Regisztráció Elfelejtett jelszó

Állampapírok, kötvények, befektetési jegyek

BAbavaro hitel

#845321 prfecó Előzmény: #845260

Egyenlore a hegyek vajudnak meg. Nagy szólamok , de a banki + állami ellentétek + burokratikos tehetetlen keresek miatt lesz még gebasz.

Egyébként aki a BAR listán szerepel nem kaphat semmit!!!!

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845319 prfecó Előzmény: #845259

Magannyugdij pénztár államosítása az szmsz egy rablás volt. Az állam egy befizetett pénzt elvett , az hogy rossz feltételekkel alakítottak ki a mnyp az igaz

Mondjuk én maradtam esaganpenztari nyugdíjam mellettegkapom az állami nyugdíjat. Emlékeztek azzal fenyegetőztek , H elveszik


Brutális roham az új szuperállampapírért

#845260 matgab Előzmény: #845259

Ezt a babaváró hitelt egyelőre viszont úgy néz ki, h nagyon elbasztak! Július 1 után születendő gyermekek után járna elvileg, de...

Csak a hitel folyósítása után születendő babák számítanak. A hitel folyositasat megelőzi a hitel elbírálás időszaka- ami most legalább 10 nap lesz a tömeg miatt.

A hitel elbírálás beadasahoz viszont be kell küldeni az OEP igazolását. És mennyi idő alatt adja ki az OEP az igazolást- ha nem személyesen hanem online kéred? 8-60 nap között vmikor. És vajon kiadják-e ezt az igazolást július 1 előtt?

Hát kurvara nem! Azért ehhez már tényleg nagyfokú amatőrizmus kell! Mert az OEP azt mondja, h a törvény szerint nem adhatnak ki igazolást július 1 előtt! Hát nem volt egy tanácsadó a kormányban, aki beletetesse a szövegbe, h a szerencsétlen oep-nek ki kell már előzetesen adnia az igazolásokat ahhoz h a folyamat elinduljon??!

Na ez a kommunikációs amatőrizmus, ami miatt a fidesz 2002-ben és 2006-ban is kikapott egy dilettans mszp-vel szemben is!

Legszívesebben beperelném az egyik minisztériumot a másiknál hanyagsagbol elkövetett károkozás miatt!

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845259 matgab Előzmény: #845243

Szerintem még a manyup volt maga a színtiszta rablás,de ezt már sokszor kifejtettem.

Én továbbra is úgy alakitanam át a nyugdíjrendszert, h mindenki kapjon egy létminimumnyi alapnyugdijat és azon felül annak az összegnek a max 50-60%-at amit a gyerekei befizettek az előző 5 év havi átlagában - amíg csak él nem érik a minimalber ketszeresenek megfelelő nyugdijplafont. De ez már offtopic kezd itt lenni.

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845258 matgab Előzmény: #845245

ne izgulj, Fornit max a kutyák irányába gyengül el, amúgy keményen tolja!

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845245 Bendeguz Előzmény: #845239

nos igen, mi a nagyobb veszély, az infláció, vagy a fornit gyengülés?

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845243 prfecó Előzmény: #845214

hmmmm most éppen a bankok nem hajlandóak visszaadni az ÁAK - nak a meglevő állampapírokat , melyeket visszaváltott a lakosság és többet hoz 1 évre , mint az új szuper.


MANYUP bedarálása szerintem szintiszta rablás volt , örökölhető , átruházható , etc. Próbáld meg ezt az állami nyuddíjjal ( lassan már Te sem vagy fiatal)

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845239 Fornit Előzmény: #845219

Nekem az inflakövető (+1,7%) szimpatikusabb. Most is van olyan, még a +4%-osból, sajnos jövőre lejár.

A szuperállampapír első évi kamata (3,75%) már szinte el is van inflálva.

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845219 *Stiv*

A magyarok imádják hitelezni az államot

MAGYARORSZÁGON A LAKOSSÁG BIRTOKOLJA AZ ÁLLAMADÓSSÁG TÖBB, MINT EGYÖTÖDÉT (21,7%), SZEMBEN AZ EURÓPAI ÖTSZÁZALÉKOS ÁTLAGGAL.

