Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: MNB

MNB: ideje újragondolni az infláció mérését

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. november 11., hétfő (MTI) - A fejlett országok jegybankjai közel egy évtizede jelentős erőfeszítéseik ellenére sem képesek elérni inflációs céljaikat. Az inflációs célt követő országok kétharmadában a fogyasztói árak növekedése jelenleg sem éri el a kívánt célértéket. Ezek az országok adják a világ GDP-jének több mint 60 százalékát.

Az Appeninn közgyűlése jóváhagyta a 20 milliárd forintos nkp-kötvénykibocsátást

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. november 5., kedd (MTI) - Az Appeninn Nyrt. november 5-én megtartott rendkívüli közgyűlése felhatalmazást adott arra, hogy a társaság legfeljebb 20 milliárd forint értékben kötvényeket bocsásson ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogramban (nkp) - közölte az Appeninn kedden az MTI-vel.

MNB: érdemes fix kamatozású hitelre váltani

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. május 5., vasárnap (MTI) - Azt javasolja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a változó kamatozású jelzáloghitellel rendelkezőknek, hogy minél hosszabb időre fixálják a kamatot, mert egy esetleges pénzügyi válság nagy kockázatot jelent.

GKI: Jó kezdet után bizonytalan folytatás

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. április 29., hétfő (MTI) - A magyar gazdaság fontosabb ágazatainak növekedése 2019 első két hónapjában a tavalyihoz képest még gyorsult, de a hazai gazdasági várakozások áprilisban már kétéves mélypontra kerültek - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Piacfelügyeleti eljárást indított az MNB két magánszeméllyel szemben

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. január 8., kedd (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonnali hatállyal megtiltotta két magánszemélynek, hogy a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet, így különösen portfóliókezelést és függő ügynöki tevékenységet végezzenek. A jegybank a magánszemélyekkel szemben piacfelügyeleti eljárást folytat.