Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: KSH

KSH: 4,855 milliárd euró volt a tavalyi exporttöbblet

Bull'n'Bear

Budapest, 2020. március 3., kedd (MTI) - Az elmúlt évben az export euróban számolt értéke 3,9 százalékkal, az importé 4,8 százalékkal nőtt, az áruforgalmi mérlegtöbblet 4,855 milliárd euró volt, 665 millió euróval kevesebb az előző évinél - jelentette kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: szeptemberben a külföldi vendégek száma nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. november 12., kedd (MTI) - Szeptemberben a külföldi vendégek száma 2,6, a vendégéjszakáké 1,4 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken; ugyanakkor a belföldi vendégek száma 3,5 százalékkal, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal volt kevesebb, mint a múlt év azonos hónapjában - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: szeptemberben is 5,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. november 6., szerda (MTI) - Szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztítva az augusztusival megegyezően, 5,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, a nyers adat szerint 6,3 százalékkal nőtt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: augusztusban 3,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (MTI) - Augusztusban átlagosan 3,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbiakhoz képest, júliushoz viszonyítva 0,1 százalékkal csökkentek - közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves áremelkedés üteme harmadik hónapja csökken, júliusban 3,3 százalékos volt. Elemzők 3,2 százalékot vártak augusztusra.

Heti makronaptár - negyedéves adatok érkeznek

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. május 5., vasárnap (MTI) - Több makrogazdasági adat is megjelenik a jövő héten: egyebek között a lakásépítések, a kiadott építési engedélyek első negyedévi adatai, a kereskedelmi forgalom márciusi alakulása, az államháztartás áprilisi előzetes számai, illetve a külkereskedelmi egyenleg márciusi adatai.