A Hankook Tire Co., Dél-Korea vezető gumiabroncsgyártója a harmadik negyedévben éves szinten 5,8 százalékkal 1,26 milliárd euróra (1785,8 milliárd von) növelte globális árbevételét.

Az üzemi eredmény ebben a negyedévben 21,7 százalékkal 154,9 millió euróra (219,6 milliárd von) nőtt éves szinten.

A cég az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti: az eurózóna pénzügyi válsága és a globális gazdaság stagnáló fogyasztása ellenére képes volt fenntartani növekedési lendületét a harmadik negyedévben az ultranagy teljesítményű (UHP) gumiabroncsai iránti jelentős keresletnek köszönhetően.

A szeptember végével záródott három hónapban az értékesítés ebben a szegmensben a teljes globális értékesítés 25,4 százalékát tette ki, ami 28,7 százalékos növekedés az előző év harmadik negyedévéhez képest. Elsősorban az UHP abroncsok értékesítéséből származó bevételek emelkedtek, éves összevetésben a növekedés Észak-Amerikában 68,9 százalék, Kínában 50 százalék, míg Európában 10,9 százalék volt.

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 18 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenleg már több mint 2200 alkalmazottat foglalkoztat, és naponta már 34 000-nél is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

MTI