Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Tegnap Zubkov érthetetle…

#863837 matgab Előzmény: #863826

Tegnap Zubkov érthetetlenül gyenge és lassú (gondolkodásban) játékkal lépett elő. Az első gólt is úgy kaptuk, hogy Messi mellőle indult ő pedig meg sem próbálta megállítani. Meg amikor Tokmac kiugratta akkor is borzalmasan lőtte el a labdát, anélkül hog ymeg mert volna csinálni akár egy visszahúzós cselt, vagy bármit.

Sigér sem volt kifejezetten látható, de mondjuk az nem is egy látványos pozicíó.

Azén kívül nagyjából mindenki hozta az elvárhatót, a Barca tudtuk, hogy egy másik univerzumot képvisel.

Igazából másként alakulhatott volna a meccs képe, ha Tokmac lesgólját megadják (lehet egy Barca ha ugyanilyen gólt rúg, azt elengedték volna), vagy ha Isael berúgja 5 méterről és nem a kapufára. Mert azt azért lehetett látni, hogy a Barca nagyon megnyugodott az első góljuk hatására, onnantól fogva ellenállhatatlanokká váltak.

Ha a Fradi rúgja az első gólt, akkor könnyen megremeghetett volna a Barca sztárok lába is és a Fradi sem lett volna gólkényszerben.

Ezért is nagyon nagy baj, hogy Zubkov elengedte Messit az első gól előtt. Bár azért azt lehetett látni, hogy ez a Barca még mindig annyival jobb, mint a Fradi, hogy nem szégyen tőle kikapni, még 5-1-re sem.

Más kérdés, hogy a 3-1 reálisabb lett volna, de logikus volt, hogy a Fradi megpróbáljon 10 ember ellen egy meglepetést kicsikarni egy nyitottabb játékkal, elvégre tök mindegy , hogy 3:1 vagy 5:1...


Összességében én nagyon nagyon csodálkoznék, ha Tokmac-ot jövőre is a Fradiban látnánk és nem vinné el minimum egy belga, de akár egy német vagy spanyol csapat ha így játszik a többi BL meccsen is.

Szép volt Fradi, jöhet a Kiev!

Bár Suarez nélkül nem vo…

#863826 TrendMan Előzmény: #863814

Bár Suarez nélkül nem volt olyan harapós a Barcelona, de azért játékfelépítésben a Fradinak új dimenziót mutatott.

Tokmac pedig méginkább felértékelődött, nélküle értékelhető akciót se vezettünk volna

Zubkov és Kovacsevics - talán a kihagyott meccsek miatt - betlizett.

Ezt kapjátok ki!Fatusi j…

#863814 TrendMan

Ezt kapjátok ki!

Fatusi játszik Kuntics helyett!!!


Bolgár - Magyar

#863605 matgab Előzmény: #863602

Igen én is ezt írtam a facebook-on, hogy a magyar csapatok tudása úgy látszik a zárt kapus meccseken jobban kijön. Vagy minket- akik az 1000 alatti nézőszámhoz vannak hozzászokva úgy látszik nem zavar a nézők nélküli hangulat (vagy éppen annak hiánya).

Mi úgy látszik olyanok vagyunk, akiknek a sok néző hatására vagy megremeg a lábunk a félelemtől, vagy a túl nagy nézői elvárás miatt elizguljuk a kritikus szituációkat.

Most végre nincsenek nézők, jöhet a Barcelona, a Juventus, Portugália , Németország , Franciaország és retteghetnek tőlünk!

Viccet félretéve, Rebrov és Rossi is nagyon jó edzők. Egész szépen megtanították csapataikat hogy hátul is lehet passzolgatni, okosan és gyorsan és hogy meg kell támadni az ellenfél támadóit, nemcsak passzívan kísérgetni őket. Tudnak ezek a csapatok védekezni és mikor már az ellenfél annak tudatában, hogy ők a jobbak és nagyon nyomnak, akkor egy gyors kontrából vagy ellentámadásból meglepjük őket.

