Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Ez nem ballib , jobblib,…

#815583 banyaiz Előzmény: #815579

Ez nem ballib , jobblib, vagy Orbán, vagy Torgyán vagy Gyurcsány vagy bármilyen egyéb ilyen bohócnak a kérdése. Torgyánról mint halottról jót vagy semmit szóval vedd ki a listából.

Hanem annak ha ez így működik, az kap támogatást aki egyetért , az a diktatúrának egy lépése. Ha egy politikai vélemény kihat az állammal más jogviszonyaira az diktatórikus lépés. Akár a munkahelyére, vállalkozására, könyvének kiadására és így tovább.

Mondjuk az EU az alapján döntene egy egy építési beruházás támogatásáról mi a cég ügyvezetőjének a véleménye Junckerről , vagy euroszkeptikus e. Ugyanez a helyzet pepitában.

Ez nem lehet cél vsz.

Az , hogy valaki külföldön azt mondja Mo-n diktatúra épül ezért + azért megteheti. Erről készülhet sajtócikk is . Viszont ha ennek semmi valóságalapja nincsen akkor nem az országot járatja le, hanem saját magát. Ennek semmi köze az ő projektjeinek az állami támogatásához. Semmi köze nem lehet ennek a támogatás odaítéléséhez ha párhuzamosan írt egy könyvet az ebihalakról, vagy a szocializmusról. :) Vagy Kádár Jánosról vagy bármiről és arra igényelt állami támogatást, vagy építene egy hidat és közben kritizálta a New York Timesban Orbánt, Gyurcsányt vagy bárkit.

Csak amikor pl azt hallom egy hódmezői választás kapcsán annak örvendezik a helyi polgár ezentúl nyugodtan likeolhatja a Facebookon Márki-Zayt amit eddig nem mert megtenni a retorziótól félve akkor nehéz lenne azt mondani , hogy nincs valami ezekben a dolgokban.

Vagy ránézek egy Orbánra ahogy egyiptomi fáraóként az alattvalókkal való kapcsolattartást intézi akkor nehéz azt mondanom ezekben az állításokban semmi nincs.

Innentől kezdve pedig igenis szóljon erről ha ilyen érzései vannak . Aztán meg lehet vitatni a dolgot. Kicsit jobb helyzet mintha azért nem merne szólni mert akkor nem kaphat a könyvéhez állami támogatást. Még akkor is jobb helyzet lenne ha teljesen alaptalanul szólna. Nekem ez a meglátásom. Mert ha alaptalanul teszi önmagát , és azt az újságot minősíti aki lehozza. Viszont ha nem mer szólni egzisztenciális félelmekből, el van nyomva abból mi lesz?

elég széles a mozgástér,…

#815582 prospero Előzmény: #815581

elég széles a mozgástér, és csak nemzetállami megoldások vannak. Egy eu-török paktum mögött is nemzetállami megoldás van törökök részéről.

Vaclav mondandóját ugye szövegkörnyezetben - nemzetàllami keretben kell értelmezni: könnyebb, ha a nemzetállam homogén. A homo sovieticus meg a homo brusselikus pedig egy szinten áll a szemében es a homo brüsszelicust ugyanolyannak tartja, mint a homo szovjeticust. És tudod mit? Hiszek neki. Mert az probléma, hogyha az eu demokratikusan nem kontrollálhato, ahogy szovjetunió sem volt kontrollálható.

Bayerékhez még egy gondolat: szóval a lényeg az, hogy ballib éra alatt ilyen beszélgetés el sem hangozhatott volna, a ballib szerkesztők között, mivel ők egy őket külföldön gyalázónak nem adnának forrást.

"A közgazdászok ezzel sz…

#815581 banyaiz Előzmény: #815578

"A közgazdászok ezzel szemben tudják, hogy egy ország működéséhez inkább homogenitásra és egységre van szükség a sokféleség helyett."

Olyasmi egységre mint a kommunizmusban volt, amivel előtte példálózik Vaclav Klaus? Ott aztán egység volt mert volna valaki más véleményen lenni. Ezt a saját bőrén megtapasztalta minden következményeivel együtt.

Kicsit olyan ez mint mikor a Bayer féle agysebészek felháborodnak a diktatúra építés kritikán. Aztán utána felsorolnak 23 olyan dolgot ami egy diktatúra sajátossága. :) Amit észre sem vesznek. :)

Migrációs téma annál sokkal bonyolultabb ügy mint ezek a megközelítések vsz. Egyáltalán onnan kellene kezdeni, hogy mekkora mozgástér van. Valódi mozgástér és azon belül gondolkodni. Mert ugye nem a mit szeretnék kategória, hanem a mit lehet kategória és utána jön a többi részlet. Ezekből a véleményekből nekem az jön le idáig az első lépésig nem sikerült eljutni amit sok mindennel lehet magyarázni. Az időskori elbutulástól, az alapjáraton meglévő problémákig, politikai haszonszerzésig , és szemellenzőig.

