Visszatérő történet már az oldalon, hogy vajon mi zajlik Eplényben a Holle anyó kunyhónál.

A Nordica Skiarena Korlátolt Felelősségű Társaságnak két tulajdonosa van, akik közül csak az egyik érdekes, a magyat tőzsde 2012 celebe Soós Csaba. Kevés hazai tőkepiaci szereplőt emlegettek idén annyiszor, mint az E-Star vezetőjét. A fő állása mellett hobbiból felhúzott síaréna nem volt olcsó mulatság, de mindenesetre örvendetes, hogy itthon fektette be a pénzét és nem külföldön tette mindezt, mint sok pályatársa. A kedvtelésének köszönhetően mára Magyarország legmodernebb sípályája működik a Balatontól északra.

A beruházás nagyságát jól mutatja, hogy a vállalatnak közel 800 millió Forint kötelezettsége van hitelezői felé. A tulajdonosok egyelőre nem veszik ki a befektetett tőkét a cégből, így az elmúlt 3 év mindegyikében nyereséges volt a Nordica Kft.

alt

A cég kötelezettségeinek alakulása 2009-től:

alt

A beruházás megtérülése természetesen időjárás függő, de a sok hóágyú vásárlás várhatóan lerövidíti a kiszámíthatatlan megtérülési időt.

A cég eddigi adataiból jól látszik, hogy sikeres vállalkozást épített fel társával Soós Úr, gondolom sokan részesülnének a nyereségben. Lehet ezt is érdemes volna a tőzsdére hozni...

A céges adatokat az Opten Cégtárból származnak.