Szerdán megnyitotta magyarországi képviseleti irodáját a Bank of Georgia; a grúz bank a Bank of Georgia Holdings Plc kizárólagos tulajdonában áll, amely a Londoni Értéktőzsde prémium szegmensében, illetve a FTSE250 indexen jegyzett, az Egyesült Királyságban bejegyzett holding társaság.

Az MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a Bank of Georgia a 2012. június 30-i adatok szerint Grúziában az összes eszközt tekintve 35,7 százalékos, az összes hitelállományt nézve 35,9 százalékos piaci hányadával, és az ügyfelek betétei tekintetében 36 százalékos részesedése alapján az ország piacvezető bankja. A pénzintézet a vállalati, a lakossági, vagyonkezelési, bróker és biztosítási szolgáltatások széles választékát nyújtja ügyfelei részére.

A Bank of Georgia idén kiemelkedő féléves nyereséget realizált - bár erről pontos adatot nem közölt. A teljesítmény fő motorja a tevékenység egészét meghatározó erőteljes üzletági növekedés, a betéti költségek csökkenése, a javuló hatékonyság és a hitelezés folyamatos bővülése volt.

Az ügyfélforgalom különösen a vagyonkezelés terén emelkedett, ahol az utóbbi 12 hónapban a megtakarítások 72,8 százalékkal, 528,9 millió grúz larira (GEL) növekedtek (1 lari=131,4 forint). A növekedés meghatározó része a Bank of Georgia Magyarországon és a szomszédos országokban lévő ügyfeleinek köszönhető - olvasható a grúz bank közleményében. A Bank of Georgia a növekvő ügyfélkör miatt döntött úgy, hogy irodát nyit Budapesten, a budapesti a társaság harmadik képviseleti irodája a tel-avivi (2009) és londoni (2010) után.

MTI