Rendkívül gyászosan fest a kereskedés első napját követően a telekom. A jövő évi várható osztalék mértéke sem hatotta meg az eladni vágyókat és rendkívül szisztematikusan kitömték a korai vevők hadát.

Mtel 60 perces:

alt

Csúnyán visszaborították ma, így hiéba a fényes vételi erő, amit a gyertya is sugall, napi minimumos zárás, új alj ponttal nem fér bele az optimista képbe már rövid távon sem. A papír tovább esik az oldalazásból, akkor első célára 510 (a felmér távolság 61,8%-a), majd a számmisztika miatt 500. Tovább nem sorolom ezen az időtávon, de ahogy egyre nagyobb felbontásban nézzük a chartot a horror csak fokozódhat. Felfele 550 erős ellenállás, aminek leküzdése, vagy megközelítése egyelőre nem tűnik reálisnak. Alatta pedig kockázatos spekulánsok terepe a papír.

Mtel napos:

altTovábbra is tart a csökkenő trend, de ADX rendkívüli erős trendre utalása és RSI gyenge divergenciája miatt nincs fordulat ezen időtávon sem. A mai gyertya jól látszik, hogy milyen erejű negatív jelzés is a papírra vonatkozóan. A végső célár ezen az időtávon 480, amíg nem megy a telekom 555 fölé. Forgalom támogatja ennek elérését, ezért várhatóan sok stop repülhet 525 alatt. Lehetséges, hogy idén már nem mutat varázslatot és az eső trend kitart.

Mtel hetes:

alt

Nem véletlen az ékelődésből célárakra mutató egyenesek színei. Ha a magenta győz, akkor osztalékvágás magassága 680 köré mutathat majd, de ehhez csoda + alacsony alapkamat szükséges, de itthon mindennel lehet kalkulálni. Aki nem elég nyitott a felfele útra, annak egy rendkívül pesszimista célár nyújthat lelki támogatást, amely új aljat jelentene a részvény számára. Egészen elképesztő 350-es szint jöhet számításba, de ez tényleg armageddon szerű, ami például mnyp pénzek kivonásának meglovagolásával elérhető. Bár főleg a mol és otp esetén beszéltünk ennek negatív kilátásairól, de nehezen tudom elképzelni, hogy az eddig jól tejelő deffenzív papírból éppen ne volna egy néhány milliós, 10 milliós raktár készlet.

Egyelőre azonban ékelődik tovább az idi évben a papír, nagy elmozdulás inkább csak jövőre várható, de még annyi parlamenti munkanap van évvégéig, hogy nem lehet már semmit sem kellő határozottsággal kijelenteni.

Fontos TA szintek 555 és 480!

Sok sikert!