Ha eddig sikerülne az európai közbeszédben eljutni az első lépésig , mi a valódi mozgástér amin belül különféle opciókról lehet beszélni akkor sokat lépnénk előre vsz.

Remélem mikor európai vezetők összegyűlnek és zárt körben beszélgetnek akkor a valódi mozgástér szóba kerül és azon belül egyáltalán milyen opciók vannak. Csak ezt a nép egyszerű gyermekeinek nem annyira részletezik. Inkább a humanizmusról és a gonosz Sorosról ízlés szerint helyi sajátosságok szerint. Mert ha egymás között is így beszélnek mint utána ahogy a népnek elmondják akkor van baj. :)

Értem. Szerinted nem gon…

#815579 prospero Előzmény: #815577

Értem. Szerinted nem gond, ha valaki hazudik Magyarországról, a magyar kormányról külföldön és azt megfellebezhetetlen igazságként hozza le a "függetlenobjektív" külföldi sajtó, mondjuk ellenvéleményt még csak be sem mutatva, vagy csak szőrmentén.

Valljuk be nehéz a különbségtétel... van egy híres szobafestő akinek készült pár festménye... nem igazán tudják elválasztani Hitler személyét és a festői munkásságát egymástól... számtalan példa van rá, hogy nehéz a különbségtétel mondjuk ballib kurzus szempontjából nézve ... Tormay Cecile, Wass Albert...igaz ők már nem kérnek állami támogatást egy-egy projektre, de élnének és kérnének vajon kapnának-e egy ballib kormány idején?

Nem.

A Fidesz kormány meg pénzeli az ellenzékét.

Félre ne értsd, én is azt gondolom, hogy kell adni pénzt, de ezek a jobberek oda teszik minden mellé, hogy mi lenne egy ballib kormány esetén, és azt gondolják, hogy a ballib kormány nem adna pénzt ilyen esetben, ha külföldön ócsárolná őket egy jobboldali.

"Mondjuk nézz meg M1 -et…

#815578 prospero Előzmény: #815576

"Mondjuk nézz meg M1 -et." Nem szoktam M1-et - sőt TV-t nézni, - nem a sajtója alapján itélem meg a Fideszt mondtam már , hanem az intézkedések/eredmények alapján, ráadásul azt gondolom, hogy - ahogy jellemezted a helyzetet, lehet a fideszre hatni - egy-egy tüntetéssel pl. vagy egy ilyen választási vereséggel...a jelenlegi ellenzékünkre nem lehet hatni semmivel....azok tényleg azt hiszik, hogy náluk van a bölcsek köve...mindig minden körülmények között...

lazítsunk egy kis gazdpollal:

https://mno.hu/belfold/pogatsa-zoltan-most-mar-ket...

és egy kis konzervatív sajtóval - némi újszerű gondolat Vaclav Klaustól:

http://makronom.mandiner.hu/cikk/20180227_az_arrog...

"Nem, nincs olyan emberi jog, hogy migráció, ez egy nonszensz."

"Az a normális, ha nincs migráció és ha abban az országban élünk, ahol megszülettünk. Ha elfogadjuk azt az országot minden előnyével és hátrányával."

"Én is nagyon csalódott voltam a csehszlovák kommunista rendszerben, különösen az 1968 utáni végső időszakkal. De természetesen sosem jutott volna eszembe elmenni mert éreztem, hogy az a feladatom, hogy otthon maradjak és otthon jobbítsak az ország helyzetén a problémák elől való külföldre menekülés helyett.

A migráció tehát nem jog, hanem a legutolsó lehetőség, ha az embernek a léte kerül veszélybe és már semmi más megoldás nincs. De akkor is csak egyéni, nem pedig tömeges megoldás.

Az uniós politikai elitek valóban hisznek a multikulturalizmus ideológiájában. Vallják, hogy minél sokszínűbb a társadalom, annál jobb. A közgazdászok ezzel szemben tudják, hogy egy ország működéséhez inkább homogenitásra és egységre van szükség a sokféleség helyett.

Emellett az uniós elit az úgynevezett „emberi jogok” ideológiájában is hisz. Én ehelyett az állampolgári jogok mellett állok, korántsem az emberi jogok mellett. A fő probléma éppen az, hogy az unió a nemzetállamok ellen, azok meggyengítéséért küzd, hogy felszámolja a nemzetállamokat Európában.

Emiatt akarnak egyébként egy új európai embertípust létrehozni

Ez az új európai ember valami olyasmi, mint a homo sovieticus?