Ezt nem sikerült pl. megcsinálnia a Vidinek (a védekezés részét) a S. Liege ellen. Illetve Szalai Attila is szereti felrúgdosni a labdákat, de még fiatal, esélyt lehet adni neki. De remélem megmondják neki, hogy ne ő indítgasson, hanem tegye gyorsan laposan fel a középpályára. Neki nagyon kellene, hogy elkezdjen egy jó edző keze alatt játszani, mert látszik ratja, hogy nincs tudatosan felkészítve arra, hogy mit csináljon egy mai védő.

Bolgár - Magyar

#863604 matgab Előzmény: #863601

3? Én max max két ilyen helyzetre emlékszem.

Szerintem korrektebb ez így. Ha nem lett volna VAR, akkor teljesen jogos lenne a felháborodás, ha befújják , miközben egyáltalán nem volt az.

Emlékszel amikor anno a törökök elleni meccsen 0-0-ás állásnál Isztambulban letarolta a török kapus Gerát és tizi helyett Gera kapott piros lapot (2. sárga). Na az igazságtalan volt nagyon és meg is törte a csapatot kikaptunk 3-0-ra.

De az, hogy egy jogtalan tizit befújnak és azt mondják, hogy visszajátszás alapján azt mondják, hogy nem az, azt egyáltalán nem tartom igazságtalannak.

Bolgár - Magyar

#863602 TrendMan Előzmény: #863598

Az eredmények most jók, de még egyetlen komoly tétmérkőzést sem kellett megvívniuk ellenséges hangulatban, több tízezer feltüzelt néző előtt.

Egy olyan mérkőzést, ahol az ellenfél az első perctől nekikesik és már az elején el akarja dönteni.

Mondjuk olyat, amilyet az Egervári csapat kétszer nem tudott abszolválni Románia ellen a 2010-11-es selejtező sorozatban.

Ezeknek a meccseknek jelenleg olyan a hangulata, mint egy unalmas NB1-es mérkőzésnek, ahová a nézők azért jönnek, hogy a stadionban található CBA üzletben ÁFA mentesen tudjanak vásárolni ;-)

Bolgár - Magyar

#863601 TrendMan Előzmény: #863597

Persze benne van, de mióta világ a világ nem történt olyan, hogy 3 ilyen helyzetből egyet sem adnak meg a hazai csapatnak.

Az meg, hogy már felállnak a tizenegyeshez és onnan fújják vissza ... nos ilyennek kemény pszichés hatása is van, nem szabadna így megtörténnie.

Bolgár - Magyar

#863598 matgab Előzmény: #863597

Tegnapi meccsen megint egy nálunk jobb csapatot vert meg a válogatott.

Egyéni képességekben a szerbek messze a magyarok fölé nőnek, de azt gondolom, hogy azt hitték, hogy a mezük megnyeri helyettük a meccset. Első félidőben nem koncentráltak- aminek eredményeképpen megkapták a gólukat (ez a Könyves tényleg harcolt, nem úgy, ahogy a Szalai szokott , másrészt nagyon higgadt volt a végén, amikor elfektette egy lövőcsellel a kapust és a védelmet és csak második szándékra rúgta be.

Szerencsénk is volt a 2. félidőben, mert a szerbek elég sok helyzetet dolgoztak ki, de Holender is bevághatta volna az ajtó ablak helyzetet és akkor izgulnunk sem kellett volna.

Egészen kíváló teljesítmény az őszi a válogatotttól és a Fraditól, mindkét csapat idegenben nála magasabban jegyzett csapatokat győzött le. Nem is emlékszem, hogy 1985 óta lett volna olyan, hogy 3 egymás utáni idegenbeli meccsen nyert volna a válogatott úgy, hogy a 3 ellenfél egyike sem volt miniállam vagy egyéb nem európai alacsony szinten jegyzett válogatott. Főleg 3 tét meccsen!

Ti emlékeztek ilyenre?

Bolgár - Magyar

#863597 matgab Előzmény: #863585

Mármint milyen bírói tévedésre gondolsz?

Amit a bíró befújt tizinek, azt én egyáltalán nem fújtam volna be, még szabadrúgásnak sem. Elsőre a bolgár támadó húzta el a védőt, aki , hogy fedezze a területet kitette a kezét, amibe belehajolt a csatár. Sztem ez benne van. De ha befújják ellenünk, akkor is bőven jó 1 méterrel kijjebb történt a védő szabálytalanság.

