Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

foci + fizetés

#1499679 matgab Előzmény: #1499636

Azért 600k- 1 millás fizetés az nem olyan sok egy focistának. Aki sajnálja tőlük , az próbáljon NB2-es szinten focizni! (NB2 élcsapatánál)

Ez azt jelenti, hogy 32-33 évesen majd visszavonulhat (karrier break) és elkezdhet valami teljesen másba. Ha nem korábban, mert ugye lehet bármikor egy sérülés, ami derékba törheti a kenyérkeresetet is.


megkorbácsolta

#1499533 TrendMan Előzmény: #1499511

Ezért építenek nálunk szép, nagy stadionokat, nehogy a szurkolók le tudjanak érni a lelátóról.

A tegnapi meccs után pl. Szoboszlait is meg lehetett volna korbácsolni.

Mióta feltűnt a tv-ben az idétlen reklámban, azóta nem fut a szekér.

igen, a középpálya gyeng…

#1499242 matgab Előzmény: #1499240

igen, a középpálya gyengébb volt. Kerkez sem volt egyáltalán meggyőző, sem Nego, sem Nagy Ádám. Szobo meg emiatt hátrament, hogy mi a f@sz van és megpróbálta előre ívelni a labdákat.

Varga Barninak is csak 1 momentuma volt.

Két dolgot csináltak jól…

#1499240 TrendMan Előzmény: #1499239

Két dolgot csináltak jól:

1) Jól tömörültek hátul és Gulácsi is ott volt, amikor kellett.

2) Jól hozták ki a pontrúgásokat elől.

A középpályát viszont elvesztették és az összjáték se volt sehol.

Sok embernek nem tetszet…

#1499239 matgab Előzmény: #1499224

Sok embernek nem tetszett ez a törökök elleni meccs. Én amondó vagyok, hogy ez a török csapat nagyon erős , nem véletlenül előzték meg csoportelsőként a horvátokat.

Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobban játszani, de én azt mindig szeretem látni, hogy mit akar játszani a válogatott, mert az már mutat valamit , ha látszik. Ezek ellen nem lehetett volna egy nyílt sisakos küzdelembe belemenni, mert akkor megszórtak volna minket.

Dárdai Márton is jó védőnek tűnt szükség lesz rá. Másrészt egyik kedvencem Séfi is majdnem góllal tért vissza és jól is játszott sztem. Kleini is kifejezetten jónak tűnt abban az utolsó pár percben. Szobó meg kicsit visszább játszott, de érthető, hogy egy felkészülési meccsen nézik meg, hogy fel lehet-e építeni így a játékot...

Orbán remélem az EB-re már teljes értékű lesz, mert nagy szükség van rá. Lang és Szalai azért nem ugyanaz a kategória. Sajnos Szalainak nagyon rosszul sikerült a bajnokság váltás és mióta elment a Hoffenheimtől a Freiburgba, azóta sem javult. Sajnos ott Freiburgban is egy óriási bakival kezdett és bár kommunikáció szintjén megvédték- valójában le lett írva a srác. Innentől már nagyon nehéz lesz visszaverekednie magát, mert elveszett egyből a bizalom.

Sőt az egész Bundesligát valszeg nyáron ott kéne hagynia és elmenni belga/holland/portugál bajnokságba és újra felépíteni a karrierjét.

Dibusz sztem sokkal jobb kapus ma már, mint Gula, bár most tényleg szenzációsan védett Gula a törökök ellen. De korábban nagyon sokat bizonytalankodott és nem voltak a válogatottban bravúrjai. Dibusznak viszont mind a Fradi nemzetközi meccsein, mind a válogatottban elképesztő védései voltak és az egész kvalifikációt ő védte, nem is tartanám igazságosnak , ha most a 3. EB-jén hirtelen kiszorítaná őt Gula a csapatból.


Az M4 hangja másnál is s…

#1499061 TrendMan

Az M4 hangja másnál is szar, mintha a televiziózás hőskorában lennénk vagy nálam van valami zavar?

