A privatbankar.hu oldalon érdekes előrejelzés jelent meg arról, hogy hamarosan megérkezhetnek az első értékpapírtoken kibocsátások, amelyek teljes mértékben a kriptovaluták technológiáján és kereskedési felületein alapulnak.

Dr. Márky Gábor, a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda ügyvédjének szakcikke arról tájékoztat, hogy ugyan a kriptovaluták jogi szabályozása még nem kristályosodott ki, mégis küszöbön állnak az első értékpapírtoken kibocsátások.

Az értékpapírtoken kibocsátások számtalan előnnyel rendelkeznek a hagyományos értékpapír-kibocsátásokkal szemben: időben és térben gyakorlatilag korlátlan lehetőségekkel rendelkeznek. A kriptovaluták kereskedelmi felületei feleslegessé teszik a tőzsdéket, és éjjel-nappal működnek. Az alkalmazott blockchain (blokklánc) technológia, és az ehhez kapcsolódó okos szerződések rendszere pedig sokkal nagyobb biztonságot és rugalmasságot biztosít a vásárlások során.

Egy startup például kötöttségek nélkül, az egész világon bárhol tudna tőkét bevonni a vállalkozásába.

Az értékpapírtoken kibocsátást az Európai Unió 2019. július 21-én hatályba lépő egységes tőkepiaci rendelete is támogatja.

A teljes cikk elolvasható a https://privatbankar.hu/penzugyi_szektor/unios-zol... címen.