A KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság részvényei az FTSE Russell féléves felülvizsgálatának eredményeképpen1 a FTSE Global Equity Index – EmergingEurope” feltörekvő indexsorozatán belül, a FTSE Small Cup, FTSE All Cup és FTSE Total Cup indexeinek részévé válnak.

A változások a 2019. év március hó 15. napi tőzsdezárást követően, 2019. év március hó18. napjával válnak hatályossá.

A FTSE Russel, a London Stock Exchange Group (LSEG) leányvállalata, a világ egyik legnagyobb analitikai adatszolgáltatója. A FTSE által kezelt indexekre a globális intézményibefektetők (vagyonkezelők, befektetési alapok, ETF-szolgáltatók, nemzetközi befektetésibankok) is vezető benchmarkként tekintenek.

Azzal, hogy a Konzum részvényei a FTSE három feltörekvő európai indexébe is bekerülnek a Társaság a világ egyik elit klubjába lép, amely a vállalat teljesítményének elismerésen túl, további nemzetközi figyelmet irányíthat a Konzum Nyrt. és az Opus Global tervezett fúziójára. A FTSE feltörekvő indexeit követő intézményi befektetők további keresletet biztosítanak majd a Társaság részvényei iránt, amellyel tovább növekedhet a Konzum Nyrt. piaci kapitalizációja, illetve részvényeinek forgalma.

A Társaság részvényei 2017. szeptembere óta a BUX és a BUMIX kosárnak, 2018. márciusa óta pedig a bécsi börze CECE indexének is tagja.