Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

prospero Előzmény: #815576

"Mondjuk nézz meg M1 -et." Nem szoktam M1-et - sőt TV-t nézni, - nem a sajtója alapján itélem meg a Fideszt mondtam már , hanem az intézkedések/eredmények alapján, ráadásul azt gondolom, hogy - ahogy jellemezted a helyzetet, lehet a fideszre hatni - egy-egy tüntetéssel pl. vagy egy ilyen választási vereséggel...a jelenlegi ellenzékünkre nem lehet hatni semmivel....azok tényleg azt hiszik, hogy náluk van a bölcsek köve...mindig minden körülmények között...

lazítsunk egy kis gazdpollal:

https://mno.hu/belfold/pogatsa-zoltan-most-mar-ket...

és egy kis konzervatív sajtóval - némi újszerű gondolat Vaclav Klaustól:

http://makronom.mandiner.hu/cikk/20180227_az_arrog...

"Nem, nincs olyan emberi jog, hogy migráció, ez egy nonszensz."

"Az a normális, ha nincs migráció és ha abban az országban élünk, ahol megszülettünk. Ha elfogadjuk azt az országot minden előnyével és hátrányával."

"Én is nagyon csalódott voltam a csehszlovák kommunista rendszerben, különösen az 1968 utáni végső időszakkal. De természetesen sosem jutott volna eszembe elmenni mert éreztem, hogy az a feladatom, hogy otthon maradjak és otthon jobbítsak az ország helyzetén a problémák elől való külföldre menekülés helyett.

A migráció tehát nem jog, hanem a legutolsó lehetőség, ha az embernek a léte kerül veszélybe és már semmi más megoldás nincs. De akkor is csak egyéni, nem pedig tömeges megoldás.

Az uniós politikai elitek valóban hisznek a multikulturalizmus ideológiájában. Vallják, hogy minél sokszínűbb a társadalom, annál jobb. A közgazdászok ezzel szemben tudják, hogy egy ország működéséhez inkább homogenitásra és egységre van szükség a sokféleség helyett.

Emellett az uniós elit az úgynevezett „emberi jogok” ideológiájában is hisz. Én ehelyett az állampolgári jogok mellett állok, korántsem az emberi jogok mellett. A fő probléma éppen az, hogy az unió a nemzetállamok ellen, azok meggyengítéséért küzd, hogy felszámolja a nemzetállamokat Európában.

Emiatt akarnak egyébként egy új európai embertípust létrehozni

Ez az új európai ember valami olyasmi, mint a homo sovieticus?

Másról sem hallani, mint a munkaerőhiányról, és hogy az európai gazdaságnak igenis szüksége van az olcsó munkaerőre, hiszen sok olyan állás van, amit mi, európaiak már nem is akarunk elvégezni.

Nem hiszem, hogy munkaerőhiány lenne. Amikor a könyvet írtuk, éppen 23 millió munkanélküli volt Európában, ami bár mára enyhén csökkent, mégis a munkaerő körülbelül tíz százalékát jelenti. Nincs hiány munkaerőből és azzal sem értek egyet, hogy nehéz, „piszkos” munkák vannak, amiket az európaiak nem végeznek el.

Ez a politikai, kulturális és akadémiai elitek arrogáns megközelítésmódja. Sokmillió ember végzi ezeket a „piszkos” munkákat Magyarországon, Csehországban, Ausztriában és Németországban is nap mint nap.

De érvelhetek szigorú közgazdasági logikával is: a piacgazdaság és az árak, illetve a bérek rugalmassága mindenféle hiány megszüntetésére alkalmas. Ha egyes pozíciókra nehéz munkaerőt találni, akkor közgazdászként azt kell mondanom, hogy a fizetés túl alacsony

Nekem régen az volt a feladatom, hogy radikálisan átalakítsam a cseh gazdasági rendszert. A fő jelszavaink ekkor a liberalizáció, a dereguláció, a privatizáció és a támogatási politikák leállítása voltak. Ezek közül az utolsót mindenki elfelejtette. Az én országomban, ahol miniszterelnök és pénzügyminiszter voltam, gyakorlatilag mindenféle támogatást megszüntettünk. De ahogy beléptünk az unióba, ismét visszatérünk a támogatások világába.

Az ön generációja talán nem tudja, hogy mi még mindenféle állami támogatást a kommunista típusú tervgazdaság fő tragédiájának tartottunk. Ezért a támogatások, azaz a költségvetési transzferek megszüntetése volt a legelső feladatunk 1989 után. De épp ide térünk vissza az unióval.

De én mégis annak örülnék, ha minden támogatást megszüntetnénk, mert ez a KORRUPCIÓ legfőbb forrása az országainkban. Hangsúlyozom, hogy nem a támogatásokért léptünk be az unióba és remélem, hogy ezzel mások is egyetértenek.

A régi államokban, Magyarországon, Csehországban és Olaszországban viszont legalább létezett egy demokratikus kontroll, ami az unióban már egyáltalán nincs meg. !"