Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: GDP

A negyedik negyedévben nem nőtt a német gazdaság

Bull'n'Bear

Wiesbaden, 2020. február 25., kedd (MTI) - A negyedik negyedévben stagnált a német gazdaság teljesítménye az előző negyedévihez képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden publikált második, az első becslést megerősítő jelentése alapján.

Elkerülte a recessziót a brit gazdaság a harmadik negyedévben

Bull'n'Bear

London, 2019. november 11., hétfő (MTI) - Növekedett az idei harmadik negyedévben a brit gazdaság, így elkerülte a technikai recessziót a második negyedévben mért visszaesés után. A brit statisztikai hivatal (ONS) hétfőn közölt első becslése szerint a brit hazai össztermék (GDP) 0,3 százalékkal emelkedett a szeptemberrel zárult három hónapban.

Heti makronaptár - A GDP-ről, a külkereskedelemről és az építőiparról érkeznek adatok a jövő héten

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. november 10., vasárnap (MTI) - Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, a legfontosabbak közé tartozik az első becslés a harmadik negyedévi bruttó hazai termékről (GDP), az első becslés a szeptemberi külkereskedelmi termékforgalomról, valamint a szeptemberi építőipari termelésről szóló gyorsjelentés.

OECD: tavaly 27 százalékkal csökkent az FDI globálisan

Bull'n'Bear

Budapest, 2019. május 5., vasárnap (MTI) - Tavaly jelentősen, 27 százalékkal csökkentek a közvetlen külföldi beruházások (FDI) a világon, miután a megelőző évben 16 százalék volt a visszaesés - áll az OECD jelentésében, amely szerint a tavaly Magyarországra érkezett FDI csaknem megduplázódott.

Nőtt az euróövezeti GDP a második negyedévben

Bull'n'Bear

Az első negyedévhez képest nőtt az euróövezeti GDP a második negyedévben, az egy évvel korábbihoz képest azonban csökkent - közölte szerdán az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.

1,2 százalékkal csökkent a GDP a második negyedévben

Bull'n'Bear

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012 második negyedévében 1,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közölt gyorsbecslése alapján.

Óriási összegeket rejtegetnek a szupergazdagok

Bull'n'Bear

A világ pénzarisztokráciájának leggazdagabbjai legalább 21 ezer milliárd dollárnak megfelelő vagyont rejtegetnek hazájuk adóhivatalai elől külföldi adóparadicsomokban - áll az egyik vezető londoni üzleti tanácsadó cég új, vasárnap ismertetett globális felmérésében.

0,7 százalékkal csökkent a GDP 2012. első negyedévében

Bull'n'Bear

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012. első negyedévében 0,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, a nemzetgazdasági ágak mintegy felének a teljesítménye stagnált - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Világ gazdasági helyzetképe

Bull'n'Bear

Következő képet csak érdekességnek szánom, hogy látni lehessen a világgazdaság helyzetképét.