópálya-haladóknak konferencián.

Brutális szám az OECD-től

Bull'n'Bear

Az idén meghaladja a 10 ezer milliárd dollárt a fejlett ipari térség kormányainak hitelpiaci finanszírozási igénye, és ebben a helyzetben finanszírozási stresszhelyzeteket okozhatnak a piacokat uraló kiszámíthatatlan "állati ösztönök" - írta egy készülő OECD-jelentésből idézve a hétfői Financial Times.