Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: európai unió

Júliusban nőtt a banki hitelezés az eurózónában

Bull'n'Bear

Éves szinten 2,4 százalékkal nőtt az eurózónában a bankok pénzügyi szektoron kívül működő vállalati hitelezése júliusban az előző havi 2,0 emelkedés után - derült ki az Európai Központi Bank (EKB) hétfőn közzétett havi jelentéséből.

Súlyos hiba lenne Ausztria távozása az EU-ból

Bull'n'Bear

Súlyos hiba lenne az "Öxit", vagyis Ausztria távozása az Európai Unióból, de vannak rendkívüli helyzetek, amikor népszavazásra kell bocsátani az uniós tagság kérdését - mondta Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) államfőjelöltje egy keddi német lapinterjúban.

Nőtt az államadósság az Európai Unióban

Bull'n'Bear

Mind az eurózónában, mind az Európai Unió egészében nőtt az államadósság hazai össztermékhez (GDP) viszonyított aránya az első negyedévben - közölte hétfőn az Eurostat.

Soros György szerint Európának lazítania kell

Bull'n'Bear

Soros György szerint Európának előbb-utóbb csatlakoznia kell a monetáris lazítást alkalmazók táborához, ha ki akar jutni a gazdasági és pénzügyi válságból - írja a Project Syndicate hírportál.

Jövőre 225 euró körül alakulhat a területalapú támogatás

Bull'n'Bear

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) számítása szerint az egy hektárra jutó uniós alaptámogatás Magyarországon 146 euró lesz, amely a "zöld komponenssel" kiegészítve 225 euró körül alakulhat - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-vel.

Jó dolog az euróövezethez csatlakozni

Bull'n'Bear

Továbbra is erős érvek szólnak az euróövezeti csatlakozás mellett, de erről a döntést nem szabad könnyelműen meghozni; a csatlakozáshoz a gazdasági modelleket és intézményrendszert illetően alapvető reformokat kell végrehajtani, ami csak akkor lehetséges, ha az emberek hajlandóak támogatni ezeket a lépéseket - mondta Jörg Asmussen, az Európai Központi Bank igazgatótanácsa német tagja hétfőn Berlinben.

Újabb vélemény az EU válságról

Bull'n'Bear

Az EEAG (European Economic Advisory Group) idei jelentése szerint az európai gazdaság elhúzódó válsága lényegét tekintve fizetésimérleg-válság, amelynek megoldása egy új egyensúly megtalálása lehet - mondta Jan-Egbert Sturm, az EEAG elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Nagy Britanniát is megbüntette Moody's

Bull'n'Bear

Megvonta Nagy-Britanniától a lehetséges legjobb, "Aaa" államadós-besorolást a Moody's Investors Service, a brit gazdaság továbbra is gyenge növekedési kilátásaira hivatkozva.

Jól alakult az EU-büdzsé 2020-ig

Bull'n'Bear

A reggel hatkor kiszivárgott javaslathoz képest nem változott az Európai Unió 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó, elfogadott, végleges többéves pénzügyi keretének (multiannual financial framework, MFF) főösszege; a tagállamok által elfogadott dokumentum az uniós kötelezettségvállalásokat a hét év alatt összesen az EU bruttó nemzeti jövedelmének (GNI) kerek 1 százalékában, 2011-es árakon számítva 959,9 milliárd euróban maximálja, a tervezett kifizetéseknek pedig 908,4 milliárd eurónál szab határt.

1 - 10 / 14 Régebbi cikkek →