Másról sem hallani, mint a munkaerőhiányról, és hogy az európai gazdaságnak igenis szüksége van az olcsó munkaerőre, hiszen sok olyan állás van, amit mi, európaiak már nem is akarunk elvégezni.

Nem hiszem, hogy munkaerőhiány lenne. Amikor a könyvet írtuk, éppen 23 millió munkanélküli volt Európában, ami bár mára enyhén csökkent, mégis a munkaerő körülbelül tíz százalékát jelenti. Nincs hiány munkaerőből és azzal sem értek egyet, hogy nehéz, „piszkos” munkák vannak, amiket az európaiak nem végeznek el.

Ez a politikai, kulturális és akadémiai elitek arrogáns megközelítésmódja. Sokmillió ember végzi ezeket a „piszkos” munkákat Magyarországon, Csehországban, Ausztriában és Németországban is nap mint nap.

De érvelhetek szigorú közgazdasági logikával is: a piacgazdaság és az árak, illetve a bérek rugalmassága mindenféle hiány megszüntetésére alkalmas. Ha egyes pozíciókra nehéz munkaerőt találni, akkor közgazdászként azt kell mondanom, hogy a fizetés túl alacsony

Nekem régen az volt a feladatom, hogy radikálisan átalakítsam a cseh gazdasági rendszert. A fő jelszavaink ekkor a liberalizáció, a dereguláció, a privatizáció és a támogatási politikák leállítása voltak. Ezek közül az utolsót mindenki elfelejtette. Az én országomban, ahol miniszterelnök és pénzügyminiszter voltam, gyakorlatilag mindenféle támogatást megszüntettünk. De ahogy beléptünk az unióba, ismét visszatérünk a támogatások világába.

Az ön generációja talán nem tudja, hogy mi még mindenféle állami támogatást a kommunista típusú tervgazdaság fő tragédiájának tartottunk. Ezért a támogatások, azaz a költségvetési transzferek megszüntetése volt a legelső feladatunk 1989 után. De épp ide térünk vissza az unióval.

De én mégis annak örülnék, ha minden támogatást megszüntetnénk, mert ez a KORRUPCIÓ legfőbb forrása az országainkban. Hangsúlyozom, hogy nem a támogatásokért léptünk be az unióba és remélem, hogy ezzel mások is egyetértenek.

A régi államokban, Magyarországon, Csehországban és Olaszországban viszont legalább létezett egy demokratikus kontroll, ami az unióban már egyáltalán nincs meg. !"

De mi köze van annak va…

#815577 banyaiz Előzmény: #815575

De mi köze van annak valaki mit mond az országról külföldön, mi az ő meglátása az országról , politikáról, az állami támogatásához egy könyvének vagy bármilyen projektjének?

Egy szuverén, gondolkodó ember , elvileg felnőtt elmondja amit gondol valamiről. Aztán pont. Mit kellene vele csinálni polóniumot csempészni a teájába , hogy elhallgattassák? :) Mert csúnyát mondott a Kedves Vezetőről?

Ha nem sikerül különbséget tenni valakinek a munkája legyen az irodalom, építőipar vagy bármi , és véleménye az országról , a politikáról, ideológiai meggyőződése stb között. Ezt a két dolgot szétválasztani mint teljesen más történetek akkor kapálni kell menni nem újság főszerkesztőjének, és nem miniszterelnöknek . Szerintem.

Már egy Trumptól is lehet hallani ilyen dolgokat mennyi támogatást kapott azért , hogy bíráljon utána. Kicsoda ő egy választott közszolga akit az bírál aki akar és úgy ahogy neki tetszik. Ettől teljesen független az állami támogatások rendszere. Mert ha nem az akkor az első lépést meg is tettük oda, hogy éljen a Kedves Vezető és a Kedves Vezető azt mondta és ismételjük szó szerint mert különben nagy baj lesz. :)

...

Lehet, hogy Márki-Zay is bement egy szerszámboltba és vett egy feszítővágót. Amivel elindult a hóviharban a kerítés felé az éjszakában szabadidejében. Világvége, meg kell vonni a várostól az állami támogatást az uszoda építésére vagy nem tudom mire. :) Ha meg csúnyát mond az országról külföldön esetleg legközelebb akkor ne kaphasson Csokot a 10 gyerekére. :)

Ki ítéli meg, hogy mikor mondott rosszat az országról? A miniszterelnök eldönti? Vagy kicsoda , valamelyik agyhalott szolgája eldönti , hogy milyen vélemény ami rossz színben tünteti fel az országot , és onnantól nincs pardon? Agyrém. Mint mikor Mao kinyilatkoztatja, hogy ki a nép vagy az ország ellensége. Egyik nap kapitalista úton jár xy, másik nap meg yz ahogy éppen megálmodta.

