Hozzászólás
prospero Előzmény: #815570Ez a szétszakadás már elég régen félresiklott a népi-urbánus vitában...azóta se sikerült ezt meghaladni...már vagy 100 éve...
A fidesz kommunikációja legtöbbször pocsék ezzel nem vitatkozom, nem is vitatkoztam soha... egy olyan téves rögeszméjükből fakad sztem, hogy azt hiszik: elég, ha az emberek megkapják munkájuk ellenértékét és az évről évre több, több a fizetés, van reálbéremelkedés, jobban élnek az emberek; vagy van fejlesztés, fejlődés, viszonylag jó a kormányzás ... ...a stílus nem számít...
Amikor feljön ez az érv egy kampányban, hogy nem fog kapni pénzt egy város, ha másra szavaznak a választópolgárok, ezt én inkább az ellenfél képességeinek alábecsléseként értékelem - és egyúttal a saját képességek (rossz) reklámjának, nem pedig kimondottan fenyegetésnek veszem, mivel a legtöbb normatívát a törvények garantálják. Persze könnyű mindezt beállítani fenyegetésnek, de nem igazán hallottam róla, hogy akár Szeged mondjuk relevánsan kevesebb pénzt kapott volna attól, hogy Botka vezeti, ...miközben tudható, hogy a ballib érában biztosan volt ilyen különbségtétel...
Ostobák meg mindig vannak...merítés a társadalomból...de hát ez (is) a demokrácia lényege... hogy az ostobák is hatalomhoz jussanak pl. szavazás által, ne csak az elit részesedjen a hatalomból...ahogy szoktad volt reklámozni...
Addiktíven/érzelmekkel túltűtötten viszonyul a magyar a politikához is, a hiedelmeknek meg a fele sem igaz... lsd. matgab írását pl. ahol "vadkant""balesetet" vízionál a politikai ellenfelek eltüntetésére...amivel szemben az igazság az, hogy pl. ebben a szörnyű diktatúrában egy fidesz tüntetésen igazoltatják a rendőrök a delikvenst... a haladó demokratikus ballib érában meg lőttek rá....
Márki-Zay pl. sikeresen játszott rá ezekre a hiedelmekre... az ellenzéki sajtó alákérdezésének segítségével...ami persze teljesen megengedett dolog egy kampányban...csak ne kelljen elhinnem, hogy ez tényleg így van, miközben a fidesz polgármester jelöltje gyakorlatilag no name maradt, semmit nem tudtak ellene felhozni, csak azt, hogy a város hihetetlen fejlődésen ment keresztül a Fideszes városvezetés alatt, és ez veszélybe kerülhet, ha a Fidesz bukik a választáson. Amiből nekem az jön le, hogy egy jó polgármestert lecseréltek egy ripacsra.