Fradi- Olympiakos

#1498951 TrendMan Előzmény: #1498707

Hát az, hogy a görögöket most a Maccabi 4:1-re lemosta idegenben még rosszabb fényt vet a Fradi teljesítményére.

Ezért kár neves szerb edzőt szerződtetni.


Fradi- Olympiakos

#1498707 matgab Előzmény: #1498701

Szerintem a két csapat között tudásban nem volt ennyi különbség. Mármint, ha 3-0-ra nyert volna a visszavágón az Olympiakos az is reális lett volna a játék alapján.

Szerintem itt alapvető különbséget az edzők képességei okozták.

Másrészt sztem mindenki nagyon szeretné, ha minél több magyar játékos lenne, de ehhez az kellene, hogy a magyar utánpótlás képzés akadémiák valóban egy szerb - horvát szintű utánpótlást biztosítsanak.

Ehhez képest mi van? Azok mennek ifjúsági csapatok edzőinek, akik a felnőtt csapatoknál már nem elég jók, de az ifiknek még jók lesznek. Ehhez jön még hozzá, hogy a pénzes apuka beteteti a gyerekét a csapatba. Harmadrészt meg az utánpótlás képzés is sajnos egyáltalán nem követi a nyugati típusú képzést.

Fizikailag egyszerűen még a felnőtt játékosaink sincsenek felépítve. Taktikailag még annyira sem. Van egy teljesen értelmetlen eredmény orientáltság- ahol nem az számít eredménynek, hogy hány játékost tudsz beépíteni a felnőtt bajnokságba, hanem hogy megnyerd az épp aktuális meccset az U13-as csapatban. És a rövid távú érdekek sokszor a hosszú távú érdekeket megölik. Arról nem is beszélve, hogy nincs pozicióra képzés! Nincs a válogatottnak évtizedek óta klasszikus szélső védője vagy csatára sem.

A Fradi is hülyére veri az egész magyar bajnokságot ezekkel a külföldiekkel. Mert nincsenek jó magyar felnőtt játékosok. Az a néhány különlegesen tehetséges , vagy szerencsés sorsú, akik valóban jobbak, ügyesebbek, azok meg túl drágák a magyar kluboknak , illetve azt a fejlődési potenciált sem tudják biztosítani, ezért ezek a gyerekek inkább elmennek az osztrák/holland/belga alsóbb osztályokba játszani- hátha onnan is ki tudják nőni magukat.

Ott van a Paks. Nagyon drukkolok nekik, hogy legyenek másodikak! De milyen fizikai képzés zajlik Pakson? Hahn- cingár vékony izom nélküli ember volt, Böde és Ádám Martin elhíztak náluk , mint az állat. Varga is sokkal cingárabb volt a Fradi előtt. Bognár szintén cingár vékony gyerek maradt.

A mai foci atlétikai sport lett! Főleg, hogy bejött ez a sok fekete. Vagy meg lehet nézni a 38 éves CR7-et, hogy milyen fizikai állapotban tartja magát. De akármelyik nyugati játékos hasán lehet látni a 6 kis kockát, karjuk , lábuk duzzad az erőtől. Hol van ez a magyar játékosok esetében? Sehol.

És ennek mindig az a következménye, hogy a magyar játékosok elfáradnak, csökken a koncentráció, nem érnek vissza védekezni és gólokat kapnak. Ráadásul amikor frissek vagyunk még, akkor sem lépünk ki a beadó játékosokra, mert még a végén nem fogjuk bírni. Csak a nyugati játékosok, ha szabadon vannak és nem zavarja őket senki, akkor be tudják oda adni pontosan a csatárnak a labdát, hogy az berúgja, befejeli. A magyar játékosok (most a Rossi -Dárdai érától eltekintve) évtizedeken keresztül 5 méter távolságból figyelték az ellenfél beadásait.