Pont ezek a dolgok támasztják alá, hogy milyen úton is járunk.

Nem értek ezzel egyet. …

#815576 banyaiz Előzmény: #815572

Nem értek ezzel egyet. Mondjuk nézz meg M1 -et. Éltem már meg néhány agymosást akár Kádár alatt is gyerekként, de ilyet még Kambodzsában se látni. Egy 1984 Orwell által megálmodott világ tv-je se biztos van ezen a nívón.

Említettem neked ezt a sajtóklubot Bayer műsorát. Elemzik azt mi vezetett Hódmezőhöz és ilyen szintű dolgok jönnek elő receptként amit kiemeltem neked. Közben megemlítik, hogy elárasztották a mail fiókokat Hódmező után az olyan gyűlölködő üzenetek mint égni fogsz, fellógatunk és hasonlók.

Nézzék már vissza a saját mondandójukat és máris sikerül megérteni miért. :)

Ezek az emberek újságok főszerkesztői és hasonló "értelmiségiek".

...

Arra gondolsz, hogy Márki - Zay Botka embere lehet vagy szociké azért ment első látogatásként Szegedre? Nem vagyok Márki - Zay szakértő szóval nem ismerem az életrajzát , vagy mit csinált ott városban stb. De attól, hogy konzervatív, vagy független miért ne tárgyalhatna bárkivel? A római pápától Gyurcsányig, Botkától -Lázárig?

Függetlenség nem azt jelenti, hogy mindenkinek azt mondja ha beszélni szeretne vele te Sorosbérenc vagy és elszalad . :) Ezzel támasztva alá a függetlenségét. :) Szellemi önállóságát ezzel bizonyítva a népnek. :)

Persze furcsán hat már ebben az országban egy beszélgetés is olyan valakivel aki másik oldalon, vagy nem saját táborban van , vagy más ideológiai alapokon gondolkodik a világról. Ez is egy kórkép a betegség súlyos voltáról. Lehet felhívta Soros Györgyöt is és megfertőzték a gondolatai és másnaptól már lebontaná a kerítést :)

Ja hallottam...nem nézte…

#815575 prospero Előzmény: #815573

Ja hallottam...nem néztem... de itt valami olyasmiről volt szó, hogy ez az illető vagy ezek az illetők hazugságokat terjesztenek az országról külföldön, különböző lapokban, vagy forrásnak számítanak különböző Magyarországot lejárató külföldi véleménycikkekhez ... rendszeresen....ami hát szerintem is véleményes...most nem arról van szó, hogy ne lehessen más véleménye, ha állami támogatást kapott...de azért ne diktatúrázza már le Magyarországot külföldön folyamatosan... érted: egy diktatúrában nem is kaphatna állami támogatást nézetei kifejtésére...

"Mikor az egy nagy negat…

#815574 prospero Előzmény: #815571

"Mikor az egy nagy negatívum, hogy egy megválasztott közszolga szóba áll, tárgyal más véleményű emberrel, és hasonlók."

Nem ez a probléma ezzel az én szememben. Hanem az, hogy ez az ember úgy volt "eladva/beállítva", hogy egy független (konzervatív/katolikus) és az első útja az első napon Botkához vezet? :-)!

Tudod mire emlékeztet ez engem? A "függetlenobjektív" újságírásra. :-)!

Naná, hogy jobboldali érzelműként elvárom a távolságtartást, ha már azt hazudta a kampányban, megvezetve egy csomó jószándéú embert, hogy független, konzervatív...ez a minimum nem? Elvégre nemcsak azok polgármestere lett, akik rá szavaztak, hanem azoké is akik nem.

Amit ajánlanék neked ha …

#815573 banyaiz Előzmény: #815568

Amit ajánlanék neked ha a kórképet akarod tanulmányozni pl eset kapcsán tanulságos Bayeréknek a sajtóklubja . Belefutottam hódmezői adásukba azt boncolgatták, és végignéztem nagy önfegyelmet igényelt. :)

Elképesztő dolgok hangzottak el. Pl ilyesmi, hogy az egyik agysebész előadja szerinte az a baj , hogy más véleményen lévők is kapnak még állami támogatást. Ahol megemlíti már nem tudom kinek a könyvére 27 milliót adott az állam. Tehát neki az lenne a véleménye kivonatolva, hogy a megoldás még jobban elnyomni mindenkit a magyar állam választott közszolgáinak akiknek más a véleménye bármilyen kis részletben mint nekik, bármiről.

Valami olyasmi kényszerképzet van a csóka fejében , hogy a magyar állam erőforrásait a megválasztott közszolgái megkapták saját céljaikra, és mindenki mást el kell nyomniuk ezekkel az erőforrásokkal. :)

Ezt előadja a faszi a tv-ben 2018-ban Magyarországon , mint gyógymódot a problémákra, és a többiek is kb ezen az értelmi szinten mozgolódnak.

