Regisztráció Elfelejtett jelszó

Állampapírok, kötvények, befektetési jegyek

320 körül volt a máp+ be…

#857404 Fornit Előzmény: #857402

320 körül volt a máp+ bevezetésekor, év végén meg 331-nél.

Immár 360 Ft egy euro, n…

#857402 walex

Immár 360 Ft egy euro, nem is olyan régen még 330 körül volt.

Szuperállampapír mostanra sok minden, csak nem szuper, de még a PMÁP is bukó a durva Ft gyengülés miatt.

OTP Supra

#856559 TrendMan Előzmény: #856557

Supra volt a tavalyi év sztárja.

Ódákat zengtek la.

Most, hogy beesett én óvatosan beveszek.

Sokáig ültem OTP Föld Ki…

#856363 TrendMan

Sokáig ültem OTP Föld Kincseiben.

Most kb. fél év után nyereséggel el tudom adni az utolsó pakkot.

Közben a Suprában lehet, hogy jó beszálló keletkezett?

A MÁP+ első éves hozama …

#847927 Fornit

A MÁP+ első éves hozama el is füstölt a $ ellenében nézve.

Inkább a szuper-államkötvényt vegyük, mint a másikat?

#846018 Fornit Előzmény: #846001

"Vagy csak azt akarják, hogy a csökkenő infláció miatt kevesebb PMÁP-ot lökjenek el maguktól az emberek?"

Vagy inkább kevesebbet vegyenek, mert az éves hozama a MÁP+ felett lesz. Az első évben tuti, a többiben csak remélem.

Inkább a szuper-államkötvényt vegyük, mint a másikat?

#846001 *Stiv*

A PMÁP államkötvények egy részénél megemelték a visszavásárláskor alkalmazott levonást, ami ezeket kevésbé vonzóvá teszi. Lehet, hogy az új szuperállampapírt akarják ezzel vonzóbbá tenni? Vagy csak azt akarják, hogy a csökkenő infláció miatt kevesebb PMÁP-ot lökjenek el maguktól az emberek?

Az Államkincstárban ugyanis azon kötvények visszaváltáskori árfolyamát, amelyeket most is lehet kapni, egy százalékponttal 98 százalékra csökkentették. (Plusz a felhalmozott kamat.) Ez kettő papír, a három éves 2022/L és az öt éves 2024/J árfolyamát befolyásolja.

A korábban kibocsátott PMÁP-ok visszaváltási ára egyelőre maradt 99 százalék.

Kevesebb vétel vagy kevesebb visszaváltás?

Mit jelent ez? Miért pont ennél a két kötvénynél volt változás? Erre többféle magyarázat lehet. A megemelt díj csökkentheti ugyan a PMÁP-ok iránti keresletet, de csökkentheti a már eladott papírok visszaváltására való hajlandóságot is.

Az egyik magyarázat, hogy úgy általában, legalábbis rövidebb távú befektetéseknél, az új, öt éves, fix kamatozású MÁP Pluszt (a “szuperkötvényt”) ajánlják ezzel melegen a vevőknek. Ez talán a legvalószínűbb forgatókönyv.

https://privatbankar.hu/kotveny/melegen-ajanlas-erkezett-felulrol-inkabb-a-szuper-allamkotvenyt-vegyuk-mint-a-masikat-327197

Ausztria

#845650 Ibiza Előzmény: #845523

az ilyen papirok jó fedezetek egyéb gyors/rövid hiteleknek.. befektetési alapok is elosztják kb 3 eltérő kockázatra a pénzeket, kp nem maradhat...

Na, én minden az utóbbi …

#845647 Fornit

Na, én minden az utóbbi 7 hónapban kifutott kötvényből lévő szabad casht betoltam a 2024/J-be.