Bár az adófizetők által a lakossági állampapírok vásárlóinak fizetett kamatfelár hatalmas a “normális” állampapírokkal összevetve, ez a trend egyértelműen csökkenti az ország pénzügyi sérülékenységét.

Egyrészt a belföldi lakossági megtakarítók ingerküszöbe sokkal feljebb van piaci turbulenciák idején, mint a külföldi intézményi befektetőké, azaz nem öntik a piacra a kötvényeiket, nem menekülnek fejvesztve, ha bármilyen okból megnő az ország vagy a régió kockázata.

Másrészt a forintban kibocsátott államadósság nagyobb aránya a devizában kibocsátott adósság rovására sokkal nagyobb mozgásteret ad a gazdaságpolitikának a külső sokkokhoz való alkalmazkodás tekintetében – magyarul könnyebben és bátrabban tud az árfolyam leértékelődésével alkalmazkodni a gazdaság. Egy erősen nyitott, az európai konjunktúrának és európai transzfereknek hatalmas mértékben kitett, régóta meglévő versenyképességi problémákkal küzdő gazdaságban a deviza leértékelése, leértékelődése nagyon tud(na) hiányozni egy elromló környezetben, ennek tanulmányozásához kiváló állatorvosi lovak az eurózóna déli államai.

Befektetői szempontból nézve a klasszikus, hosszú távon a hozamokat és a kockázatokat együttesen figyelembe vevő, kötvényeket és részvénykitettséget kombináló,

LEGJOBBAN MŰKÖDŐ PORTFOLIÓK MEGKERÜLHETETLEN ELEMEI A LAKOSSÁGI ÁLLAMPAPÍROK,

amik párosulhatnak a fejlett részvénypiacok hozampotenciáljával.

Ezen felül a részvények által adott devizakitettség olyan esetben is védi egy ilyen portfólió reálértékét, amikor esetleg a forint jelentősebben gyengül az euróhoz és a dollárhoz képest. Ezen túlmenően azonban egyedi ügyféligények, kockázatviselési hajlandóság és hozamelvárás kérdése, hogy milyen befektetési portfolió részeként, mikor és mennyi állampapír vásárlása éri meg a leginkább a lakossági befektetőknek.


http://concordeblog.hu/2019/06/25/a-magyarok-imadjak-hitelezni-az-allamot/

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845217 Bendeguz Előzmény: #845214

ezt értem és tetszik is, amit nem értek, vagyis nem bízom benne, az a forint leértékelése. ez egy hatalmas joker az mnb kezében, ha úgy adódna. viszont itt gondolom nem marinéniék vettek papírt, hanem a ner elit mossa tisztára a szürke pénzeket, így nem hiszem, hogy az elinflálás, leértékelés egyelőre komoly terv volna

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845214 matgab Előzmény: #845201

Amúgy furcsa a kérdésed.

Ha ugyanez lenne a helyzet, csak nem a lakosság, hanem a MANYUP-ok tudnák lejegyezni ezeket a magas kamatos államkötvényeket és utána levennék a semmire a brutál "kezelési díjukat" a magán számlák egyenlegéből, akkor mindenki tapsolna hogy mekkora hozama van a nyugdíj megtakarításainak.

Na most ugyanez történik , elindíthatja mindenki a saját öngondoskodását, anélkül, hogy a manyupok lekaszálnának róla egy csomót. Lehet tapsolni!


Brutális roham az új szuperállampapírért

#845213 matgab Előzmény: #845201

és az is komoly érv, hogy ha nem intézmények, hanem lakosság jegyzi le, akkor a lakosságnak nincs olyan alku poziciója, mint egy Templetonnak, ha van valami gond.

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845208 *Stiv* Előzmény: #845205

Nem véletlen,hogy nem emelnek az alapkamaton.

0,9%-os alapkamat mellett szépen mutat az 5%-os állampapír hozam.

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845205 *Stiv* Előzmény: #845201

Ameddig nagy a kereslet az állampapírra addig nem hinném,hogy komolyabban gyengülne a forint. Az infláció szerintem tetőzhet 4% körül,ha váratlan esemény nem történik.

Hosszabb távon csökkenő államháztartási hiánnyal számolok,

2-3 éven belül lehet akár NULLÁS költségvetés is.