Ez a szétszakadás már el…

#815572 prospero Előzmény: #815570

Ez a szétszakadás már elég régen félresiklott a népi-urbánus vitában...azóta se sikerült ezt meghaladni...már vagy 100 éve...

A fidesz kommunikációja legtöbbször pocsék ezzel nem vitatkozom, nem is vitatkoztam soha... egy olyan téves rögeszméjükből fakad sztem, hogy azt hiszik: elég, ha az emberek megkapják munkájuk ellenértékét és az évről évre több, több a fizetés, van reálbéremelkedés, jobban élnek az emberek; vagy van fejlesztés, fejlődés, viszonylag jó a kormányzás ... ...a stílus nem számít...

Amikor feljön ez az érv egy kampányban, hogy nem fog kapni pénzt egy város, ha másra szavaznak a választópolgárok, ezt én inkább az ellenfél képességeinek alábecsléseként értékelem - és egyúttal a saját képességek (rossz) reklámjának, nem pedig kimondottan fenyegetésnek veszem, mivel a legtöbb normatívát a törvények garantálják. Persze könnyű mindezt beállítani fenyegetésnek, de nem igazán hallottam róla, hogy akár Szeged mondjuk relevánsan kevesebb pénzt kapott volna attól, hogy Botka vezeti, ...miközben tudható, hogy a ballib érában biztosan volt ilyen különbségtétel...

Ostobák meg mindig vannak...merítés a társadalomból...de hát ez (is) a demokrácia lényege... hogy az ostobák is hatalomhoz jussanak pl. szavazás által, ne csak az elit részesedjen a hatalomból...ahogy szoktad volt reklámozni...

Addiktíven/érzelmekkel túltűtötten viszonyul a magyar a politikához is, a hiedelmeknek meg a fele sem igaz... lsd. matgab írását pl. ahol "vadkant""balesetet" vízionál a politikai ellenfelek eltüntetésére...amivel szemben az igazság az, hogy pl. ebben a szörnyű diktatúrában egy fidesz tüntetésen igazoltatják a rendőrök a delikvenst... a haladó demokratikus ballib érában meg lőttek rá....

Márki-Zay pl. sikeresen játszott rá ezekre a hiedelmekre... az ellenzéki sajtó alákérdezésének segítségével...ami persze teljesen megengedett dolog egy kampányban...csak ne kelljen elhinnem, hogy ez tényleg így van, miközben a fidesz polgármester jelöltje gyakorlatilag no name maradt, semmit nem tudtak ellene felhozni, csak azt, hogy a város hihetetlen fejlődésen ment keresztül a Fideszes városvezetés alatt, és ez veszélybe kerülhet, ha a Fidesz bukik a választáson. Amiből nekem az jön le, hogy egy jó polgármestert lecseréltek egy ripacsra.

Ha valaki felületesen át…

#815571 banyaiz Előzmény: #815568

Ha valaki felületesen átnézett néhány videót , riportot a hódmezői polgártársakkal. Milyen megnyilvánulások voltak, meg belepillantott a kampányba politikusok megnyilvánulásaiba. + elolvassa ezt amit ide idéztél most kommenteket .

Akkor máris szembesülhetett felületes szemlélőként is a kórképpel, a betegséggel.

Azzal hová jutottunk ezen az úton.

Mikor az egy nagy negatívum, hogy egy megválasztott közszolga szóba áll, tárgyal más véleményű emberrel, és hasonlók.

Hol vagyunk ember Kambodzsában a dzsungelben ? :)

Álljunk meg de gyorsan. Oda jutottunk , hogy képzeld el azt a helyzetet Orbán most megbukna mi lenne ebben az országban. Ha ilyen agymosott emberek tömegei vannak akiknek az a világvége, hogy egy polgármester szóba áll minden politikai erővel, vagy más politikai erővel mint az ő meggyőződése . Egy fizetett közszolga szóba áll az állampolgárainak különböző rétegeivel és abból alakítana ki egy döntést. Ami totál alap egy ilyen poszton. Nem az, hogy magát kínai császárnak, vagy egyiptomi fáraónak képzeli és elvonul egy beszélgetés elől. Vagy beböffent valami gyűlöletkeltést válaszként egy egy problémára.

Mulatságos a számomra valahol ez a bolhacirkusz, niemand 0 embereknek a handabandázása, erőlködése a hatalomért, és kisded játékai, de hát azért mindennek van határa a tréfának is.

