Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #815568Ami szerintem fontos Prospero és ebben úgy látom sikerült görbe tükröt tartani a hatalmat gyakorlók elé. Ami egybeesik az én véleményemmel is . Az, hogy nehogy már ebben az országban egy helyi magát valakinek gondoló politikai közszolga ilyen olyan közszolgálati poszton legyen az polgármester, miniszter, vagy miniszterelnök a közösséget azzal terrorizálja ha nem rá szavaznak akkor nem kap a város pénzt.
Vagy az az állami alkalmazottat akinek más a politikai véleménye egzisztenciálisan fenyegeti. Vagyis azzal elveszti a munkáját az önkormányzat vagy állami szféra vmilyen posztján.
Mint valami kommunista komisszár lebutított hülyeségekkel operál és aki nem áll be a sorba azt ezzel a Keresztapa módszerrel fenyegeti. Álljunk már meg.
Nehogy már ez a stílus legyen az országban mint út a félelem és gyűlöletkeltés és más semmi. 30 évvel se a rendszerváltás után mint út. Innen egy lépés az, hogy nemhogy féljen tőle az egyszeri polgár hanem ha nem mondja vissza szó szerint amit elvár tőle már akkor lesújt rá a proletárdiktatúra vasökle és porrá zúzza. Ez egy lépés ebből a gondolatvilágból.
Értem én, hogy emberek vezetésére nagyszerű eszköz a félelem, nagy úr és hatásos eszköz lehet arra, hogy ne merjen más véleményen lenni mert kiszolgáltatott a hatalomnak .
Csak a bibi az nem egy olyan országot kell építeni ahol egy egy tanár, vagy orvos, vagy önkormányzati dolgozó nem meri elmondani kire szavaz , vagy nem vehet részt egy politikai kampányban mert a hatalom retorziójától kell féljen. Kirúgják a gyerekét, a feleségét, őt magát és a többi. Nem egy olyan országot kellene építeni szerintem ahol az emberek egymást anyázzák azon, hogy kinek mi a politikai véleménye, mert a vezetőjétől is ezt látja, hogy párbeszéd sincs, szétszakadást erősíteni ezzel.
Agyrém. Pedig ilyen helyi megnyilvánulások vannak a keményen drogozó nép részéről, hogy ilyen közegben élnek.
Amin azért igencsak el kellene gondolkozni a pártközpontban , hogy ez hogyan és mit rontottunk el , mi siklott félre. Igencsak el kellene gondolkozni rajta két megnyert közbeszerzés között mint Pelikán gátőrnek az áradó Duna közepén , hogy itt valami nem stimmel. :)
Ezt szerintem jól fogta meg ez az új játékos mint jelenséget, és ha csak annyit tud tenni , hogy emberi módon tud közelíteni , tárgyalni , politizálni, nem minden szava a gyűlölet akkor már valamit csinált a maga kis portáján.