bakker, csodálkozom, h. még nem zárt be végleg a bet....egyenes csík egész nap! Eddig is Mari néni tőzsdéje volt, de ez már brutál....
bakker, csodálkozom, h. még nem zárt be végleg a bet....egyenes csík egész nap! Eddig is Mari néni tőzsdéje volt, de ez már brutál....
Nem ellenkezni akarok senkivel,csak egy vélemény,ennyi.
Eddig 200 pont meg van, péntektől
Holnapi shortzárásokra játszom,nem sokan merik meghagyni a pozijukat 4 napra úgy hogy pénteken csak mi nem leszünk.
Ukrajnát meg majd a "nagyfiuk" megoldják.
Fülesbőgrével is történhet valami.
Ha nem jön be ,kuka piacin.
Szevasztok...
Németek már megint mit művelnek ? :-)) hova a fenébe akarnak emelkedni egy összeomlani készülő Ukrajna mellett ? röhejesek ezek az eszeveszett meghúzások...
Nálunk MOL nagyon gyenge...törte a támaszt.
Richter is lefele tart.
egyedül az OTP -vel tartják a piacot....de olyan kevés a forgalom benne hogy számomra ez nem longos jel..hanem shortos...
a mai is csak egy belső nap....a hét végére jó lenne egy nyugati letörés...és mehetünk a BUX : 16.000 os zóna felé.
Szia,
Igen, nálam még shortos volt a kép akkor, azóta sem győzött még meg.
Tegnap ugyanígy mínuszban voltunk, mint most pluszban.
Így eddig semmi nincs. Hétfő kedd.
A fülescsésze lefele konyult, ezt most sem látom másképpen.
Azóta tegnapra KBC is megtalálta és kirakta elemzésébe
Szia Hathor!
Pénteken írtam 17560-nál hogy pedig jó lesz a hati longra...(nálad short)
Szerdán lesz vajon megint shortdobálás 4 napos előtt, mint Húsvét előtt is, árfolyam ettől beindulhat.>1 kísérletet megér megint.....(Pszicho)
Ez nagy meglepetés lehetett mindenkinek, kamatcsökkentés ma. MNB. :-(
Meg hát szerdán a FOMC, csökkentés,amire szintén "senki" nem számít :-(
Bazi nagy forgalommal párosulva.
Érdekes ez a Portfolio cikk.
Már azt hittem 2-3% pluszban a bluek,. Erre ránézek és éppen nulla fölött :D
"Belehúztak a magyar blue chipek
2014. április 29. 11:18
Az amerikai részvényindexek erősödéssel zárták a hétfői kereskedést az követően, hogy vegyes makrogazdasági adatok láttak napvilágot. A nyugati piacokon tapasztalható optimista befektetői hangulat ellenére az ázsiai régióban már a kivárás jellemezte a kereskedést egy nappal a Fed bejelentései előtt. A nyugat-európai részvényindexek viszont erősödnek azt követően, hogy kedvező vállalati hírek érkeztek. A jó hangulatból a magyar tőzsde is profitál, az erősödést az összes blue chip segíti."
De jó is volt, csak hízott az a számla idegbaj nélkül! ;-)
Azért egy-két kivétel akkor is akadt. Csak jobb lett volna ha több pénzem lett volna akkor, egész más lenne talán az ember élete most.
ahhhh , alig emlékszem milyen is egy nyugodt trendelő piacon rv kitettségben ülve könyvelni a napi 0,3 - 0,5% plusszokat éveken át , rányitogatni a hatira, szívroham nélkül
hm,hm tán eljön még ez is egyszer
"...minden apró nyerőt el kéne tenni " vs " kicsit nagyobbat álmodni "
az örök dilemmám !!!!!!
Szerintem talán itt az ideje, hogy az ember elkezdjen egy kicsit nagyobbat álmodni, és elővegye a nagyobb tf-es elképzeléseit. Részemről nem pár száz pontokban gondolkodom, mint már korábban említettem. Aztán lehet hogy tévedek, és minden apró nyerőt el kéne tenni még.
már megyünk is lefele...
németek még erőlködnek, meg USA is.....
szerintem ilyen nemzetközi helyzetben veszélyes lehet longolni is....
Sziasztok.
Én is tartom a shortot... ilyen forgalom mellett nehéz lesz továbbmenni..
bár eddig, ma délelőtt még erőltetik az emelkedést úgy látszik...
De amíg ilyen a nemzetközi helyzet...én nem tennék hosszú távra a longra. esetleg egy-egy nagyon rövid szakaszra csak.
küszöbön Ukrajna feldarabolása...stb...polgárháború, szétszakadás, oroszok mozgolódnak, katonai felkészülés....
ilyenkor nem a long jut az ember eszébe...persze a kis pajeszosok kisebb felrángatásokkal megpróbálják mindig kiugrasztani az embert a shortból.
így van , lassan röhej számba megy
amíg tart ez az érdektelenség, nehéz lesz fölfelé trendelni
:) nincs harag :) picit fenntebbről szeretnék vissza szálni a raftingba
amúgy globálisan én is lefelé várok mindent, így hatit is, csak próbálok ütemet fogni :)
Szerintem erős a gravitáció, nem nagyon akaródzik a hegymenet. Részemről várom a legutóbbi lokális alj kivételét, és újabb pár száz pont csúszást lefelé. Bocs! ;-)
EUR/USD érdekes, van 4ó, ill naposon is egy csökkenő tető, de ha a pár héttel ezelőtt hagyott rést betölti és fölé zár akkor ezt a vonalat is törheti fölfelé s indulhat 1,40 hez, ami ismét kétélű dolog hisz erősödik a EKB beavatkozására spekulálók pozicióba szállása vagyis short indul, ha beavatkozik a bank akkor eurusd brutál le, dax evvel paralel up, vele együtt kishazánk is longos lehet....
ha nincs jegybanki reakció az bonyolítja a dolgot, a hazai piac csúszhat tovább (hacsak az okosok ott Londonban ki nem agyalják hogy a további kamatvágás és huf öntés negatív reálkamatba mutató iránya rv vásárlásra serkentheti az embereket, illetve Ukrán válság enyhül ez rakéta a bét-nek)
sok a ha és a volna :)
....a jövő eldönti mi merre ( én speciel a HUF lassú leértékelődésére számítok euró ellenében, eurusd fügvényében usdhuf longra, illetve hati 18k első körös érintésére )
igen, lehet :) ez most olyan rövid visszapattanóra spekuláló pozi, semmiképp sem beleülős túlélős, ahogy romlik a légkör dobom is, fél pakk ,vagyis adott mozgástér mellett nem fog leronygyolni
amolyan jó shortbeszállóra váró visszakorriban bizó pozi :)
...kiderül