Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #815587

Hát azért házalnak ezzel ahogy fogalmazod. Mert nem kis köröket futott le a miniszterelnök kertjében épült stadion és a mészáros sztori se külföldön. Miniszterelnök veje is azért szerepel itt ott elég sűrűn mint hungarikum.

Na de én pihenő üzemmódba megyek, mert elfáradtak az ujjaim a gépeléstől, majd folytatjuk máskor. :) volt itt még egy két téma most ami megérne egy misét és volna róla véleményem.

...

Gyakorlatilag az a kérdés jó kérdés amit mondasz Vaclav Klaus kapcsán, hogy egy ilyen monstrumot mint az EU lehet e csak tisztán demokratikus eszközökkel egyben tartani. Mert valahol az is egy pénzügyi nyomásgyakorlás, hogy vannak gazdag és szegény államok. Vannak népes és kevésbé népes államok. Ez is egyfajta nyomásgyakorlás közvetve a rendszeren belül. Ez nehéz ügy.

Amit a homogenitásról, nemzeti egységről mondasz nyilván így értette, értem én ezt. Csak nézzük meg Európát, hogy milyen nemzeti egységről, és homogenitásról beszélhetünk mint opció? Milyen országban van nemzeti homogenitás? Max a volt szoci tömbre rá lehet fogni, de azt is komoly engedményekkel. Szóval olyan dologról beszél ami nem is opció. Nemzeti egység pedig úgy általánosságban az maximum abban lehet, hogy ingyen sör, bár azt se szereti mindenki. :) Egy diktatúrában ott lehet egység mert akinek más a véleménye annak kuss vagy mehet a Gulágra. Na de ennek is vannak hátrányai. Etnikai szempontból értve a nemzeti egységet amire céloz az meg hol van, melyik országban van ilyen? Hogyan, vagy vallási szempontból vagy bármi. Szóval kicsit álomvilágban bolyong vsz.