Aztán a nyomorult a gonosz migrántoktól retteg miközben a szomszédja kitekerné a nyakát. Mert egy ilyen senkiházi politikus széthinti a mérgező dolgait. Megmérgez mindent vizet, levegőt, talajt 100 méter mélységig, miközben a felperzselt föld taktikáját alkalmazza. Utána az özönvíz. Egy polgármester szóba se álljon mit tudom én Gyurcsánnyal , vagy Jóska Pistával mert ő egy gonosz nem tudom ki és a beszédével megfertőzi Hódmezővásárhelyet, ezt várná el a vezetőjétől , ez normális szerinted? :)

Ami szerintem fontos Pro…

#815570 banyaiz Előzmény: #815568

Ami szerintem fontos Prospero és ebben úgy látom sikerült görbe tükröt tartani a hatalmat gyakorlók elé. Ami egybeesik az én véleményemmel is . Az, hogy nehogy már ebben az országban egy helyi magát valakinek gondoló politikai közszolga ilyen olyan közszolgálati poszton legyen az polgármester, miniszter, vagy miniszterelnök a közösséget azzal terrorizálja ha nem rá szavaznak akkor nem kap a város pénzt.

Vagy az az állami alkalmazottat akinek más a politikai véleménye egzisztenciálisan fenyegeti. Vagyis azzal elveszti a munkáját az önkormányzat vagy állami szféra vmilyen posztján.

Mint valami kommunista komisszár lebutított hülyeségekkel operál és aki nem áll be a sorba azt ezzel a Keresztapa módszerrel fenyegeti. Álljunk már meg.

Nehogy már ez a stílus legyen az országban mint út a félelem és gyűlöletkeltés és más semmi. 30 évvel se a rendszerváltás után mint út. Innen egy lépés az, hogy nemhogy féljen tőle az egyszeri polgár hanem ha nem mondja vissza szó szerint amit elvár tőle már akkor lesújt rá a proletárdiktatúra vasökle és porrá zúzza. Ez egy lépés ebből a gondolatvilágból.

Értem én, hogy emberek vezetésére nagyszerű eszköz a félelem, nagy úr és hatásos eszköz lehet arra, hogy ne merjen más véleményen lenni mert kiszolgáltatott a hatalomnak .

Csak a bibi az nem egy olyan országot kell építeni ahol egy egy tanár, vagy orvos, vagy önkormányzati dolgozó nem meri elmondani kire szavaz , vagy nem vehet részt egy politikai kampányban mert a hatalom retorziójától kell féljen. Kirúgják a gyerekét, a feleségét, őt magát és a többi. Nem egy olyan országot kellene építeni szerintem ahol az emberek egymást anyázzák azon, hogy kinek mi a politikai véleménye, mert a vezetőjétől is ezt látja, hogy párbeszéd sincs, szétszakadást erősíteni ezzel.

Agyrém. Pedig ilyen helyi megnyilvánulások vannak a keményen drogozó nép részéről, hogy ilyen közegben élnek.

Amin azért igencsak el kellene gondolkozni a pártközpontban , hogy ez hogyan és mit rontottunk el , mi siklott félre. Igencsak el kellene gondolkozni rajta két megnyert közbeszerzés között mint Pelikán gátőrnek az áradó Duna közepén , hogy itt valami nem stimmel. :)

Ezt szerintem jól fogta meg ez az új játékos mint jelenséget, és ha csak annyit tud tenni , hogy emberi módon tud közelíteni , tárgyalni , politizálni, nem minden szava a gyűlölet akkor már valamit csinált a maga kis portáján.

Egy egy új játékosnak mi…

#815569 banyaiz Előzmény: #815562

Egy egy új játékosnak mindig könnyebb abból a szempontból, hogy még nem amortizálódott le a reputációja. :) Az is igaz, hogy egy választási kampányban mindig könnyebb mint a gyakorlati problémák megoldásában emberinek, intelligensnek stb maradni. Ez szokta leamortizálni a különböző játékosokat, + a hatalom megváltoztatja , vagy annyira belebonyolódik már a különféle kampányokba, hogy a szókincse lemegy a gonosz Sorosra és más semmire. Agyára megy a sok gyűlöletkampány és a többi politikai eszköz, aztán mint egy droid beszél. Ez egy új játékosnak mind még ott van mint végigjárható út a politikusi pályán .

De azért görbe tükörnek is jó egy egy ilyen új szereplő.

Mert nézd meg egy ilyen kis koppintás a hatalom orrára és máris szóba áll egy újságíróval aki nem a propaganda osztályon dolgozik. Mindjárt jön egy önvizsgálat mit kellett volna máshogy. Mindjárt nem a maffiafenyegetőzés, hogy elvesszük a pénzt ha nem a mi jelöltünk győz. A keresztapa stílus, hanem Hódmezővásárhely fontos nekünk az ottani emberek igyekszünk tovább dolgozni a városért . Magyarul mindjárt a szapora fosás rájuk jött , és egészen emberihez hasonló módon sikerült megszólalni.

