Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Comme au cinéma"

squid game

#878670 Koffein Előzmény: #878666

hallottam róla, meg mémeket is láttam, csak azt se tudom miről szól, mi ez a sorozat :)

squid game

#878666 matgab Előzmény: #878658

ez a koreai új szuper sorozat... Nem hiszem, hogy van ember, aki nem hallott még róla...

squid game

#878658 Koffein
nem tudom mi ez a sorozat.. ahogy elnézem nagyot megy a google keresőben :)

Kép


Belmondo nyugodjék békékében

#877592 TrendMan Előzmény: #877427

Isten nyugasztalja Belmondó-t .

Viszont A profi zenéje számomra mindig olyan volt, mint egy gyászmenet zenéje.

kb. az összes filmzenék közül a leggyengébb ...

Belmondo nyugodjék békékében

#877453 matgab Előzmény: #877452

és a heroinban pont az a veszélyes, hogy már az elős alkalommal is simán rákattannak az emberek.

Nekem volt egy barátom, egy informatikus. Darkneten üzletelt, hozott be ázsiából mindent is. (kvázi, mint most a Netflix új filmje a szobájában otthon ülő magányos droghálózatot kiépítő csávóról- ez is jó film állítólag!) Aztán egyre keményebb cuccokat. Nem volt barátnője, emiatt depis volt és ráadásul IT állásának köszönhetően jól keresett...

Mondtuk neki, hogy álljon le, de ő azt mondta mindig, hogy simán leáll vele, neki nagyon erős önfegyelme van, több évnyi cigit is egyik napról a másikra letett és nem gyújtott rá többet, a cuccolnia sem kell , csak alkalmanként, ha élvezni akarja az életet.

Aztán egyre kevésbé láttuk. Aztán kirúgták a munkahelyéről , pedig mint szakember nagoyn jó volt, csak néha egyre gyakrabban be sem ment. Majd egy elvonóba ment be vidékre. Ott összejött egy másik drogos lánnyal, akinek valami szintetikus szarokra volt rákattanva, ami úgy emlékszem az egész érrendszerét nagyon durván károsította (vagy nem biztos , hogy azt, de valamit nagoyn szétnyomott az egészségében).

Aztán kijöttek az elvonóról, mert állítólag már tiszták lettek.

Aztán pillanatok alatt megint eltűnt és utána azt tudom róla, hogy bement 1 évre az egyik legdurvább magyar elvonóba. Teljes elszakítás a külvilágtól, se telefon, se internet. Ping pongozni viszont kurva jól megtanult az 1 év alatt.

Kijött. Most kb. már 2-3 éve tiszta, de annyira kell vigyázni magára, hogy semmi függő dologhoz ne legyen köze, hogy még egy pohár bort sem iszik meg. Tudja, hogy neki már nem sok esélye van, ha "megint rálép az alvó tigris farkára", akkor a tigris fel fog ébredni és széttépi.

Van újra állása és kondizik. Happy end egyelőre, de aki drogos volt, az soha nem gyógyul meg többé. Csak a tüneteket kezelik és nagyon szigorú kordában tartják az életüket. Ha letévednek az útról, akkor meghalnak.

Belmondo nyugodjék békékében

#877452 matgab Előzmény: #877448

Nyilván, az összes kábszer az rövid távon nagyon jó érzést ad az embernek, mert ha rossz lenne, akkor kurvára nem szokna rá senki.

Viszont a kábszerben is az a lényeg, mint a kaszinós nyerőben, hogy először örülsz 5.000 nyerőnek, aztán nyersz 50.000-et és aztán nyersz egyszer 500.000-et és ha már nyertél egyszer fél milliót, akkor soha nem leszel elégedett 5.000 nyerővel. Nem szállsz ki és addig akarsz játszani, amíg megint el nem éred az egyszer már elért nyerőt, hiszen az általad elérhető volt. Ugyanilyen egy picit a tőzsde is.

Csak a kábszerrel az a fő probléma, hogy olyan erős fizikai és mentális függőség alakul ki, főleg a heroinnál, hogy mire észreveszed, hogy függő vagy, addigra már szinte esélyed sincs, hogy kigyere belőle.

Egyszerűen az addigi normális élet kevés lesz, ha viszont tolod magad folyamatosan az fizikailag kikészít teljesen. Ráadásul ugye elveszítve a valósággal a kapcsolatot , ezért elveszted a barátaiddal, a munkádat mindent.

Belmondo nyugodjék békékében

#877448 Tapasz Előzmény: #877445

Egyszer hallottam egy rádióbeszélgetést Győzővel, és faggatták a múltjáról, hogy miért szokott rá. Azt mondta, amit el is hiszek, hogy a kábítószerrel (a heroinról beszélt) az a baj, hogy nagyon jó :-)

Belmondo nyugodjék békékében

#877445 matgab Előzmény: #877427

Megnéztük tegnap a Toxikomát és azt kell , hogy mondjam, hogy nagyon jó film lett.

Nincsenek benne a megszokott magyar sablon színészek, akiket minden sorozatban/filmben látunk (Csuja, Nagy Ervin, stb. stb.) ugyanakkor nagyon hiteles, látszik, hogy átélt , megtörtént eseményeken alapuló történet.

Zseniális a 2 főszereplői alakítás. Egyáltalán nem éreztem azt a magyar filmekben jellemző érzést , hogy ezt a szerepet a színészek "eljátszották" és a színészek kikandikálnak a szereplő mögül. Csernust egy az egyben hozza az eddig kvázi ismeretlen színész, míg Szabó Győzőre nem hasonlít a főszereplő, de épp ez okoz egyfajta bizsergést, hogy keresi az ember a kapcsolatot a szerep és Szabó Győző között de ez mégsem Győzőről magáról szól, hanem a szereplőről.

Feszes, izgalmas a történet, ugyanakkor nagyon emberi, nagyon eltalált párbeszédekkel, jellemző stíluselemekkel. Nincs egyértelműen pozitív vagy egyértelműen negatív főhős, csak hétköznapi esendő hősök.

A díszletek apróságok is hitelesek, odafigyeltek rá...


Régen láttam ilyen jó magyar filmet!

Az utolsó James Bond. De ki lesz az első?

#877150 Koffein Előzmény: #877148

Majd a kihozzák Lashana Lynch -et az új Janes Bondnak ;))


Cinemacity filmajánlók

#876743 KawaBazsy Előzmény: #876741

Tényleg jó sorozat. Azt főleg rühellem az ilyen sztoriknál, h a "főhős" ma is vígan él, nem herélték ki, meg semmi..

Legutóbb a "The Loudest Voice" sorozatot néztem, az is nagyon jó. Megmagyarázza pl, hogy kerülhetett egy ilyen barom, mint Trump az elnöki székbe.

Cinemacity filmajánlók

#876741 matgab Előzmény: #876657

Netflixen láttam egy jó sorozatot.

Angol címe a The Serpent (Kígyó, Tűzkígyó).

A 70-es években játszódik, megtörtént eseményeken alapuló sorozat, ahol egy szélhámos félázsiai-félfrancia pasi társaival elkábítja és megöli a turistákat és ebből éldegél.

Egy holland pár eltűnése után egy holland követségi alkalmazott viszont rákattan a témára és ki akarja nyomozni, hogy ki is ölte meg a holland párt.

Jó kis sorozat, ajánlom.