Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: nagy-britannia

Elkerülte a recessziót a brit gazdaság a harmadik negyedévben

Bull'n'Bear

London, 2019. november 11., hétfő (MTI) - Növekedett az idei harmadik negyedévben a brit gazdaság, így elkerülte a technikai recessziót a második negyedévben mért visszaesés után. A brit statisztikai hivatal (ONS) hétfőn közölt első becslése szerint a brit hazai össztermék (GDP) 0,3 százalékkal emelkedett a szeptemberrel zárult három hónapban.

Nagy-Britannia 2018: az utolsó teljes év az EU-ban - vagy mégsem?

Bull'n'Bear

London, 2018. december 31., hétfő (MTI) - Nagy-Britannia az utolsó teljes naptári évét töltötte az idén az Európai Unió tagjaként. Néhány hónappal ezelőtt ezt a megállapítást mindenki megkérdőjelezhetetlen tényként kezelte volna, ma már azonban tekintélyes elemzőházak és közéleti személyiségek is kétszámjegyű százalékos esélyt adnak arra, hogy a brit EU-tagság mégsem szűnik meg a tervezett időpontban, 2019. március 29-én, közép-európai idő szerint éjfélkor.

Az év meghökkentő kérdéseit rangsorolta a brit külügy

Bull'n'Bear

London, 2018. december 30., vasárnap (MTI) - Élnek-e vámpírok Lengyelországban - ez csak az egyike a brit külügyminisztériumhoz 2018-ban befutott legmeghökkentőbb állampolgári kérdéseknek, amelyből a tárca kisebb év végi rangsort állított össze.

Nagy-Britanniának szüksége van a nukleáris ütőerőre

Bull'n'Bear

Nagy-Britanniának változatlanul szüksége van saját nukleáris ütőerejére, mivel a kockázatok a hidegháború múltával sem szűntek meg - írta csütörtökön megjelent cikkében a brit kormányfő.