Mai Phylaxia Holding hírdömping következő fontos híre, egy amerikai akvizíció. A kiadottak alapján életképes cégről van szó, amelynek lehet jövője, de kiváncsian várjuk a fejleményeket, előre haladást. Azt édemes megemlíteni, hogy ezt a céget 1997-ben alapították. Érintettek Bankár Holding, Rényi Gábor, Corvinus Kockázati Tőkealap (Soros György), alapvetően spekuláns típusú tulajdonosok.

A PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt. (1113 Budapest, Bocskai u. 77-79.; a továbbiakban: „Társaság”) tájékoztatja a T. Befektetıket, hogy az Igazgatóság határozott a N-GENE Research Laboratories Inc. (575 Madison Avenue, 10th Floor, New York) cégben történı 750.000 db részvény és azonos mennyiségő warrant megszerzésérıl valamint ugyanezen 750.000 db részvényre vonatkozó opció alapításáról és az erre vonatkozó szerzıdéseket a Társaság 2009. június 16. napján megkötötte.

A fenti akvizíció pénzügyi forrását a Társaság az ugyancsak 2009. június 16. napján elhatározott tőke-emelés összegéből biztosítja.

Az N-GENE társaság pénzügyi befektetık és magyar kutatók által létrehozott gyógyszeripari-biotechnológiai vállalkozás, amelynek elsıdleges célja – saját tulajdonú világszabadalma alapján – originális, a diabétesz (cukorbetegség) bizonyos típusánál használható gyógyszer (ún. inzulin-érzékenyítı szer) kifejlesztése. A hightech molekula-fejlesztés elsısorban azokon a 2-es típusú cukorbetegeken segíthet, akiknek a szervezetében elegendő inzulin termelődik, ám ez mégsem szabályozza megfelelően a vércukorszintet.

Az N-GENE a közelmúltban fejezte be Magyarországon az originális BGP-15 nevő molekula humán II. fázisú klinikai kipróbálását, beteg embereken is bizonyítva a szer hatékonyságát (a klinikai III-as fázis lesz a következı lépés, még több betegen való kipróbálással). Reális esély van arra, hogy a molekulából 4-5 éven belül nagy hatású, originális gyógyszer lehet, több száz millió USD világpiaci értékő készítmény keletkezhet önállóan vagy egy multinacionális céggel közös fejlesztésben.

PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt. Igazgatósága