Ausztria

#845529 Spade Előzmény: #845523

Aki 100 éves argentin állampapírt vett az totálisan elmebeteg, aki osztrákot vett az valszeg azért tette az elmebetegségen túl mert az eu vagy euro zóna szétesésére számít és Ausztria az egyik legerősebb gazdaság az euban és jó pénzt ér majd az állampapírja schillingben ami az akkori eurohoz képest kb 50% felértékelődési potenciált tartalmaz majd hiszen névleg váltják át majd ráadásul a maradék ájroból majd mindenki menekül mert szart se fog érni. A 100 éves. Kb egy opció a schillingre és díja sincs. 100 évet persze ausztria se bír ki eleve 3 tök különböző részből egyesült kb szét is eshet egy 30 év múlva a déli (tirol) az észak olasszal egyesül az északi (salzburg) az bajor országgal a közepe meg béccsel együtt alkot majd egy muszlim kalifátust már ma 50%-nál több muszlim gyerek születik évente Bécsben. De az ájro előbb mehet szét ha az olaszokat sokat basztatják és/vagy választanak egy soribá embert juncker utódnak akkor van még max 4-7 éve. Szal egy 3-10 éves távlatban elég nyereséges lehet az osztrák 100 éves

Ausztria

#845523 Koffein Előzmény: #845520

Ebből is az látszik, hogy annyi pénz van a világban, hogy nem tudják hova tenni. Pár évvel ezelőtt a 100 éves Argentin kötvényt kapkodták el, majd ismét csőd szélére került az ország... most meg osztrák kötvényt... hihetetlen, hogy nem tudják hova tenni...

Ausztria

#845520 matgab Előzmény: #845496

Soha nem értettem azt, hogy miért adnak befektetők pénzt ilyen alacsony vagy akár negatív kamatra...

Az igaz, hogy ha azt nézzük, hogy történelmi síkon a 2%-os kamat sem fenntartható (hiszen ha I.sz.1- ben 1 gram (!) arany után végig fizetett volna bárki 2% kamatot, akkor ma valakinek kellene,, hogy legyen egy 159 milliárd tonnás(!) aranygömbje!! -tehát nem fizetett soha senki ennyi kamatot, a kamat az csak a jövedelmek transzferálása), akkor megéri, de amúgy teljes eszetlenség egy olyan földrajzi régióban, ahol soha nem volt háború nélkül 100 év béke az elmúlt 2000 évben.

Ausztria

#845496 Bendeguz

A cikkből pár laza következtetés: Ausztriában tovább folytatódik a hitelre mindent játék. Ergo az ingatlanok ára tovább emelkedik. Szerintetek?

---

Rajonganak a befektetők Ausztriáért, óriási siker a 100 éves kötvény

Két évvel ezelőtt 3,5 milliárd euróért, most újabb 1 milliárd euróért adott el egy évszázados lejáratú államkötvényeket a nyíltpiacon Ausztria, a korábbi 2,1% után ezúttal mindössze 1,171%-os hozam mellett - számolt be a Financial Times.A világ legnagyobb összegben kibocsátott ultrahosszú lejáratú állampapírjáról van szó, amelyre most ötszörös, 5 milliárd eurós kereslet érkezett, ebből 1 milliárd eurót elégített ki nyugati szomszédunk. Ausztria 70 éves, 2016-ban kibocsátott állampapírokkal is rendelkezik.Egy másik, 3 milliárd euró összegben kibocsátott, 5 éves lejáratú papírra 23 milliárd euró összegben érkeztek jegyzések, így -0,435%-os hozam alakult ki ezek piacán. A Financial Times által idézett egyik bankár szerint ez az első alkalom, hogy az Európai Központi Bank jelenleg -0,4%-os betéti kamatánál kisebb hozammal bocsátottak ki állampapírt.Meglepő, hogy ilyen jól sikerültek a kötvénykibocsátások, a befektetők úgy gondolják, nem fognak emelkedni a kamatok - hangsúlyozta az említett szakértő. Piaci megfigyelők szerint az alacsony hozam az EKB monetáris politikai lazításával kapcsolatos várakozásokat tükrözi, és azt, hogy a Sebastian Kurz vezette kormány bukása nem rengette meg az osztrák gazdaságba vetett bizalmat.

BAbavaro hitel

#845389 prfecó Előzmény: #845351

Ez jó , sok problémát megoldották kap ezzel , nekem még a KHR ill BAR igazolás necces , de a remény hall meg utoljára.

BAbavaro hitel

#845388 prfecó Előzmény: #845351

Ez jó , sok problémát megoldották kap ezzel , nekem még a KHR ill BAR igazolás necces , de a remény hall meg utoljára.