A másik tizenhatoson belüli kétes eset sem volt egyáltalán az. Látta a bolgár, hogy az elsőt is befújta volna a bíró, gondolta, hogy megpróbálja megint , hátha fúj valamit.

Bolgár - Magyar

#863585 TrendMan Előzmény: #863566

Mindenesetre bírói oldalról elég gáz volt az egész történet.

Olyan, mintha Orbán (Viktor) megkent volna valakiket vagy csak a leendő rendező ország előtt tisztelegtek ezzel a sok téves és meredek bírói döntéssel, melyek mind a bolgárokat sújtották.

Nem véletlen, hogy nem látom, hogy bármilyen bolgár újság vagy szakember véleményét bárhol idézték volna.

Bolgár - Magyar

#863566 matgab Előzmény: #863561

nem volt az kéz, inkább isten keze (legalábbis ahogy a 2. gólnál is milyen jól pattant a labda.

Ez a bolgár együttes nem volt rossz -már a mienkhez képest. Mert most nagyon gyengén játszott a válogatott.

Szalainak szerintem megváltás már amikor lecserélik. Már olyan lassú szegény, hogy növekvő testsúlyával sem tudja ellensúlyozni az ügyetlenségét...

Tényleg köszönjük de ez már nem éri el a válogatott szintet.

Nikoval még mindig 100-szor veszélyesebbnek láttam a csapatot és már megint csak annyit csinált Niko, hogy szerzett egy gólt. Nem volt egetverő nagy bomba, nem volt csel előtte vagy akármi, tipikus Nikolics gól volt, jó helyen állt ,felugrott és befejezte pontosan precízen.

Persze lehet , hogy Szalai elfárasztja a védőket 60 percen keresztül, mert azért egy ekkora test ellen küzdeni fárasztó a védőknek és akkor bejön Nikolics és szerez egy gólt, de ez egy veszélyes taktika...

Nincs a fasorban senki rangos csatár, de meg lehetne próbálni Csoboth Kevint, ő legalább mégiscsak Portugáliában játszik.

Amúgy ez valahol valamilyen rendszerbeli hibára utal, hogy Magyarország nem volt képes az elmúlt 30 évben egy darab klasszis első osztályú csatárt kinevelni. Pedig lettek volna tehetségek, ott volt Németh K. , Szalai, Mervó Bence, Rudolf, és ki tudja még hány reménység, de nem sikerült. És még tehetségből is nagyon kevés volt.

Ez azt mutatja, hogy a magyar edzők nem tudnak ilyen játékosokat "kiképezni" ,nem tudják megmondani, hogy milyen képességeket kell ahhoz fejleszteni, hogy igazi jó csatár legyen valaki.

Tegnap szerencsénk volt, kvázi inkább úgy szoktunk mi kikapni ahogy a bolgárok tegnap. Hogy egyes szakaszait domináljuk a mérkőzésnek , de az ellenfél valahogy mégis előbb talál be mint mi, amire már nem tudunk érdemben válaszolni még akkor sem, ha nem is jobb csapat az ellenfél (szlovákok románok, görögök, törökök, elleni meccsek, de ide hozhatjuk akár az andorrai, máltai égéseket is

20 évig itthon senki nem mondta el nekem ....

#863534 TrendMan

https://telex.hu/sport/2020/10/07/cikk-cime-46

"PM: Már igen. Marko Nikolics (a Videoton volt edzője) alatt mintha kicseréltek volna. Nagyon sokat hozzátett a játékomhoz, sok hasznos dolgot tanultam tőle. Megtanította azt, amiről a 20 futballban eltöltött évem alatt senki sem beszélt. Senki nem mondta el nekem, ha én, a védelem előtti középpályás megfordulok a labdával, és nem hátrafelé játszom meg, az fontos a csapatomnak. Másnak lehet, hogy ezért el kell mennie külföldre, nekem szerencsére helybe jött egy szerb edző, aki erre ráébresztett. Mi addig úgy építettük fel a játékot, hogy kockázatmentesen hátra passzoltam, helyezkedtem. Ő azt kérte, rögtön forduljak meg, gyorsan tájékozódjak, és indítsak. Annak a Vidinek jól felépítette a kontrajátékát. Nálam ő a nagybetűs edző."