A hozam elköltése itthon az mindenkinek jó,pörög a gazdaság növekszik a fogyasztás és alacsonyan marad a munkanélküliség.

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845201 Bendeguz Előzmény: #845197

el tudja nekem magyarázni valaki, hogy ez miért jó így? magas kamat, minden forintban, akár el is lehet inflálni.

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845197 *Stiv* Előzmény: #845177

A következő hetekre is erős keresletre számítok,

előbb utóbb beviszik a nagyobb párnacihás pénzeket is.

Az is érdekes lesz,hogy mennyi befektetési alap fog megmaradni.

A három hete elindult MÁP+ eddig 883 milliárd forintot tudott begyűjteni, ezzel a lakossági állampapírokban lévő vagyon már 8400 milliárd forint körül lehet (pontos számot csak a visszaváltások és a lejáratok függvényében lehet majd mondani).

https://www.portfolio.hu/befektetes/allampapir/tarol-a-szuperallampapir-kozel-900-milliardot-vettek-mar-belole-a-magyarok.5.328903.html

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845177 prfecó Előzmény: #845161

most már legalább a légkondicináló hiánya miatt hideg vizet osztanak

korábban a 20 ablak közül nyolc ablak müködőtt , most már 15 ablak.


gyorsabb is lett , persze a bankkártyás fizetés még mindig akadozik

Brutális roham az új szuperállampapírért

#845161 *Stiv*

Szuperkötvény: elképesztő összegek mozdultak meg újfent

Nem csillapodik a magyar állampapír plusz (máp plusz) népszerűsége, a múlt héten is jegyeztek belőle 193,5 milliárdnyit, már 883 milliárdnál tart az értékesítés.

Hihetetlen mennyiségű pénzt mozgósít a lakosság, hogy állampapírt vásároljon. A múlt héten is túljegyezte a lakosság az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által felajánlott máp pluszt. Az ÁKK 100 milliárd forintnyit ajánlott fel a lépcsős kamatozású szuperkötvényből, a kisbefektetők pedig több mint 193,5 milliárd forintnyit jegyeztek le, ezt az ÁKK el is fogadta.

Bukik, aki nem ezt veszi

Az első héten 528,6 milliárd, a másodikon 160,6 milliárd forintnyi fogyott el az ötéves állampapírból, a teljes kibocsátott mennyiség így már 882,8 milliárd forintnál tart. Az ÁKK a kötvény június eleji piacra dobása óta számos más lakossági állampapír értékesítését megszüntette, de az egyéves magyar állampapír (1máp) és az inflációt követő kamatozású prémium magyar állampapír (pmáp) és prémium euró magyar állampapír (pemáp) megmaradt.

A prémium sehol sincs

Korábban a pmáp volt a legnépszerűbb lakossági állampapír. A hároméves inflációt követő kötvény az éves átlagos áremelkedés mértékén túl 1,4, az ötéves 1,7 százalékos kamatot fizet. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 4,2, illetve 4,5 százalékos a kamatuk. A legutóbbi, májusi inflációs adat 3,9 százalékos volt, az elemzők a nyárra némi lassulást várnak, de összességében véve az idén 3,5 százalékos átlagos inflációt jeleznek előre.

Ez azt jelenti, hogy a pmáp kamata 5 százalék körül vagy akár afölött is alakulhat jövőre. Az öt év alatt évesítve 4,95 százalékos kamatot fizető, eleinte félévente, majd évente emelkedő kamatú máp plusszal mégsem veszi fel a versenyt a inflációt követő pmáp. Az ÁKK május végén 100-100 milliárd forintnyit bocsátott ki a kétféle futamidejű sorozatból, ez eddig nem fogyott el, rábocsátásra nem volt szükség.

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/szuperkotveny-tuljegyzes-befektetes.686710.html

2 hét várakozás

#844725 prfecó Előzmény: #844638

eddig baszki cca 10 perc alatt mindent elnitéztem TBSZ - el is , most ez 4 órába telt

- nehezitő tényezők:

-3 körös biztonsági őr

-cca 50 Mari néni és Pista bácsi vidékről

- bankfiókokat sem ismerik , héát még ÁAK rendszereit

persze e napon a kártyás fizetés a rendkivüli forgalomra tekintettel összeomlott ( nemcsak OTP , de Visa is