Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

Adidas

#858610 Koffein

ez alapján meglehet a 150, de azt se tartom elképzelhetetlennek, ha 100 alá benéz egy kis időre...


"Első negyedéves jelentése alapján az Adidas 19 százalékos bevételcsökkenésről számolt be, a sportszergyártó működési eredménye pedig éves összehasonlításban 93 százalékkal csökkent. Az Adidas második negyedéves előrejelzése sem fest derűsebb képet, mivel a bevételek 40 százalékkal eshetnek vissza és a működés is veszteséges lehet a következő negyedévben. A részvény várhatóan mínuszban nyithat, a nyitás előtti adatok alapján egyedüliként a DAX indexből"

delivery hero

#856809 Koffein

s társai kaszálhatnak a kialakult helyzet miatt... ennyi ételfutárt életemben nem láttam, mint mostanság... woltos, netpincéres, tolják a biciklit/motort/autót, mint állat...

olyan éttermek csatlakoznak, akiknek a fejében meg se fordult, hogy ételkiszállítás mellett döntsön.. ezek akár hosszú távon, második lábként, majd a vihar elhaladtával is maradnak a rendszerbe s kiszolgálják a népet, bevételt generálnak maguknak s a platformnak...

VW

#856064 Koffein

"A Volkswagen csoporthoz tartozó, Barcelona melletti Seat gyárban egy műszakot leállítanak az ellátás akadozása miatt. A lépés 1.200 munkavállalót érint."

Lufthansa

#856018 Koffein Előzmény: #855665

dirr még egy gyomros

"Törölte 23 ezer áprilisi járatát a Lufthansa csoport a koronavírus-járvány miatt. A legnagyobb német légitársaság szerdai közleménye szerint a következő hetekben további járatritkítás következhet. A társaság a napokban jelezte, hogy a foglalások visszaesése és a lemondott utazások számának növekedése drámai méreteket ölt, ezért a korábban tervezettnél nagyobb, akár 50 százalékos kapacitáscsökkentésre is kényszerülhet. Az eddigi bejelentéseket együttvéve 30 100 járatot törölnek menetrendjükből az április 24-ig tartó időszakban.

A járatritkítást úgy oldották meg, hogy továbbra is minden kontinens és valamennyi célállomás elérhető legyen a csoport központi repülőtereiről, Frankfurtból, Münchenből, Zürichből, Bécsből és Brüsszelből - áll a szerdai közleményben.

A napokban arról is tájékoztattak, hogy a kapacitás visszafogása mellett szigorú takarékoskodásba is kezdtek, így leállították a tervezett létszámfejlesztéseket és felkínálták a dolgozóknak, hogy hozzák előre tervezett éves szabadságukat, vagy menjenek fizetés nélküli szabadságra. Tárgyalásokat kezdtek a szakszervezetekkel egyéb megoldásokról is, köztük a rövidített munkaidő és részmunkaidős foglalkoztatási modellek alkalmazásáról.

A csoporthoz a névadó Lufthansa mellett az Austrian Airlines, a Swiss és az Edelweiss Air légitársaság, valamint az Eurowings és a Brussels Airlines diszkont légitársaság tartozik. Tavaly 145 millió utast szállítottak, ami 2,3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A világszerte 135 ezer embert foglalkoztató cégcsoport korábban 4500 ember felvételét tervezte 2020-ra."


Lufthansa

#855665 Koffein

ííííj https://index.hu/kulfold/2020/03/05/a_lufthansa_to...

így is 4éves mélyponton az árfolyam...

"Törölt 7100 európai járatot a márciusi menetrendjéből a Lufthansa Csoport a koronavírus-járvány miatt, a legnagyobb német légitársaság ezt csütörtökön jelentette be.

A társaság közleménye szerint a járattörlés a kapacitás 25 százalékos csökkentésének felel meg, írja az MTI"

érdekességképpen

#852623 Koffein Előzmény: #852617

elég fura, hogy ebből az adósságból nem tudnak kilábalni, nem tudják a trendet megfordítani... lehet, hogy a menedzsment végzi nem megfelelően a munkáját?

érdekességképpen

#852617 matgab Előzmény: #852589

úgy legyen...

És nem adta oda a management anno 40 EUR-ért a felvásárlónak... Agyam eldobom...

Nagy az adósságuk és kevés a profitjuk. Illetve az látszik a részvényen, hogy már kb bő 3-4 éve benne ülök.

érdekességképpen

#852589 Koffein Előzmény: #852588

habár ahogy nézem a grafikont, elég gáz, 2011óta esik... mi folyhat k+s-nél, hogy nem talál magára? lehet passzolom az első gondolatot... s ilyenkor tör ki és dupla tripláz :)

érdekességképpen

#852588 Koffein Előzmény: #852584

valószínűsítem, hogy venni fogok k+s-ből egy kisebb tételt... könyvszerinti értéke 23, és 11alatt kereskednek vele, ez nem normális... kb4év alatt esett vagy 70%ot, csődöt áraznak vagy mi? jövőre 2körül adják veszik? :)

érdekességképpen

#852584 matgab Előzmény: #852388

K+S azóta is esik, Siemens Healthineer viszont amióta eladtam szépen emelkedik...