Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: afrika

Elemző: új Afrika-stratégiát készít az EU

Bull'n'Bear

Budapest, 2020. március 9., hétfő (MTI) - Új, a migrációval és a klímavédelemmel is foglalkozó Afrika-stratégiát készít az Európai Unió, ezt várhatóan az őszi EU-Afrika csúcstalálkozón fogadnak el - közölte az Alapjogokért Központ vezető elemzője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Az infrastruktúra, amely a gazdaságot hajtja

Bull'n'Bear

A több mint ötven országból álló afrikai térség kollektív gazdasága alig növekedett a XX. század utolsó két évtizedében, de az 1990-es évek végén a földrészen megmozdult valami. A hazai össztermék bővülni kezdett, és növekedési üteme a XXI. század első évtizedében egyre gyorsabbá vált. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 2012 májusában kiadott, a kontinens Szaharától délre eső részének gazdasági kilátásaira vonatkozó áttekintése szerint szilárd fejlődési trend figyelhető meg a térségben, amelynek kibocsátása 2011

Afrika luxusfogyasztói

Bull'n'Bear

Choice Okoro rajong Jimmi Choo cipőiért és a Hermes-táskákért, ízlése fényévnyi távolságra van édesanyjának elképzeléseitől. "Ő aligha volna hajlandó annyit fizetni egy pár cipőért, mint én - mondja a 30-as éveiben járó üzletasszony Nairobi belvárosában. - Amikor annyi idős volt, mint most én, anyámnak kilenc gyermekről kellett gondoskodnia. Afrikának ma számot kell vetnie azzal, hogy a mi nemzedékünk más."