Látod ez a demokrácia amikor működik, van egy kontroll, egy visszacsatolás ahol az orrára lehet koppintani az ilyen gyógymikulásoknak ha nagyon átestek az istállón. :)

Mondjuk ennél keményebb pofon kellene, hogy vmi emberi magatartáshoz közelítsenek. De ez is valami azért.

A "független jelöltről":…

#815568 prospero Előzmény: #815560

A "független jelöltről":

Botka és Márki-Zay Fidesz-ellenes szövetséget kötöttek

"Ugyanakkor azt is elárulta, a kampányban a Jobbik is mögötte állt, de Botkáék is segítették tanácsokkal."

"Botka szövetséget is kötött hódmezővásárhelyi kollégájával, mely a hvg.hu beszámolója szerint arra terjed ki, „hogyan lehet ellenszélben várost vezetni”."

„Nem csak az uniós beruházások területén, hanem más gazdasági kérdésekben is együtt tudunk működni" - mondta Márki-Zay."

Kommentek - ez kész! :-)!

"Márki-Zay Péter megtestesíti mindazt, amiért régen a Fideszre szavaztunk" Ezt mondotta délután a Pettson nevű állítólagos vásárhelyi nick,akinek e fenti cikket sok szeretettel ajánlom a figyelmébe."

"Remélem, Márki-Zay felesége - mint határontúli állampolgár - nem szavazott. Hisz úgy látom, ő maga Nagyváradról származik. Vajon a gyerekei szavazhatnak Botkáék szerint?"

"Lassan sok kirakós a helyére kerül az újdonsült polgármester politikai pályafutásának történetéből. Szerintem egy szimpla szélhámos, aki elhitette a lakossággal ,hogy ő egy tisztakezű jobboldali érzelmű és értékrendű, de pártok nélküli, független ember. Miközben elvesztette az állását, a jobbik megkörnyékezte és az indulása támogatásának lehetőségével kecsegtette. A többi párt is titokban besegített neki a tanácsaival. Kíváncsi vagyok, hogy Simicska cégei mennyi közbeszerzési megrendeléshez jutnak majd regnálása alatt."

"Hagyjuk már ezeket az állítólag baloldali pártokat, amelyeknek a vezetői rendre elfeledkeznek a több százmilliós titkos osztrák bankszámláikról"

"Érzem hogy sok örömünk lesz még MZP-ben! Jobb mint a kabaré."

"A gyurcsányhoz is menj, nyuszó-muszó!"

"Egymásra talált a komcsi meg a "materialista keresztény".

"Fonják már a kolbászból a kerítést Hódmezővásárhelyen?"

"de mit szól majd ehhez a dzsobbik? Mégiscsak az ő porontyjuk, őt növesztgették, kamerázgatták... vagy már egy klub ez a maszoppal?"

"Szerinte április 8. után egy olyan ügyvivő kormányra lenne szükség,"

Ez érdekes. Miért lenne ügyvivő a megválasztott kormány?
Mit akar ez VALÓJÁBAN?"

"Kurvanagy jobboldali katolikus ez a feketeszőrű csöcsszájú, ha az első utja a komcsi Buktához vezetett"

"Igazán megkapó a függetlenség a gyakorlatban."

"EU-s zászlót kapott ajándékba, mely szerinte „régóta hiányzik a vásárhelyi városházáról.”"Remélem, a vásárhelyiek már MA rájöttek, mekkora faszok voltak. "

"Sokan azt hitték, hogy keresztény sokgyermekes polgári. Oszt' kiderül, hogy egy szaralak."

Hát ennyit a függetlenségről meg az értelemről, ami sugárzik belőle...:-)! Ez az ember nagyon hamar, nagyon nagy bajban lesz...és nem a Fidesz miatt... a saját támogatói fogják kicsinálni a továbbiakban...gondolom "jóakarói" tanácsára ment Szegedre...nemhiszem, hogy a Fidesz tanácsolta neki... nem bír meglenni 1 napig médiafigyelem nélkül? Átgondolni, mi is lenne a következő jó lépés - a saját hitelessége szempontjából? Ekkora marhát! Miniszterelnök jelöltnek? Azt se tudja mit beszél szerencsétlen...alapdolgokkal nincs tisztában....két összetett mondat után kiderül, hogy fogalma sincs a dolgokról (meg abból, hogy Szegedre ment Botkához) ... de miért?

Lehet a megrendelések teljesítésének ideje hamarabb elkövetkezett, mint gondoltam....

Újszülöttnek minden vicc…

#815562 prospero Előzmény: #815560

Újszülöttnek minden vicc új...így már érthető... nem túl sok mondanivalója volt/van ennek a gyereknek...