Amikor meg mi támadunk, akkor nem visszük le az ötös vonaláig a labdát és nem onnan adunk be, mert az sok erőt/gyorsaságot igényel oda eljutni (megkerülni vhogy a védelmet), hanem mi az alapvonaltól 18-25 méterről próbálunk oldalról beadni- ahonnan a csatárnak nagyon nehéz helyzete van, hogy jól tegye kapura a labdát. Igazából ha a védő nem hibázik, akkor nem is lehet , mert a védő és a kapus poziciója ilyen helyzetből annyival előnyösebb! Persze a magyar bajnokságban a védők is bőven hibáznak a helyezkedési hibáik miatt, ezért a magyar bajnokságban jók Civic beadásai is. De az Olympiakos meccsen Civic-nek hat próbálkozása volt és abból ötöt fejelt/rúgott ki egyből az ellenfél, egy pedig eleve kiment.


Fradi- Olympiakos

#1498701 TrendMan Előzmény: #1498699

Ez a meccs ismerősi körben azóta elhíresült.

A (magyar) foci szégyene jelzőt kapta, a labda is alig volt a Fradinál én meg azt nem értem, hogy Dibuszon kívül miért csak egy szem magyar játékos kapott helyet a kezdőben.

Fradi- Olympiakos

#1498699 matgab Előzmény: #1498687

Fradi Olympiakos meccsről:

A helyzet az, h ha az ellenfél középpalyasai gyorsabbak, technikasabbak, erőnlétileg felkészültebbek, akkor taktikai bukás az, h még létszám hatranyba is hozzuk magunkat egy 4-4-2-es felállással, mert hiába van 2 csatár elől, nem jut el hozzájuk a labda. Ha ezt egy edző 90 percen keresztül sem veszi észre, az minősíti az edzőt. Sztankovicsnak nagy még az a kabát is, amit a Fradi képvisel.

Semmi elképzelés nem látszik a játékon, könnyen kiismerhető és a meccs során nem képes belenyúlni hozzáadott értékkel a mérkőzés alakulásába.

Egy celeb, egy ripacs, aki a kinti meccs után a nézőket próbálja tüzelni (mintha az nem lenne adott amúgy is egy átlagos játék során), ami azt mutatja, h fogalma sincs, h hogyan kellene változtatni.

Meccs közben, meg ha nincs különösebb indoka, akkor nem bratyizunk, pacsizunk az ellenfél játékosaival, mert 100%-ig az ellenfél legyőzésére kell koncentrálni. Apróság volt, de jól mutatta, h fejben nem ott volt.

Az meg hogy a játékosok azt sem tudták megcsinalni, amire amúgy képesek, az azt mutatja, hogy fejben sem voltak jól felkeszitve. Egy jó edző tudja, h mikor kell feltuzelni a játékosokat és mikor kell esetleg a túlfűtött állapotból visszavetetni vagy levenni a lelki terhet róluk, vagy hogyan kell hitet adni nekik.

Ezek mind érezhetőek voltak Rebrovnál vagy akár az ugyan gyengébb ellenfelek ellen bizonyító Máté Csaba esetében is -de látható volt, h mit és hogyan akar a csapat játszani.

Az összes többi edző meg lelketlen, buta, empátia hiányos, celeb edző volt. Ströger még önmagában is jellegtelen, karakter nélküli személyiség volt. Szóval a fő probléma az lehet, h akik kiválasztják, megbizzak őket, azoknak is valamilyen alapvető hiányossága van, amitől nem ismerik fel ezeket a hiányosságokat ezekben az edzőkben.

Persze mivel a Fradi messze a legnagyobb költségvetésű csapat, ezért valszeg a bajnokságot megnyerik és Sztankovics maradhat jövő nyárig, ahol majd -ha nincs különösebb blama - akkor bejuthat egy másod vagy harmadrendű európai kupasorozatba és mindenki elégedett marad. Kb még 2 évet simán ki fog húzni itt. Elveszett idő lesz ez is...

Ez az ex-Sevilla -Olympiakos edző ránézésre is egy intelligens krapeknak tűnik. Csakúgy, mint Klopp, vagy Guardiola vagy akár Xavi.

Most megverték az Újpestet 5-0-ra. De az UTE az már régen nem az a kategória , mint a klasszikus derbik idején volt, vagy akár a 80-as években. Egy Fradi - UTE az ma már majdnem olyan , mintha a Fradinak egy U15-ös csapatot kellene megvernie. Baromi büszkék lehetnek rá.