Hazai piac után egy rövid külföldi kitekintő a vezető indexek körében.

DAX:

altRemekül látható az ékelődés az indexen, amely amíg kitart komolyabb eséssel továbbra sem érdemes kalkulálnunk. 5700 és 50napos MA elesése után legalább 200naposig levárható az index, mely nem egy nagy zúgás a rendkívüli emelkedés mellett. Az indikátorok, mint mindenhol divergenciát mutatnak vagyis emelkedés folyamatos erőtlenségére utal, mondhatnánk a piac megerőszakolását nézzük hónapok óta tapsolva (ez a későbbi indexekre is igaz). Aki felfele tetőt keres valahol 6200-6250 magasságába tegye, mely véleményem szerint jó short belépő lehet, bár olyan nem volt lassan egy éve.

DOW:

altA híres amerikai kirakat index, melyet oly szabályossággal rajzolnak, hogy minden TA elemző zavarba jöhet tőle. Itt is ugyanazt lehet elmondani, amíg az emelkedő trend él, addig a short zenész. Itt várhatóan 11k-11200as tetőzésre számíthatunk, de amíg FED lé él, addig ez is szárnyalni fog.

Nasdaq:

altJól látható a kitörés egy fordított fejvállból, melynek célértéke valahol 2400 pont magasságában lehet. Elsődleges trend törött, majd vele párhuzamosan indult egy új. Indikátor divergencia azt hiszem látható itt is.

SNP:

altCsodák csodájára még itt is sikerül tartani az éket, aminek olvasatára gondolom a kedves olvasó így a végére nem kapott szívrohamot. Itt is kialakult egy másodlagos trend, viszont az ék jóval szűkebb, mint a többi index esetében. A halvány szürke vonalak jól mutatják majd a lehetséges shortba/longba lépési szinteket, mert ezen indexen a turtle stratégia igen sikeresen működhetett. Hátha kapunk erre esélyt a piactól és lefele is lehet keresni.

Általános jellemzője minden indexnek, hogy log felbontásban jóval erőtlenebbnek festenek és ékükből is mind kiestek. Nem nagyon lehet hova tenni ezt a hatalmas emelkedést, de ennek további folytatása esetén pozíció nyitást csak asztronauta ruhában javaslok, mert a jövő elemzései várhatóan kilépnek a föld légteréből a naprendszerbe, majd azon is túl és galaktikus rally jöhet. Viszont ezután is még ott a lehetőség, hogy a messzi, messzi galaxisban megjelenik a főgonosz (reál gazdaság) a halálcsillagával...

További sikeres tradelést.