Intelligens? :-)! Intelligens ember nem áll össze egy DK-val meg a hasonló ellenzékiekkel....Engem egy Megyó féle karakterre emlékeztet...akit hamarosan ki fognak csinálni - na nem a fidesz....:-)!

Fidesz - érted úgy vigyázott rá, mint a hímes tojásra, nehogy valami baja legyen... még térfigyelő kamerát is felszereltek a háza közelébe, nehogy valami túlbuzgó (ellenzéki) rátámadjon aztán kampánytéma legyen, mint Horn bácsinál - emlékszel? .... :-)!

Az +5% volt, hogy megjelent nyakmerevítővel a nyilvánosság előtt... :-)! hogy kajálta a nép....eszméletlen...:-)!

Nem követtem ezt a kampá…

#815560 banyaiz Előzmény: #815559

Nem követtem ezt a kampányt. Mit kérdeztek tőle mit nem, csak néhány megszólalását meghallgattam győzelme után.

Az tény, hogy nem volt nehéz dolga intelligensnek tűnni a kontraszthatás miatt. :)

Nem tudom volt e gyerekkorodban aranyhörcsögöd. Esküszöm intelligensebb megnyilvánulásai voltak mint némelyik vezetőnknek manapság. Miközben ült az akváriumban a forgácson és a pofazacskójába tömte a lóherét , és a szotyit. :) Ami azért nagy örömködésre nem ad okot.

Lehet, hogy ilyen benyom…

#815559 prospero Előzmény: #815552

Lehet, hogy ilyen benyomást keltett...de egyszerű dolga volt, hiszen olyan alákérdezések voltak, amilyeneket csak a jobboldali politikusoknál szoktatok észrevenni - és kifogásolni... :-)!

hvg-nek????

#815553 banyaiz Előzmény: #815499

Lehet egy taktikaváltásnak a tanúi voltunk ebben a villáminterjúban . Valóban elég vállalhatatlan volt, hogy elszalad miniszterelnökként ha egy kérdést tennének fel neki.

Elég sokáig ment ez a taktika , hogy csak a saját szimpatizánsokkal , irányított kérdésekkel, bármilyen más téma elől kitérni, válaszra se méltatni. Mintha valami mindenek felett álló személy lenne.

Vannak ennek előnyei , de hát ennyi erővel felvehetné magnóra a 2 mondatot aztán 4 évig lejátszaná mint üzenet minden kérdésre. Miniszterelnöki mondandó kipipálva.

Ebből is átjött, hogy a riporter szinte meglepődött, hogy szóba állt vele. Még köszönni is elfelejtett, illetve köszönt mégis csak összefolyt a többi és a gyors kérdésekkel mielőtt elrohanna az interjúalany egy gonosz Soros felkiáltással. :)

Mikor a Parlamentben is úgy kell keresztbe feküdni egy képviselő előtt szóba álljon a riporterrel. Rettentő kínos jelenetek. Olyasmi üzenete van semmi közöd nincs hozzá, és szarok a fejedre mert én vagyok a miniszter vagy valami hasonló közszolga.

Ez pl engem zavar. Értem, hogy azért csinálják nehogy valami olyat mondjon amiből rosszul jön ki és akkor inkább menekül mert így is van elég birka aki támogatja a munkásságát. De azért ilyen posztokon ezt megtenni, kínos. Néha mintha valami futóverseny lenne ki a gyorsabb a riporter vagy a menekülő képviselő, miniszter, miniszterelnök.

Olyasmi érzésem volt mik…

#815552 banyaiz Előzmény: #815541

Olyasmi érzésem volt mikor meghallgattam, hogy az általános iskola 3. osztály után is még valami ragadt rá.

Pl az anyja neve kérdésre nem az a válasza, hogy Soros, és gonosz migránsok. :)

Ezen kívül ki is tudta fejezni magát, tudott válaszolni egy kérdésre, válaszolt is rá ha már közalkalmazott szeretne lenni, nem elszaladt kislányos zavarában.

Nem azt a benyomást keltette, hogy egy droid akibe betáplálták a retard programot és ha álmából felkeltik felmondja. De ha nem kályhától kell elindulni akkor azt se tudja kisfiú vagy kislány. :) Pl megkérdezik tőle születési hely és év és mivel erre nem kapott konkrét utasítást a pártközpontból megzavarodik, hogy válaszolhat e rá . :) Közben országgyűlési képviselő , vagy polgármester akarna lenni, vagy már az.

Ilyesmik. Szóval mintha legalább egy gimnázium első osztályig eljutott volna saját erőből . :) Ami manapság a lebutított politikusi megszólalásokat nézve egy komoly nívószint.