Megláttam a keringőre a felhívást és elindultam a szép piros Audiért az XTB versenyén. Mivel a forex és külföldi piac is idegen volt számomra a kezdeti puhatolózás kicsit sok időt vitt el.

Ezzel együtt úgy érzem, hogy egészen jól indult a történet. A számlaegyenleg végig pozitív volt és gondoltam, hogy napi 5-10% körül sikerül összehozni, azonban a várakozások felett sikerült a történet. Arra hamar rájöttem reális esélyem csak akkor van komoly díjra, ha napközben is tudok kereskedni, azonban munkaidőben erre esélyem sem volt. A lényeg, hogy 7 kereskedési nap alatt az induló 1.000.000 Forintból sikerült 2.450.000 csinálni, azonban utána bejött a munkámba egy tender ami rengeteg túlórát igényelt. Sajnos, így totál kiestem a versenyből és nem tudtam foglalkozni vele és a pozícióimmal sem. Persze ezt a munkahelyi túlóra mennyiséget nem kalkuláltam, így tender írása közben benyitottam pár pozíciót, mert nem gondoltam, hogy ennyi időt visz majd el a történet. Mivel addig többé kevésbé futott az alkalmazás és folyamatosan elemezgettem manuális stoppokat használtam a kereskedés során. Ha tudtam, hogy nem leszek gépnél, akkor automatikus stoppot tettem be a szintjeimhez képest. Nos a tender során nyitott pozíciókhoz nem került be stop, mint ez hamarosan kiderül.

Ezt követően a pozícióm többször is volt nyerőben, de végül a piac nem arra mozdult, mint amerre nyitottam. A gyors korrekciónak köszönhetően likvidálták a pozikat és visszaestem nagyjából 450.000 környékére. Pedig közben még szedtem össze egy kevés nyerőt. Szembesülve az újdonsült helyzettel hétfőn, hogy a versenynek végleg lőttek, gyorsan elemezgettem egy keveset és neki estem megint a piacnak.

Látjátok, hogy nagyon kevés pozícióm volt a héten, nem tudtam annyit pörögni, de azért egészen eredményes lett. Sikerült végülis a hét végére megduplázni az összeget és bár nem zártam le a pozit a legnagyobb nyerőben, mert megint csak dolgoztam, így is sikerült közel 11,5% hasznot összehozni a kezdő tőkére, pedig utólag vizsgálva a pozíciót napközben 25% is lehetett volna. Így a hétre vetített haszon közel 150%, ami merőben hasonlít a verseny elején nyújtott teljesítményemre.

Mivel a verseny indulásakor valós célt tűztem ki magam elé, ezért az indulótőkét illetve az egyenleget folyamatosan "igazinak" kezeltem. Moneymanagment sztorit most mesélhetném, hogyan kell csinálni, de ez a közbejött gigszer rendesen betett. Mivel a valós számláimon nincs ilyen kötési kényszer, ezért ott ilyen esetre még nem volt példa, de tanuljatok belőle, hogy egy rossz döntés tönkre tehet 100 jót.

A történetet kalandosnak értékelem és összességében sikeresnek, mert likvid piacon sokkal hatékonyabban tudtam kereskedni, mint vártam. Látjátok, hogy főleg a vezető indexeket és deviza kereszteket kereskedtem, mert ezek a legköltséghatékonyabbak. Kereskedési felületnek nem az XTB-t fogom használni a jövőben, de így első próbára jó volt. Főleg azzal együtt, hogy mennyi mindent csináltam egy időben kereskedés mellett egészen jó teljesítmény.

A sok nullás tételeknél volt stop, csak azt manuálisan törültem vagy zártam a pozíciót.

Indulás:

alt

Első hét:

alt

Második hét:

alt

A gigszer:

alt

Utolsó hét:

alt

Remélem hasznos volt a kereskedési naplóm. :)