Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: Euro

Devizapiac - Vegyesen alakult a forint árfolyama

Bull'n'Bear

Budapest, 2020. március 10., kedd MTI) - Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon kedden: az euróhoz képest erősödött, de a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött.

Befejezetlen építmény az euró

Bull'n'Bear

Befejezetlen építménynek nevezi az eurót Peter Praet a la Libre Belgique-nek adott, szerdán megjelent interjújában. Az Európai Központi Bank (EKB) igazgatóságának első belga tagja szerint az euró megalkotásakor hiba történt.

Már az eurot is felszámolnák

Bull'n'Bear

Ha nem sikerül fenntartani az euróövezetet, akkor rendezett módon kell felszámolni - mondta komoly feltűnést keltő beszédében a brit pénzügyi szolgáltatási szektor felügyelőhatóságának (FSA) elnöke.

Közösen kell megvédeni az eurót

Bull'n'Bear

Meg kell védeni az eurót, és közösen kell védekezni azok ellen, akik a nemzetközi porondon milliárdokban fogadnak a közös fizetőeszköz összeomlására - jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke kedden Pozsonyban.

Újabb európai megállapodás

Bull'n'Bear

Megállapodtak az euróövezeti országok pénzügyminiszterei (Eurogroup) hétfőn annak a szerződésnek a szövegében, amely szerint még idén létrejön a zóna stabilitását biztosító állandó mechanizmus (ESM).

EBRD megvédi a bankokat

Bull'n'Bear

Rendkívül magas szintű tanácskozással elindult a "Bécs 2.0" Kezdeményezés, vagyis az a koordinációs folyamat, amelynek célja a közép-kelet-európai gazdaságok - elsősorban a bankszektorok - megvédése az euróövezeti adósságválság negatív pénzügyi hatásaitól - közölte Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

Eurozóna válsága egy képen

Bull'n'Bear

Érdekes képet találtam ismételten. Átláthatóan mutatja be, hogy melyik állam mekkora adóterhet is visel.

1 - 10 / 11 Régebbi cikkek →