Regisztráció Elfelejtett jelszó

A kínai csoda alakulása

indul a hógolyó?

#877868 Koffein Előzmény: #877866

bővül a lista: Goldman, J.P. Morgan

"Az ázsiai piacokon továbbra is esés látszódik az Evergrande ingatlanfejlesztő adósságválsága miatt. A Morgan Stanley szerint Kína az adósság átstrukturálását fogja kezdeményezni. A legnagyobb amerikai bankok viszont kevésbé lehetnek érintettek, mivel értesülések alapján nem rendelkeznek direkt kitettséggel. A Goldman és a J.P. Morgan rendelkezik kötvényekkel, azonban az alapkezelői üzletágon keresztül, és szintén nem annyira jelentős tételben."

indul a hógolyó?

#877821 Koffein Előzmény: #877711

Csak ezt a hetet éljük túl? :) Azért kíváncsi volnék, hogy hány európai, vagy usa bank vásárolt a kötvényeiből és mekkora tétellel.. lesz meglepi, vagy nem lesz?

"Ázsia továbbra is gyengélkedik, Japánban a Nikkei 225 1,7%-ot esett, és Kína is vegyesen teljesít. A helyi befektetők közelről figyelik az Evergrande sztorit. Csütörtökön 83 millió dollárnyi kamat fizetés esedékes egy ötéves dollár denominált kötvényen. Ha sikerül kifizetni, akkor a piacok megnyugodhatnak, de ha nem, az tovább veszélyezteti a piaci stabilitást. A kötvény 2022 márciusában jár le, és a hozam 560%-ra emelkedett az eredeti 10%-ról, miután a kötvény árfolyama a padlóig esett.

Az S&P Global Ratings szerint a kínai kormány nem fogja megmenteni az Evergrande-t, hacsak a probléma nem fertőzi meg az egész gazdaságot, illetve nem jelent globálisan is nagyobb problémát. Ha egyedül az Evergrande bukik, az önmagában még nem jelent gondot, viszont ha több ingatlanfelesztő is bedől, akkor Kína közbeléphet, véli a hitelminősítő."

indul a hógolyó?

#877553 Koffein Előzmény: #877528

"Az Evergrande sztori tovább folytatódik, miután a cég piaci kapitalizációjának 80%-át elvesztette idén. A vállalat bejelentette, hogy az ingatlan értékesítésből származó bevétele nagymértékben fog esni szeptemberben, ami további romlást jelent a készpénz helyzetében. A cég ismét megerősítette, hogy nem biztos, hogy tudja fedezni majd az adósságait, amit már két hete is közölt. A vállalat megpróbálta eladni néhány eszközét, de nem járt sikerrel. A vállalat a világ legjobban eladósodott ingatlanfejlesztő cége, és ezért a hitelminősítő intézetek tavaly óta többször is leminősítették. Az árfolyam 10%-os mínuszban van."

indul a hógolyó?

#877528 TrendMan Előzmény: #877526

Emlékeim szerint a régóta emlegetett piaci korrekciót is úgy mondták, hogy hasonló események vezetik majd be.

A kínai ingatlan buborék kipukkanása?

indul a hógolyó?

#877526 Koffein

kérdés, hogy a nyugati világot mennyire fogja érinteni a lavina...

"Kínában országszerte tüntetések robbantak ki az Evergrande nevű óriási ingatlanfejlesztő irodáinál, hogy adja vissza a pénzt a befektetőinek. Nem 2 fillérről van szó, a cégnek 300 milliárd dollár (!) adóssága van, és 1,5 millió kínai állampolgár fizetett be nála előleget olyan lakásokra, amelyeket még nem építettek fel, és az alkalmazottai 75%-ának is van valamiféle befektetése a cégben, és már a fizetéseket is elkezdte nem fizetni. Igazi szociális feszültséget kelthet, ha csődbe megy. Márpedig a piac szerint csődesemény várható, a 22-ben lejáró 1 dolláros névértékű kötvénye 30 centet ér csupán."

https://www.facebook.com/avakmajom/photos/a.152795...

adakozás

#877232 Koffein

"Az e-kereskedelemmel foglalkozó Alibaba 100 milliárd jüannal, mintegy 16 milliárd dollárral támogatja a kínai kormány általános jólétet megcélzó kezdeményezését a következő években. A techóriás olyan kezdeményezésekre fordítaná a felajánlott összeget, mint például a technológiai innováció, gazdasági fejlesztés, minőségi munkahelyek teremtése és a rászorulók segítése – írta a CNBC.

Hszi Csin-ping kínai elnök a múlt hónapban szólította fel a a magas jövedelemmel rendelkező társadalmi csoportokat és vállalatokat arra, hogy bevételeikből a közjót is támogassák"

https://figyelo.hu/hirek/a-kinai-techoriasok-milli...


betiltás

#876825 matgab Előzmény: #876255

Takung Art egy kicsit elszállt, pedig nem is tudom miért már, de valamiért felvettem a figyelő listámra...