Fórumban is többen kérdezték, hogy miért adtam el Rába részvényeimet, miközben a várt célár még nem teljesült. Az indok, hogy a grafikon számos figyelmeztető jelet szolgáltat számunkra a feszített tempóról.

Napos:

alt

Remek őszt zárhatnak a részvény tulajdonosai, hiszen már nagyjából 45 százalékos emelkedésen van túl 2 hónap alatt a részvény. A papír relatíve jól kereskedhetővé vált szemben a korábbi lehangoló nyári teljesítményéhez.

A célár felfele továbbra is 1000 környéke, ami benne van a papírban TA és úgy tűnik, hogy fundamentális oldalon is. Persze számunkra a TA az elsődleges szempont. Visszanézve a részvény viselkedését az elmúlt egy évben egyértelműen látható, hogy az RSI index jelenlegi szintjeiről rendszeresen lefordult és a papírban minimum oldalazást, de inkább esést hozott. Mivel a TA nem a jóslásról szól, hanem a részvény viselkedésének vizsgálatáról, ezért arra számítok, hogy az év hátralévő részében nagy csoda már nem lesz.

Véleményem szerint mielőtt folytatná útját az ég felé könnyen visszaeshet 850-870-es zónába. Ez nagyjából 10% esést jelenhet. A célár azonban mindössze 7 százalékra van, előtte a fontos pszichológiai ellenállással, tehát nagyjából 5%-ra számíthat a befektető. Ennél van jelenleg vonzóbb lehetőség is a tőzsdén.

Itt már nagyon rossz a hozam/kockázat arány a beszállásra, ezért ilyenkor általában jó ötlet kiszállni. Ezért tettem meg az elmúlt hét folyamán.

Hetes:

alt

A hetes chart sem cáfolja a naposon látottakat. Itt is szintén az RSI figyelmeztet minket, hogy korlátozottak a lehetőségek felfele. 1000 felett az elmúlt 4 év során csupán pár napot tartózkodott és várhatóan most se viszi át elsőre ezt a szintet. Azonban fontos azt látni, hogy ha sikerül majd kitörni a közel 4 éves szenvedésből komoly emelkedési potenciál lesz majd a papírban. Legyünk türelmesek és várjuk meg a részvény viselkedését az idei évben. Mikulás rally itt korábban volt, de bőségesen kitett magáért.

Sok sikert!