Hát ebben az esetben nag…

#863437 TrendMan Előzmény: #863425

Hát ebben az esetben nagy Vidi szakértőnek bizonyultam.

Lásd a múlt heti hozzászólásomat!

Nem tudom, a távozók mekkora szerepet játszottak (nem is tudom, pl. mi történt Huszti-val, semmi hírt nem hallottam erről !!!)

én azt látom, hogy a meglévő játékosok atlétikusak, de nincs meg a csapatjáték, ezért a meglévő korábbi nagy szerzemények csak keresik a helyüket a pályán (pl. Négo)

Az, amit a Fradi tud - kellő időben gólt, gólokat rúgni - az a Vidinél nincs meg, néha találnak egyet-egyet.

Sajnos most Kovalcsik is betlizett, ha azt a teljesítményt hozza, mint az előző meccsen, akár még meg is lehetett volna a továbbjutás.

Nem ismerem ezt a magyar edzőt, aki most került a kispadra, de szép, nagy feladat áll előtte kívánom, hogy sikerrel abszolválja!

A Vidi mostani meccsét n…

#863425 matgab Előzmény: #863424

A Vidi mostani meccsét nem láttam, csak a gólokat. De valahogy az amit mondtam. Elfáradtak fejben es fizikailag is. Az első tizi elég nagy kamunak tűnt nekem, a csatár ugrott neki a védőnek ravasz módon eldobva magát, amit a bíró megevett. De ket tizit összehozni, ez dekoncentraltsagra, erőnlét hiányra utal. A Vidi kiszenvedte a Bohemians elleni győzelmet, a máltai csapat elleni győzelmet, a Reims ellen kibekkelte, de a Liege ellen már nem bírta. Sajnos míg a fradiban azt látni, h jól igazolnak (Tocmac, Boli, Uzuni, Rebrov) addig a Vidiben nem sikerült megoldani az azóta sem kitargyalt Lazovic távozását, Huszti es Juhász kiöregedését vagy Vinicius távozását. Nego ott van, de egyedül nem vitezkedik, ez a Houri a Reims ellen ügyesnek tűnt, kisKoko sem ifjú tehetség már, nem sikerült kitörnie, Stopira, Fiola maradtak hirmondonak, de a fradival jól összevesztek Petrjak-on, azt nem láttam még, h akkorát villantott volna, ott van az a Rus, aki miatt a románokkal kaptak hajba- hát egyik sem érte meg a pénzét... csakúgy mint a nagy tehetsegkent igazolt Hodzic vagy Nikolov is. Volt még jó drágán vett nehany focista aki nem váltotta be a reményeket, pl Futács. Szóval a Vidi erősen leszálló ágon van úgy tűnik. Így viszont nagyon nehéz a Fradinak, mert mas komoly csapat nincs a magyar bajnokságban.

Na gyerekek mit jósoltam…

#863424 matgab Előzmény: #863368

Na gyerekek mit jósoltam, Barca is bejött es a Dinamo is. Szerintem a Barca ha nem talál nagyon magára- es miért találna- verhető itthon! A Dinamo verhető itthon is es idegenben is akár. Persze soha nem a Fradi az esélyes. A Várható érték a nulla pont lenne, de en az mondom, h 2-4 pontot el fog hozni a Fradi ebből a csoportból is!

A Juve és a Barca tarta…

#863416 Lenthor Előzmény: #863415

A Juve és a Barca tartalék csapatai már készülnek Budapestre.

A fő csapatok a nehéz bajnokit játszák azon a héten.

Hátha 6 db 0:0 elég lesz…

#863415 TrendMan Előzmény: #863414

Hátha 6 db 0:0 elég lesz, vagy ha nem, tökmagnak egyszer villannia kell!

Ronaldo se fiatal már, Messi sem, Lovrencsics majd levédekezi őket!