Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: KSH

KSH: 811 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet tavaly novemberben

Bull'n'Bear

Budapest, 2021. január 11., hétfő (MTI) - Tavaly novemberben az export euróban számított értéke 6,9 százalékkal, az importé 1,9 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel korábban, az áruforgalmi többlet 482 millió euróval 811 millió euróra nőtt. Az előző hónaphoz viszonyítva az export 0,5 százalékkal csökkent, az import 0,4 százalékkal nőtt - közölte hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH ).

KSH: 4,855 milliárd euró volt a tavalyi exporttöbblet

Bull'n'Bear

Budapest, 2020. március 3., kedd (MTI) - Az elmúlt évben az export euróban számolt értéke 3,9 százalékkal, az importé 4,8 százalékkal nőtt, az áruforgalmi mérlegtöbblet 4,855 milliárd euró volt, 665 millió euróval kevesebb az előző évinél - jelentette kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: szeptemberben a külföldi vendégek száma nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. november 12., kedd (MTI) - Szeptemberben a külföldi vendégek száma 2,6, a vendégéjszakáké 1,4 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken; ugyanakkor a belföldi vendégek száma 3,5 százalékkal, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal volt kevesebb, mint a múlt év azonos hónapjában - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: szeptemberben is 5,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. november 6., szerda (MTI) - Szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztítva az augusztusival megegyezően, 5,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, a nyers adat szerint 6,3 százalékkal nőtt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: augusztusban 3,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (MTI) - Augusztusban átlagosan 3,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbiakhoz képest, júliushoz viszonyítva 0,1 százalékkal csökkentek - közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves áremelkedés üteme harmadik hónapja csökken, júliusban 3,3 százalékos volt. Elemzők 3,2 százalékot vártak augusztusra.

Heti makronaptár - negyedéves adatok érkeznek

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. május 5., vasárnap (MTI) - Több makrogazdasági adat is megjelenik a jövő héten: egyebek között a lakásépítések, a kiadott építési engedélyek első negyedévi adatai, a kereskedelmi forgalom márciusi alakulása, az államháztartás áprilisi előzetes számai, illetve a külkereskedelmi egyenleg márciusi adatai.